İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

1 Paket Sigara 10 TL Oluyor!

LitmuS

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
591
Reaction score
9
içmiyorum kafam rahat, kafam rahat olduğu kadar bedenimde rahat, bedenim rahat olduğu kadar cebimde rahat, cebim rahat olduğu kadar AİLEMDE RAHAT ;)
 

djkickass

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
1,269
Reaction score
0
bırakamıyoruz ama azaltabiliriz sanırım bende destekliyorum dumansız hava sahası olayından sonra zaten azalıcaktır tüketim kışın
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
pek aktif bir üye olmasamda özel sebeplerle mesajlarımı sildirmiştim bişey yazmayacaktım daha da bu başlığa yürek dayanmaz :)

ilgili haberin altındaki şu yorum çok hoşuma gitti:

3beyazıda zamlayın un tuz şeker obeziteyi engeller
Misafir 31 Temmuz 2009 17:48


kim insanların özgür iradesine karışıp onlar adına karar verme hakkını kendinde bulabiliyor böyle. 3kuruş maaş verdikleri insanlarına zorla birşeyler dayatmaya çalışıyor. Eğer sigara 10ytl vs. denilen fiyatlara çıkarsa o her şeyi doğru yaptıklarını sandıkları Avrupa'dan çok daha yüksek fiyata satmış olacaklar. Devlet kendi üretir,tüketimi yasaldır,sonra kalkar gelir senin bunu içmeni kısıtlıyorum çünkü sen salaksın düşünemiyorsun ben çok zekiyim senin yerine senin adına karar verdim der.

Türkiye'de Sigara yasağı insanları daha mazbut bir hayata yönlendirmek için faşizan bir baskı.. Sigaraya zam ise başarısızlıklarını kapatacak bir gelir kapısından başka birşey olarak görmüyorum.

bildiğiniz 3. dünya ülkesiyiz. 1%'lik kesim zengin yaşasın diye 99%luk kesim bildiğiniz köle yaşantısı sürüyor. yetmiyor tabi köleyi kırbaçlamak gerek.. Böyle ülkede kalkıp da böyle uygulama komik kaçıyor.

sigara içmeyen arkadaşlar da kalkıp aman işte bırakmanız için fırsat,yok ölürsünüz,yakınlarınız vs. şeklinde yorumlar yapmasın lütfen.. Zira size ne ? benim hayatımı yaşayışımdan .. İsterseniz gelin maaşımızı neye harcayacağımıza da siz karar verin ?

Madem öyle çok kötü bir şey sigara.. buyursun devletimiz yasaklasın komple üretimi,ithalatı,tüketimi.. da olmaz dimi hiç para gelmez sonra :)

18den küçük çocuklar vs. konusuna yorum bile yapmıyorum.. : )


Devlete seni temsil etmesi için insanlar göndermiyormusun? Gönderiyorsun ve o insanlar senin adına kararlar alıyor buna laf etmemelisin. Bugün yaşadığım bölgede orta okul çocuklarının bile bu lanet olası pislik şeye karşı savunmasız olduğunu üzülerek görüyorum.
Bende çok sigara içtim ve sırf bu yüzden birçok tekel bayisi ile tartıştım kavga ettim, hayatımda bağıran insan değilim oysa. Ama bunlar çocuklarımızı gençlerimizi zehirliyor bu gerçeği nasıl göremezsiniz?

Deniliyorki benim paramı neye harcayacağımı kimse karar veremez, malesef dünya düzeninde böyle birşey yoktur olan biten herşeyden birileri nemalanır sen ben biz yani halk sadece onların isteklerine boyun bükeriz, bugün evlerimizdeki eşyaların ve hatta üstümüzde giydiklerimizin aslında ne kadar gereksiz saçma sapan harcamalar olduğunu elimize bir kalem kağıt aldığımızda görebiliriz, çok basit bir örnekle kamerasız cep telefonu olan kişi sayısının çok az olduğuna inanıyorum ama telefonun kamerasını kullanan kişi sayısının onun yarısı olacağına inanmıyorum. Ben ömrümde daha kullanmadım telefonun kamerasını.
Sigara içtiğiniz ortamda başkalarını zehirlemiyoruz yada istemiyoruz diyebilirsiniz ama girdiğiniz işletmede çalışanların sigara içmeyebileceği düşünülüyor, işsiz bir genç sigara içiliyor diye bir iş yerine girmekten çekinmez düşünülen bu.

