pek aktif bir üye olmasamda özel sebeplerle mesajlarımı sildirmiştim bişey yazmayacaktım daha da bu başlığa yürek dayanmaz
ilgili haberin altındaki şu yorum çok hoşuma gitti:
3beyazıda zamlayın un tuz şeker obeziteyi engeller
Misafir 31 Temmuz 2009 17:48
kim insanların özgür iradesine karışıp onlar adına karar verme hakkını kendinde bulabiliyor böyle. 3kuruş maaş verdikleri insanlarına zorla birşeyler dayatmaya çalışıyor. Eğer sigara 10ytl vs. denilen fiyatlara çıkarsa o her şeyi doğru yaptıklarını sandıkları Avrupa'dan çok daha yüksek fiyata satmış olacaklar. Devlet kendi üretir,tüketimi yasaldır,sonra kalkar gelir senin bunu içmeni kısıtlıyorum çünkü sen salaksın düşünemiyorsun ben çok zekiyim senin yerine senin adına karar verdim der.
Türkiye'de Sigara yasağı insanları daha mazbut bir hayata yönlendirmek için faşizan bir baskı.. Sigaraya zam ise başarısızlıklarını kapatacak bir gelir kapısından başka birşey olarak görmüyorum.
bildiğiniz 3. dünya ülkesiyiz. 1%'lik kesim zengin yaşasın diye 99%luk kesim bildiğiniz köle yaşantısı sürüyor. yetmiyor tabi köleyi kırbaçlamak gerek.. Böyle ülkede kalkıp da böyle uygulama komik kaçıyor.
sigara içmeyen arkadaşlar da kalkıp aman işte bırakmanız için fırsat,yok ölürsünüz,yakınlarınız vs. şeklinde yorumlar yapmasın lütfen.. Zira size ne ? benim hayatımı yaşayışımdan .. İsterseniz gelin maaşımızı neye harcayacağımıza da siz karar verin ?
Madem öyle çok kötü bir şey sigara.. buyursun devletimiz yasaklasın komple üretimi,ithalatı,tüketimi.. da olmaz dimi hiç para gelmez sonra
18den küçük çocuklar vs. konusuna yorum bile yapmıyorum.. : )
Dumanaltı bir yere gitmezseniz sağlık açısından etkilenmezseniz , kalkıp da yan masanızda sigara içen birinden gelen duman da sizin sağlığınızı zehirleniyorm diye yaygara koparacak şekilde etkilemez merak etmeyin. Ki sigara yasağından da önce mekanlarda sigara içen/içmeyen yer ayrımı,sigara içme odası vb. şekilde bölünmeler vardı. Seçme şansınızı kullanabilirsiniz ama şuan sigara içen birine resmen faşizan bir muamele var, kişilik hakları ayaklar altına alınıyor mekandan çıkmak zorunda kalıyoruz. Madem böyle bir zehirmiş devlet yıllardır kendi eliyle adam öldürmüş o zaman ? o zaman siz niye bizleri savunmuyorsunuz,niye ayrımcılık yapıyorsunuz siz gidin geberin bize bişey olmasın diyorsunuz, öyle bir zehirse devlet beni kendisi öldürüyor, kalkıp sigara içene düşman olup devlete destek veriyorsunuz !!! nasıl bir adalet / mantık anlayışı bu anlamıyorum. Eğer samimi olsa insanlar bu konuda kalkıp sigara üretimi/satışı yasaklansın diye uğraşır, o yüzden kendi söylediklerine kendilerinin bile inandığını zannetmiyorum..
savaş çıkar
@permission; o kadar yazıdan çıkardığınız sonuç bu mu.. Lütfen yazdıklarınızı bir daha okuyun; dediğiniz şey resmen "devlet sizi kendisi öldürüyor ama size de silah zoruyla yaptırmıyor bunu,siz gelip bizi öldürmeyin bari" Böyle bencilce,böyle bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla zaten tartışmak bile mümkün değil. O kadar yazıyı boşa yazmışım anlaşılan.
Siz sigarayı bu kadar kötü,zehir vs. gören bir insan olarak; burda devlete satma,üretme sigarayı , insanlara zarar veriyorsun demek yerine, ez,bitir,köpek muamelesi yap,süründür sigara içenleri bide yetmez üstünden ceplerinden paralarını al bize yol,sağlık vs. olarak harca, git bütçe açığını kapat bizde üstüne hepsine ahkam keselim derseniz zaten kalkıp burda beni zehirliyorlar,başkasının özgürlüğünü kısıtladığınız yerde özgürlük biter vb. cümleler kurmaya kimsenin hakkı yok.
anlamak mümkün değil.. bari o zaman kalkıp da topluma zarar,aman bize zarar diye ahkam kesmeyin komik kaçiyor. çok savunduğunuz topluma böyle faşizan muameler yapılmasını hazmediyorsanız zaten söz söylemeye hakkınız yoktur.
