Yorum yapmak bana düşermi bilmiyorum ama KİŞİSEL görüşlerimi belirtmek istedim.
FDC 1 gbit port ile Layered 100 mbps port arasındaki farkı görün
Bunu mevcut kişisel bağlantılarımızla ölçmemiz imkansız zaten. Bir örnekle açıklamak istiyorum. Yuvarlak hesap olması için bütün kişileri 50 kb/sn hızında kabul ediyorum. 1. server 1 gbit portluk, 2. server 100mbit. İndirilen dosya ise sonsuz uzunlukta varsayalım yani hiç dosya indiriminin bitmeyeceğini...
1. Durum - Her iki sunucudada 1000 kişi bir dosyayı indiriyor.
1.serverda kişi başına düşen limit
1gb=1000mb=1000000kb
1000000 kb/1000 kişi =1000 kb/sn
ama bizim max indirme hızımız 50kb olduğu için 50 kb ile indireceğiz.
2.serverda ise;
100mb=100000kb
100000 kb / 1000 kişi = 100 kb/sn
ama bizim max indirme hızımız 50 kb olduğu için 50 kb ile indireceğiz
Sonuç: Çok fazla yüklenme yokken 2 serverdan indirme hızı aynı çıktı.
2. Durum - Her iki sunucudada 5000 kişi bir dosyayı indiriyor.
1.serverda kişi başına düşen limit
1000000 kb/5000 kişi =200 kb/sn
olması gerekirken gene bizim limitimizden dolayı 50kb ile indirmeye devam edeceğiz.
2.serverda ise;
100000 kb / 5000 kişi = 20 kb/sn
Bu sefer kişi başına düşen hız bizim max limitimizden küçük olduğu için 20kb ile dosya indireceğiz.
Sonuç: Yüklenme arttığı zaten 1gbit portluk serverın anlık çıkış büyüklüğü sayesinde hız farketmezken, 100mbitlik serverda hızımız düştü.
----------------------
SIS Networks'un sitesi
http://www.sis.com.tr/ bakmayan isteyen olursa vermek istedim. Ayrıca darxis'in template suçlamalarını görünce zahir'in sitesine yani
http://www.kayzerhosting.com/ e girdim. Butonların ve logonun yazı tipinin comic sans olduğunu görünce tasarım biraz amatörlük hissi uyandırdı bende. Kaynak kodlarını incelemeye başladım. Resimlerin linkleri: images/l1-1.gif, images/p-h.gif, images/p-l.gif şeklinde olduğunu gördüm. Bu yapılar çoğunlukla templatelerde kullanılıyor. Tabi zahir arkadaşım çok düzenli tasarım yapıyorda olabilir. Kesin suçlama yapmıyorum.
Ayrıca hiç kimseden hosting almama rağmen, sis networks'un çok kaliteli bir hizmet verdiğini duydum (belki sizden yeniyim, eskiyim bilmiyorum) özellikle arkadaşlarımdan. Kayzer hosting'i ise hiç duymadım.
Tekrar ediyorum, hiç birinizle muhabbetim, dostluğum yoktur ve bunlar benim kendi düşüncelerim.
Darxis'in konuşma şeklini vs. uygun bulmuyorum ama zahir arkadaşın konuya yaklaşımının yanlış olduğunu ve tartışmada haksız olduğunu düşünüyorum.
Saygılar