Tamam herşeyi iyi bilin, en zeki insanlar siz olun, süper zeka olun kabul ediyorum fakat şunu merak ediyorum bu kadar çalışan zekalarınız sigaranın ne denli büyük bir tehlike olduğunu göremiyormu? Hem cebinize hem sağlığınıza ve buda yetmezmiş gibi en büyük zararı en çok sevdiğiniz kişilere veren bir zehir bu. Hangi devirde yaşıyoruzki? Bu kadar düşüncesiz olmayalım arkadaşlar, içtiğiniz her sigara ömrünüzden alıyor ve şuna inanın sigarasız bir hayat gerçekten çok güzel. Yediğinin içtiğinin tadına varıyorsun, ağzının tadı geliyor birkere yerine, nefes almanın çok daha güzel olduğunu fark ediyorsun. Bence bu yapılanlar az bile.

Ayrıca devlet ekonomileri öyle söylendiği gibi basit değildir, sizin cebinizdeki parayı devlet almak istedikten sonra her şekilde alır. Yapılan araştırmalarda devletin sigaranın vergisinden aldığı paranın 2-3 mislini yıllık olarak kanser hastalarına harcadığı görülüyor yani sizin sigaranızla ne devlete ne millete bir fayda olmuyor zarar oluyor.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
Devlet youtube kapattığı zaman millet isyandan ağaca çıktı, o zaman biz eçmedikmi o kararı alanları?
Bırakın şu hassas tavırları.
Ben İstanbul Avcılarda oturuyorum. K.çekmece gölü yıllarca sanayi artıklarından fosfor yükünden dolayı bukelamun gibi renk değiştirir oldu. İkitellideki sanayi atıkları saatte tonlarca akarak yeşilköyden denize gidiyor. T.dağda derelerden sanayi atıkları öyle yoğun akıyorki artık halk isyan etmeye başladı diye sabaha karşı beledeyinin belirlediği saatlerde salınıyor derelere. Kocaeli körfezin dibinde katman katman zehir yüklü. Bu pisliklerin hepsi marmara denizinde birikiyor. O denizden çıkan balığı yiyoruz. O dereye akan zhirden biten otları hayvanlar yiyor. Bizde onları tüketiyoruz. Tüm madde hücrelerine işliyor. Ama yiyoruz onları. Zehirleniyoruz. 40 yıl sigara içersin araba çarpar öyle ölürsün. Ama git oradaki suya gir bakalım, ya da oralardan çıkan balığı (hala varsa tabi) ye bakalım kaç haftada üzerinde lekeler çıkmaya başlıyor? Heleki sigara gibi direk tüket, yani iç bakalım oradaki suyu neler geliyor başına? Sigaramı zararlı oralardaki kimyasal atıklarmı? Sigara beni öldürüyorsa orası dünyayı öldürüyor. Küresel ısınma sigara dumanından değil fabrika bacasından ya da egzozlardan çıkan dumanlarla oldu. Bunlarıda yasaklasınlar o zaman.