Bu tayyip'ten iyice soğumaya başladım. Sansür , yasak ve yaptırım genlerinde var sanırım.
Ben sigara kullanmıyorum ancak bizim ailede benim dışımda herkes içiyor.
2 paket sigara her gün net alınıyor.
İçtikleri sigarada 10 TL olacaksa günde 20 lirayı sigaraya vereceğiz.
Ayda 600 lira eder, ki asgari ücret bile 600 lira değil.
Dengesizlik burada, yoksa sigara 50 TL olsun umrumda değil.
Ama bazı düzenlemeleride buna göre yapacaksın zam yapıyorsan.
Zaten ileride memleketin havasını soluyoruz diye oksijen vergiside alacaklarından ciddi şüpheleniyorum.
Bu bizden alınanlar birilerinin yakınlarına "yat, tekne, ev, gelecek garantisi" olarak geri dönüyor.
@osahin; kusra bakmayın ama şaka gibi bir yazı yazmışsınız..
öncelikle devletin temsili vs. konusunda lütfen bir anasaya hukuku kitabı açın da bakın demokrasi ne demekmiş .. Yöneticiler kalkıp da yasal konularda insanların özgür iradesine karışamaz. Diktatörlükte yaşamıyoruz.. Muhtemelen gene anlamadığınız için bir örnek vereyim ; devlet kalkıp da nüfus artışını engellemek için sivil ebeliği yasaklayıp, hastanelerdeki kadın doğum bölümlerinin muane,doğum fiyatlarını 100misline çıkaramaz. Ha dediğiniz gibi sizin yerinize karar verip çıkarırsa rejim zaten kayıyor demektir.
Ben şuna eminimki ailen sen sigaraya başladığında hiçte aferim evladım demedi, dememesine karşın bugün sigara içtiğini söylüyorsun öyleyse sigara evde değil, sokakta umuma açık alanlarda daha çok özenti ile başlıyor, demekki suçu sağa sola atmakla olmuyor ciddi araştırmalar var bu konuda araştırıp öğrenebilirsiniz.Ortaokul çocukları vs. konusunda ise cahil ailelerin ve devletin görevini yapmamasının cezasını ben çekemem. Benim de kardeşim gasp edildi sahilde daha 12yaşındayken ama kimse gelip de sahilde yürümeyi yasaklamadı ..
Kimseye birşey dayatıldığı yok bana kalsa hiç satılmasın, siz kendi isteklerinizi devlete dayatıyoruz çoluk çocuk demeden gelecek nesiller ile umursamazcasına qumar oynuyorsunuz kimse birşey demiyorda çok basit konularda size sitem edildiğinde neden kaldıramıyorsunuz? Bunun yanında ciddi anlamda kanunları bilen bir kişiyi hiçbir umuma açık yere almamak gibi lüksü yok.Tüketim toplumu,kapitalizmin moda anlayışıyla/müsrifliği konusunda tezlerinizi kendi hayatınızda uygulayın ki sigara konumuzla da bir alakası yok. Benim de mevcut sisteme karşı bir çok eleştirim var ama dediğim gibi sisteme karşı eleştiri başkadır , bireye karşı başka.. Siz kalkıp şirketlerin ve devletin politikalarının acısını halka dayatıyorsunuz.
Özel Sektörde işyeri içi kurallar o şirketin elindedir. Bir bar sahibi istediği kişiyi içeri alıp almamasında özgürken içeride insanların hangi yasal ürünü kullanıp kullanmayacağına başkası karar veremez.
Merak etmeyin tütün ekilmezse o tarlada bahçede mutlaka ekilecek birşey bulunur hemde sağlığa zarar vermez, yani işler o kadar basit yürümüyor.Sizin sandığınız gibi devlet ekonomisi diye bir şey yoktur öncelikle tek ekonomi vardır Bizim gibi geri kalmış ülkelerde devlet adam gibi vergi toplayamadığı için daha genele yayılmış ürünleri vergilendirerek direk halk tabanına dayanır vergi konusunda.. Sigara'da gıda maddeleriyle beraber tabana yayılmış halkın genelinin kullandığı bir üründür dolayısıyla 1ytl'lik zam bile milyonlarca dolar fazladan vergi demektir.. Bizim sigaramızla fayda olmuyor, zarar oluyor ? Bugün sigara yasaklansa karadenizdeki tütün toplayıcılarından,tekelde çalışanlardan binlerce kişi işsiz kalır.. Bakkallar sigara sayesinde ayakta kalıyor.. Çoğu batar.. Ki sigaradan gelen vergi de olmasa ki sigara fiyatından pahali vergi vermekteyiz hala ikinci dünya savaşından beri ilk defa bu kadar küçülen ekonomi , dibin dibine geçer..
