Yorumun için teşekkür ederim. Evet mesela örnek olarak Vlad Tepes'in Fatih Sultan Mehmet'e yenilgisini haz edemeyen hıristiyan özentileri ve bazı hıristiyanlar, "hayır, sultan mehmet onu öldüremedi elinden kaçırdı." diye yorum yapıyorlar. Utanmadanda Vlad Tepes hıristiyandı, o halkı için savaştı diyorlar. Halbuki adam gördüğü her papazı zevk-i sefa ego tatmini için kazığa oturtuyordu.
Peki Vlad Tepes'in İstanbul'da yetiştiğini Fatih Sultan Mehmet'in o zamanlar oyun arkadaşı olduğunu, o romanyaya kaçtıktan sonra öz kardeşi Radu'nun Osmanlı'ya ihanet etmeyip Osmanlı safında savaştığını, oğlancı olduğunu - yüz güzelliği nedeniyle Osmanlı'da yakışıklı Radu olarak anıldığını biliyor muydunuz![]()
bildiğim kadarıyla da gerçekten elinden kaçırmıştır, sapa bir yamaçta olduğu için kalesi, kuşatmadan kaçmıştır, sanırım kendi dininden biri tarafından öldürülüp Osmanlıya teslim edilmişti.
Fatih Sultan Mehmet ile arkadaş olduğunu ama sonra ihanet ederek bunları yaptığını biliyorum lâkin Radu mevzusunu tam bilmiyordum sayende öğrenmiş olduk. Geçtiğimiz günlerde konusunu açmıştım fakat tepki alır diye kaldırmıştım açarım belki sen de ekleme vs. düzenleme yaparsın. Vlad Tepes'i bilmene (detaylı) hayran kaldım Angelo kardeşim. Merak ediyorum kaç kişi biliyor bu hayvanat herifi. Adam çok piskopatmış ama ha. Ölürken bile 5 kişiyi beraberinde götürmüş o kadar piskopat birisiymiş : ) Kazıklı Voyvoda denilmekte kendisine ...
Lisede okurken Black Metal grubum vardı benim, yüzümüzü siyah beyaz pastel boyayla boyayıp Vlad Tepes odaklı coverlar yapıyorduk. Biraz bilirim. Haha.
Arkadaşlar şöyle bir göz attım ama tam anlamadım; Vlad mi uzaylıydı, Fatih mi? Bir de Mustafa Topaloğlu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.
Konudaki tüm mesajları okumadım amam şunu söyliyeyim.
Evrende milyonlarca galaksinin, yıldızların ve sistemlerin olduğu biliniyor. Gezegenler arasında tek canlının yaşayabildiği yer Dünya. Fakat diğer galaksilerde de yaşam olabilir. Bu canlıların yaşaması meselesi yalnızca Güneş sisteminin içerisindeki gezegenleri kapsıyor. Diğer galaksilerde de canlılar yaşayabilir, belki oralarda da başka bir hayat vardır. Neden iletişime geçemiyoruz sorusunun yanıtı ise zor. Milyarlarca kilometre uzaklıklardan bahsediyoruz. O iletişimi sağlayacak teknolojik altyapı oluşmamış durumda. İlerde, (ne kadar ilerde bilemiyorum) iletişebileceğimiz bir teknolojik sistem geliştirilirse, işte o zaman o canlıların gerçek varlığı ispatlanmış olur.
bla bla bla demek istiyorum..
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.