Ama o cesaret kimde var?
Okullardaki çocukları üzülerek gören sende var mı?
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
Bu tayyip'ten iyice soğumaya başladım. Sansür , yasak ve yaptırım genlerinde var sanırım.
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
ben destekliyorum bu zammı amaki bu iş sigara satan esnafı cok vuracaktır. ben sigara kullanmıyorum kullanan biri yanımd aoldumuda rahatsız oluyorum farkında degilsiniz ama ben içiyorum ben zehirleniyorum sizene gibi sözler gördüm içmeyen içenden daha cok zahirleniyor o kadar kişi dumanı yüzünden..
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
Dumanaltı bir yere gitmezseniz sağlık açısından etkilenmezseniz , kalkıp da yan masanızda sigara içen birinden gelen duman da sizin sağlığınızı zehirleniyorm diye yaygara koparacak şekilde etkilemez merak etmeyin. Ki sigara yasağından da önce mekanlarda sigara içen/içmeyen yer ayrımı,sigara içme odası vb. şekilde bölünmeler vardı. Seçme şansınızı kullanabilirsiniz ama şuan sigara içen birine resmen faşizan bir muamele var, kişilik hakları ayaklar altına alınıyor mekandan çıkmak zorunda kalıyoruz. Madem böyle bir zehirmiş devlet yıllardır kendi eliyle adam öldürmüş o zaman ? o zaman siz niye bizleri savunmuyorsunuz,niye ayrımcılık yapıyorsunuz siz gidin geberin bize bişey olmasın diyorsunuz, öyle bir zehirse devlet beni kendisi öldürüyor, kalkıp sigara içene düşman olup devlete destek veriyorsunuz !!! nasıl bir adalet / mantık anlayışı bu anlamıyorum. Eğer samimi olsa insanlar bu konuda kalkıp sigara üretimi/satışı yasaklansın diye uğraşır, o yüzden kendi söylediklerine kendilerinin bile inandığını zannetmiyorum..


iyi hoşda ben sigara içen herkesi uyarıyorum bıraksu sigarayı saglıgın elden gidiyor ama aldıgım cevap ya "bu saglık benim sanane" yada yok ben bırakamam cevabı oluyor sigara içini hiç dışlamadım ama herkes saygılı degil içilmicek yerde "ben içerim kardeşim ben niye gidiyom sen git" gibi tavırlar yapanlar var ben onun keyfi yüzünden neden zehirleneyim.

Devlet satıyor ama kimseye silah zoru ile satmıyor içen ve alan sensin kendi isteginle. Sigara satış yerleri de silah zoru ile satmıyor isteyen alır istemeyen alamaz ama sigara içmeyeni zehirlemeye kimsenin hakkı degil.

bana kalsa dünyada bu sigara yasaklansın..
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
@permission; o kadar yazıdan çıkardığınız sonuç bu mu.. :) Lütfen yazdıklarınızı bir daha okuyun; dediğiniz şey resmen "devlet sizi kendisi öldürüyor ama size de silah zoruyla yaptırmıyor bunu,siz gelip bizi öldürmeyin bari" Böyle bencilce,böyle bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla zaten tartışmak bile mümkün değil. O kadar yazıyı boşa yazmışım anlaşılan.

Siz sigarayı bu kadar kötü,zehir vs. gören bir insan olarak; burda devlete satma,üretme sigarayı , insanlara zarar veriyorsun demek yerine, ez,bitir,köpek muamelesi yap,süründür sigara içenleri bide yetmez üstünden ceplerinden paralarını al bize yol,sağlık vs. olarak harca, git bütçe açığını kapat bizde üstüne hepsine ahkam keselim derseniz zaten kalkıp burda beni zehirliyorlar,başkasının özgürlüğünü kısıtladığınız yerde özgürlük biter vb. cümleler kurmaya kimsenin hakkı yok.

anlamak mümkün değil.. bari o zaman kalkıp da topluma zarar,aman bize zarar diye ahkam kesmeyin komik kaçiyor. çok savunduğunuz topluma böyle faşizan muameler yapılmasını hazmediyorsanız zaten söz söylemeye hakkınız yoktur.

Bu kadar yoğun tüketilen bir maddenin üretiminin tamamen durdurulması diye birşey söz konusu olamaz. Durdurulursa kaçak olarak yapılır, daha zararlısı, kötüsü ortaya çıkar. Kontrol altında tutulmasında bir acaiplik yok. Siz zehir diyorsunuz da devlet kendi eliyle yapıyor mantığı o yüzden yanlış gibi.