Evet tartışmanın temel noktası sigara yasaldır, ama kapalı mekanlarda içmek yasal değildir ayrıca doğru değildir insani değildir çok basit kavramlar.Burda tartışmanın temel noktası sigaranın yasal oluşudur.. Hala arkadaşların anlayamadığı şey bu.. Devlet eliyle üretilip,dağıtımı,satımı vs. devlet tarafından yapılan bir tüketim maddesine karşı .. Osahin gibi arkadaşlar kalkıp da insanların özel hayatları üstünden ahkam kesebilmesidir. Esrar tüketmiyoruz arkadaşlar sigara içiyoruz !! Kalkıp çoluğunuz çocuğunuz sigaraya özeniyorsa düzgün ebeveynler olun düzgün eğitin sizin sorumsuzluğunuzun cezasını millete dayatmayın.. Devletin yapabileceği en büyük şey kamu alanlarında sigarayı yasaklamak olmalıdır ki bence o bile iki yüzlülüktür. Şimdi isterseniz sigara içen birinin içmeyen birine oranla da ne kadar çok vergi verdiğini,ülke ekonomisine katkısını hesaplamayalım burda.
Dumanaltı bir yere gitmezseniz sağlık açısından etkilenmezseniz , kalkıp da yan masanızda sigara içen birinden gelen duman da sizin sağlığınızı zehirleniyorm diye yaygara koparacak şekilde etkilemez merak etmeyin. Ki sigara yasağından da önce mekanlarda sigara içen/içmeyen yer ayrımı,sigara içme odası vb. şekilde bölünmeler vardı. Seçme şansınızı kullanabilirsiniz ama şuan sigara içen birine resmen faşizan bir muamele var, kişilik hakları ayaklar altına alınıyor mekandan çıkmak zorunda kalıyoruz. Madem böyle bir zehirmiş devlet yıllardır kendi eliyle adam öldürmüş o zaman ? o zaman siz niye bizleri savunmuyorsunuz,niye ayrımcılık yapıyorsunuz siz gidin geberin bize bişey olmasın diyorsunuz, öyle bir zehirse devlet beni kendisi öldürüyor, kalkıp sigara içene düşman olup devlete destek veriyorsunuz !!! nasıl bir adalet / mantık anlayışı bu anlamıyorum. Eğer samimi olsa insanlar bu konuda kalkıp sigara üretimi/satışı yasaklansın diye uğraşır, o yüzden kendi söylediklerine kendilerinin bile inandığını zannetmiyorum..
Devlet youtube kapattığı zaman millet isyandan ağaca çıktı, o zaman biz eçmedikmi o kararı alanları?
Bırakın şu hassas tavırları.
Ben İstanbul Avcılarda oturuyorum. K.çekmece gölü yıllarca sanayi artıklarından fosfor yükünden dolayı bukelamun gibi renk değiştirir oldu. İkitellideki sanayi atıkları saatte tonlarca akarak yeşilköyden denize gidiyor. T.dağda derelerden sanayi atıkları öyle yoğun akıyorki artık halk isyan etmeye başladı diye sabaha karşı beledeyinin belirlediği saatlerde salınıyor derelere. Kocaeli körfezin dibinde katman katman zehir yüklü. Bu pisliklerin hepsi marmara denizinde birikiyor. O denizden çıkan balığı yiyoruz. O dereye akan zhirden biten otları hayvanlar yiyor. Bizde onları tüketiyoruz. Tüm madde hücrelerine işliyor. Ama yiyoruz onları. Zehirleniyoruz. 40 yıl sigara içersin araba çarpar öyle ölürsün. Ama git oradaki suya gir bakalım, ya da oralardan çıkan balığı (hala varsa tabi) ye bakalım kaç haftada üzerinde lekeler çıkmaya başlıyor? Heleki sigara gibi direk tüket, yani iç bakalım oradaki suyu neler geliyor başına? Sigaramı zararlı oralardaki kimyasal atıklarmı? Sigara beni öldürüyorsa orası dünyayı öldürüyor. Küresel ısınma sigara dumanından değil fabrika bacasından ya da egzozlardan çıkan dumanlarla oldu. Bunlarıda yasaklasınlar o zaman.
Ama o cesaret kimde var?
Okullardaki çocukları üzülerek gören sende var mı?