Hayatta herkes bu devletin yanlış politikalarından ama çok ama az etkileniyor. Her gün köprüden geçen adam köprü vergisinden etkileniyor, her gün rakı içen adam içkiden, elektronik mal satan ordaki haraç vergiden. Yeni bir durum yok yani. Buradakinin tek farkı sağlığa zararlı olduğu apaçık olan birşey olduğu için belki de bazı insanların bırakmasına yardımcı olabilir durumuydu. Buna bu kadar sinirlenecek, celallenecek para benim ulan diyecek bir durum yok.

Kapalı yerlerdeki sigara yasağı da zaten bilimsel olarak olması gereken birşey. Sizin kişisel zevkiniz nedir bilemiyorum ama, sigara dumanı sağlığa zararlı birşey. Sigara içmeyen bir insanın sigara içen bir kadını erkeği öpmesi, onu koklaması veya sigara içilmiş bir mekana girmesinde yaşadığı kötü hisleri belki sizin bilmenize imkan yok, ama en azından bilimsel olarak tahmin edebilirsiniz heralde. İçiyorsanız içersiniz, ama kapalı mekanda içtiğinizde duman ve koku içeri siner, ne sağlık ne kozmetik olarak güzel birşey değil bu. Hem içmeyen için hem içen için.

Ben sigaranın kapalı yerlerde içilmesinin yasak olduğu bir ülkedeyim. Zaten içen filan da yok yani açık yerde de. Sigara da gayet 7 dolar filan. 10-11 TL ediyor yani. Şimdisini bilmiyorum, ama eskiden eve geldiğimde Istanbul'a, şehre adım attığımda sigaranın kokusunu her noktada alabiliyordum. Belki ciğerler temizlendi, şimdi daha hassas, nefes almanın güzelliğine alışmış. Bir yere çıkıyorsun gece, orada içkidir, karanlıktır farketmiyorsun, ertesi sabah eve geldiğinde bütün kiyafetler zehir gibi kokuyor. Onu bırak saçın başın kokuyor, öksürerek uyanıyorsun. Şimdi o zaman sigara içenler içmeyenler diye ayrı barların açılması mı daha mantıklı yoksa, dumanınızı 2 dk mola verip sokakta dışarı üflemeniz mi, bunu sigara içenlerin mantığına bırakmak lazım.

10 YTL olsa da alan alacak. O yüzden fiyat konusundaki yaygara sizin için zaman kaybı olur. Çünkü bir çok aile biliyorum ki maddi zorluk çeksede anne baba bazen çocuklar sigara içiyor. İnanılmaz bir masraf kalemi o aile için. Devlet bunu bildiği için vergiyi koyuyor, yanlış da bir yöntem ama en azından belki hayırlı bir işe sebebiyet verir denilince bu kadar kızmayın. Sigara içenlere karşı bir cephe alınmışlık yok, devletin kötü yönetimi zaten her konuda kendini gösteriyor, durum bu. Benzinin litresinin diğer bir çok ülkenin 4-5 katı olduğunu da biliyoruz mesela, ama kuzu gibi ödüyorsunuz. Hem de benzin tüm toplumu etkileyen bir tüketim ürünü.
 

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Mayıs 2008
Mesajlar
2,020
Reaction score
16
Konum
Ankara
Bu tayyip'ten iyice soğumaya başladım. Sansür , yasak ve yaptırım genlerinde var sanırım.

sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına tayyip diye hitap ediyorsan,zaten soğumuşun soğuyacağın kadar.

Öyle hallere geldiki ülke,Kültür ve Ahlakımıza uymuyan siteler kapandığında karşı çıkanlar mı dersin.

dünyanın en çok sigara içen ülkeleri arasında olma konumundan çıkmaya çalışırken buna karşı çıkanlar mı dersin.

daha neler neler.Tabi bu azınlık bir kesim,azınlık olanlarında nedense sesleri çok çıkıyor.

Bir yaptırım varsa,bir yasak varsa,dön üniversitelere bak,ne dediğimi anlarsın.neyse daha çok uzatmak istemiyorum ;)
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Ben sigara kullanmıyorum ancak bizim ailede benim dışımda herkes içiyor.
2 paket sigara her gün net alınıyor.
İçtikleri sigarada 10 TL olacaksa günde 20 lirayı sigaraya vereceğiz.
Ayda 600 lira eder, ki asgari ücret bile 600 lira değil.
Dengesizlik burada, yoksa sigara 50 TL olsun umrumda değil.
Ama bazı düzenlemeleride buna göre yapacaksın zam yapıyorsan.
Zaten ileride memleketin havasını soluyoruz diye oksijen vergiside alacaklarından ciddi şüpheleniyorum.
Bu bizden alınanlar birilerinin yakınlarına "yat, tekne, ev, gelecek garantisi" olarak geri dönüyor.
 

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
Ben sigara kullanmıyorum ancak bizim ailede benim dışımda herkes içiyor.
2 paket sigara her gün net alınıyor.
İçtikleri sigarada 10 TL olacaksa günde 20 lirayı sigaraya vereceğiz.
Ayda 600 lira eder, ki asgari ücret bile 600 lira değil.
Dengesizlik burada, yoksa sigara 50 TL olsun umrumda değil.
Ama bazı düzenlemeleride buna göre yapacaksın zam yapıyorsan.
Zaten ileride memleketin havasını soluyoruz diye oksijen vergiside alacaklarından ciddi şüpheleniyorum.
Bu bizden alınanlar birilerinin yakınlarına "yat, tekne, ev, gelecek garantisi" olarak geri dönüyor.

Yeri gelmişken belirteyim;

Dünyada şebeke suyu en pahalı şehir son zamdan sonra İstanbul. Bu konuda da zirveye ulaştık hadi hayırlısı.

Benzin konusunu açmama gerek yok sanırım. Alınan vergilerin miktarı rafineri çıkış fiyatını neredeyse katladı.

Oksijen vergisi alınması çok uzak gelmemeye başladı bana da.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
@osahin; kusra bakmayın ama şaka gibi bir yazı yazmışsınız..



öncelikle devletin temsili vs. konusunda lütfen bir anasaya hukuku kitabı açın da bakın demokrasi ne demekmiş .. Yöneticiler kalkıp da yasal konularda insanların özgür iradesine karışamaz. Diktatörlükte yaşamıyoruz.. Muhtemelen gene anlamadığınız için bir örnek vereyim ; devlet kalkıp da nüfus artışını engellemek için sivil ebeliği yasaklayıp, hastanelerdeki kadın doğum bölümlerinin muane,doğum fiyatlarını 100misline çıkaramaz. Ha dediğiniz gibi sizin yerinize karar verip çıkarırsa rejim zaten kayıyor demektir.

Evet gerçekten bakılması gerekiyor demokrasi ne demektir, hukuk ne demektir bakmak gerekir işkembeden sallamamak gerekli bu konuda kesinlikle haklısınız. Birkere demokrasi ile insan hak ve özgürlüklerinin bir alakası yok, demokrasilerde herkes eşit sayılır ana mantık budur, yani senin sigaranla cevap verecek olursak senin gibi 1 milyon sigara tiryakisi ile 1 içmeyenin sözü aynı derecede önemlidir. Yani sen ben içiyorum kardeşim kime ne dersen demokrasiden ve özgürlükten bahsedemezsin. Başkasının özgürlüklerini kısıtlayıp, hatta yaşama hakkına tecavüz edip ben şöyleyim böyleyim diyemezsin o bahsettiğin diktatörlüğü sen yapmış olursun.

Ortaokul çocukları vs. konusunda ise cahil ailelerin ve devletin görevini yapmamasının cezasını ben çekemem. Benim de kardeşim gasp edildi sahilde daha 12yaşındayken ama kimse gelip de sahilde yürümeyi yasaklamadı .. :)
Ben şuna eminimki ailen sen sigaraya başladığında hiçte aferim evladım demedi, dememesine karşın bugün sigara içtiğini söylüyorsun öyleyse sigara evde değil, sokakta umuma açık alanlarda daha çok özenti ile başlıyor, demekki suçu sağa sola atmakla olmuyor ciddi araştırmalar var bu konuda araştırıp öğrenebilirsiniz.



Tüketim toplumu,kapitalizmin moda anlayışıyla/müsrifliği konusunda tezlerinizi kendi hayatınızda uygulayın ki sigara konumuzla da bir alakası yok. Benim de mevcut sisteme karşı bir çok eleştirim var ama dediğim gibi sisteme karşı eleştiri başkadır , bireye karşı başka.. Siz kalkıp şirketlerin ve devletin politikalarının acısını halka dayatıyorsunuz.

Özel Sektörde işyeri içi kurallar o şirketin elindedir. Bir bar sahibi istediği kişiyi içeri alıp almamasında özgürken içeride insanların hangi yasal ürünü kullanıp kullanmayacağına başkası karar veremez.
Kimseye birşey dayatıldığı yok bana kalsa hiç satılmasın, siz kendi isteklerinizi devlete dayatıyoruz çoluk çocuk demeden gelecek nesiller ile umursamazcasına qumar oynuyorsunuz kimse birşey demiyorda çok basit konularda size sitem edildiğinde neden kaldıramıyorsunuz? Bunun yanında ciddi anlamda kanunları bilen bir kişiyi hiçbir umuma açık yere almamak gibi lüksü yok.


Sizin sandığınız gibi devlet ekonomisi diye bir şey yoktur öncelikle tek ekonomi vardır :) Bizim gibi geri kalmış ülkelerde devlet adam gibi vergi toplayamadığı için daha genele yayılmış ürünleri vergilendirerek direk halk tabanına dayanır vergi konusunda.. Sigara'da gıda maddeleriyle beraber tabana yayılmış halkın genelinin kullandığı bir üründür dolayısıyla 1ytl'lik zam bile milyonlarca dolar fazladan vergi demektir.. Bizim sigaramızla fayda olmuyor, zarar oluyor ? Bugün sigara yasaklansa karadenizdeki tütün toplayıcılarından,tekelde çalışanlardan binlerce kişi işsiz kalır.. Bakkallar sigara sayesinde ayakta kalıyor.. Çoğu batar.. Ki sigaradan gelen vergi de olmasa ki sigara fiyatından pahali vergi vermekteyiz hala ikinci dünya savaşından beri ilk defa bu kadar küçülen ekonomi , dibin dibine geçer..
Merak etmeyin tütün ekilmezse o tarlada bahçede mutlaka ekilecek birşey bulunur hemde sağlığa zarar vermez, yani işler o kadar basit yürümüyor.

Burda tartışmanın temel noktası sigaranın yasal oluşudur.. Hala arkadaşların anlayamadığı şey bu.. Devlet eliyle üretilip,dağıtımı,satımı vs. devlet tarafından yapılan bir tüketim maddesine karşı .. Osahin gibi arkadaşlar kalkıp da insanların özel hayatları üstünden ahkam kesebilmesidir. Esrar tüketmiyoruz arkadaşlar sigara içiyoruz !! Kalkıp çoluğunuz çocuğunuz sigaraya özeniyorsa düzgün ebeveynler olun düzgün eğitin sizin sorumsuzluğunuzun cezasını millete dayatmayın.. Devletin yapabileceği en büyük şey kamu alanlarında sigarayı yasaklamak olmalıdır ki bence o bile iki yüzlülüktür. Şimdi isterseniz sigara içen birinin içmeyen birine oranla da ne kadar çok vergi verdiğini,ülke ekonomisine katkısını hesaplamayalım burda.
Evet tartışmanın temel noktası sigara yasaldır, ama kapalı mekanlarda içmek yasal değildir ayrıca doğru değildir insani değildir çok basit kavramlar.


Dumanaltı bir yere gitmezseniz sağlık açısından etkilenmezseniz , kalkıp da yan masanızda sigara içen birinden gelen duman da sizin sağlığınızı zehirleniyorm diye yaygara koparacak şekilde etkilemez merak etmeyin. Ki sigara yasağından da önce mekanlarda sigara içen/içmeyen yer ayrımı,sigara içme odası vb. şekilde bölünmeler vardı. Seçme şansınızı kullanabilirsiniz ama şuan sigara içen birine resmen faşizan bir muamele var, kişilik hakları ayaklar altına alınıyor mekandan çıkmak zorunda kalıyoruz. Madem böyle bir zehirmiş devlet yıllardır kendi eliyle adam öldürmüş o zaman ? o zaman siz niye bizleri savunmuyorsunuz,niye ayrımcılık yapıyorsunuz siz gidin geberin bize bişey olmasın diyorsunuz, öyle bir zehirse devlet beni kendisi öldürüyor, kalkıp sigara içene düşman olup devlete destek veriyorsunuz !!! nasıl bir adalet / mantık anlayışı bu anlamıyorum. Eğer samimi olsa insanlar bu konuda kalkıp sigara üretimi/satışı yasaklansın diye uğraşır, o yüzden kendi söylediklerine kendilerinin bile inandığını zannetmiyorum..

Bu konularda da çok ciddi araştırmalar bulunuyor tüm dünyada, afedersiniz ama siz doktormusunuz ekonomistmi yoksa sosyal bilimcimi? Koskoca bilim adamları toplanıp bu sizi öldürür, yanınızdakileride öldürür diyor fakat siz zarar vermez diyorsunuz e pes vallahi pes :)
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Devlet youtube kapattığı zaman millet isyandan ağaca çıktı, o zaman biz eçmedikmi o kararı alanları?
Bırakın şu hassas tavırları.
Ben İstanbul Avcılarda oturuyorum. K.çekmece gölü yıllarca sanayi artıklarından fosfor yükünden dolayı bukelamun gibi renk değiştirir oldu. İkitellideki sanayi atıkları saatte tonlarca akarak yeşilköyden denize gidiyor. T.dağda derelerden sanayi atıkları öyle yoğun akıyorki artık halk isyan etmeye başladı diye sabaha karşı beledeyinin belirlediği saatlerde salınıyor derelere. Kocaeli körfezin dibinde katman katman zehir yüklü. Bu pisliklerin hepsi marmara denizinde birikiyor. O denizden çıkan balığı yiyoruz. O dereye akan zhirden biten otları hayvanlar yiyor. Bizde onları tüketiyoruz. Tüm madde hücrelerine işliyor. Ama yiyoruz onları. Zehirleniyoruz. 40 yıl sigara içersin araba çarpar öyle ölürsün. Ama git oradaki suya gir bakalım, ya da oralardan çıkan balığı (hala varsa tabi) ye bakalım kaç haftada üzerinde lekeler çıkmaya başlıyor? Heleki sigara gibi direk tüket, yani iç bakalım oradaki suyu neler geliyor başına? Sigaramı zararlı oralardaki kimyasal atıklarmı? Sigara beni öldürüyorsa orası dünyayı öldürüyor. Küresel ısınma sigara dumanından değil fabrika bacasından ya da egzozlardan çıkan dumanlarla oldu. Bunlarıda yasaklasınlar o zaman.

Ama o cesaret kimde var?
Okullardaki çocukları üzülerek gören sende var mı?

Elbette var, fakat konumuz bu değil siz kafanıza göre şikayetlerde bulunabilirsiniz. Sizin sorununuz daha çok bölgesel bir sorun sizin sesiniz soluğunuz çıkmıyorsa o sizin ve bölge insanının beceriksizliğindendir, sesiniz çıktıda biz destekmi vermedik?
Yarın öbür gün kapınızın önünde insanlar türlü rezaletler yaparsa karışmamalısınız o halde. Herşeyi bir kenara bırakalım yarın çocuklarınız sigara içtiğinde eğer onlara karşı anlayışlı olabilecekseniz size diyebileceğim tek bir kelimem dahi yok.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Teşekkürler, hiç değilse saygı duyma konusunda biraz daha ilerlediniz bizimde beklediğimiz bu başka birşey değil.
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
Sigarayla ilgili olan konuda söyleyecek tek sözüm var
"ALLAH KURTARSIN"
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst