İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

11'inci Cumhurbaşkanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Pollyannacılık oynamaya gerek yok. En azından bizim için böyle. :)

Permission, türban takıp "first lady" olmak, Atatürk'ün inkılabına ihanettir. Sen diyorsun ki daha, yasak mı deldi? Daha ne yapacak? Çıkıp "aha bakın ben karıma türban taktırdım, Türkiye'nin belki de en önemli yerine türbanla sokacağım onu" mu diyecek?

Ayrıca , doğuda herkes hür iradesiyle oy verebiliyor mu da siyaset tartışmaya gelsin olay? Sen veriyorsun oyunu, halan veriyor, amcan veriyor; ama köylerde ya da bazı etnik grupların altında ezilip kalan insanlar istediği yere veremiyor oy falan.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
akpnin seçimlerde aldığı yüksek başarının tümü gülün cumhurbaşkanlığını desteklemek amacıyla değildi ki. olay nedense her yerde, buraya çekilyor, milletin kararı deniliyor.

samimi söyliyeyim, akp ye oy veren tanıdıklarımın çoğu tamamen ekonomi için verdi. bu hükümet iyi veya kötü bir politika ile bir şekilde enflasyonu, doları, faizleri sabit tutmayı başardı. artık eskisi gibi değil ki siyaset. tam zıt fikirdeki partilerden birbirine geçen millet vekilleri görüyoruz. sanki futbol takımının transfer yapmasına döndü olay. siyasetin içi böyleyken, artık halkta cebine bakıyor. hangi hükümette çok zorlanmadığını, kriz çıkmadığını görüyorsa onu destekliyor.

sn. abdullah gül'ün cumhurbaşkanı olmasına gelirsekte, şahsen ben istemedim bir t.c. vatandaşı olarak. geçmişteki söylem ve eylemlerinin o makama yakışmayacağı kanaatindeyim. eşinin türbanı gibi konularda bana çok saçma geliyor. yani şurası saçma geliyor, tüm sebebin türbana bağlanması. aslında sebep türban değil ki. neyse, sonuç olarak oy birliğiyle seçildi. inşallah partizanlık yapmaz, herkese eşit yaklaşabilir ve cumhurbaşkanlığının hakkını verebilirde krizsiz, sorunsuz bir cumhurbaşkanlığı dönemi yaşarız.

hayırlı olması dileğiyle.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
nerden biliyorsun hür iradesiyle verilmedigini?
Hür iradesiyle vermeyenler , zengin (ağa diye tabir edilen) şahısların evinde geçinen elinin altında olan (%5 ancakdır) kişilerdir en fazla.
Biz daha yakından görüyor ve biliyoruz bu durumları ve dedigim gibi siyaset buralarda en fazla 2 ay olur secim öncesi 59 gün ve secimden sonra 1 gün olarak dagılım yapabiliriz.
Ama batıda maşallahı var hergün yapılıyor bu hergün muhalefet olunuyor.

Abdullah GÜL seçilerek oraya gelmiştir ve herzaman azınlık, çoğunluğun kararlarına uymak zorundadır ha uymuyor çekemiyorsa bunu dışarı yansıtması da çekemediğindendir.

Sport

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
%100 herkes isteyecek diye bir konu yok. sonuç itibari ile halkın iradesi meclise ve Çankayaya yansıdı.

allah yolunu açık etsin...

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
gösterge halk seçmiş hayırlı olsun demek mi? anlamadığın zaten ilk mesajımda da yazdığım o günün bugün zaten gelmiş olduğuydu ve buradayız henüz bi yere gittiğimiz yok. kaç kere yurtdışında çıktınız kaç tane değişik ülkeden insanla konuştunuz yaşadığınız ülke hakkında neler düşündüğünü sordunuz?

bu kötü öncekiler iyiydi demek değildir. bu ülkeye bir tane atatürk geldi daha da gelmez getirmezler zaten. bunu ayrıntı olarak yazıyorum birisi oruç tutarken başka birisi su içebilir içtirmiyor veya yargılıyorlarsa bu onların cahilliğidir. kimse kimsenin kişisel tercihine karışamaz. ben bu ülkede yaşıyosam köşke girecek olan ve ortalıkta çankayanın yeni ladysi diye bahsedilen bir kadın varsa ve bu kadın türbanla dolaşıyorsa beni baya bi ilgilendirir. ben de bi kadınım çağdaş bi kadınım ve bu ülkede yaşıyorum.

hep büyükler konuştu diye bu olanlar zaten aile için demiyorum bunu. bi yerde de chpye verilen tepkiden bahsedilmiş katılıyorum yanlış strateji yanlış duruşun sonucu yıkıcı oldu.

tabi ki hayırlısı olsun hepimiz onu istiyoruz iyi olmasını istiyoruz ülkemiz için.

şurda üç tane gamend üç tane permission olsa şöyle konuların tartışması ne güzel olacak yahu :)

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
pembekedi sana birşey söyleyeyim mi kesinlikle senin boş zamanlarını en güzel değerlendirebileceğin yer benim kanaatimce seçim büroları.

ben ülke dışına çıkmadım heralde çıkmam da ancak dışarıya bu durumları yine yansıtan cumhuriyet halk partisidir.

Diğer ülkelerde denmiyorki Cumhurbaşkanının Başbakanın hanımı türbanlı şöyle böyle, tvlerden gördügüm kadarıyla diyorlar ki dışarıda ülkemiz için : "Türkiye Cumhurbaşkanını seçmekte zorlanıyor." bunu mevcut hükümet mi yapıyor Allah aşkına söylermisiniz bana yaaa?
Meclise cumhurbaşkanını seçmeye gelmeyen CHP
Milleti sokaklara laiklik ve cumhuriyetcilik diye döken CHP
bumudur hak adalet söylermisiniz? dışarda hangisini söylüyorlar söylermisiniz ülke dışına çıkan arkadaşlar?
kesinlikle akp yada diger partileri savunarak mesaj yazmıyorum. söylenenlerin sadece yanlış olduguna kanaat ediyorum kendimce.

dreamz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Midemizi bulandıran şeyler olmuştur,olacaktır.Bekleyip nasıl politika izlediklerini görmekten başka çaremiz yok,korkucak birşeyde yok çok şükür asker var.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
saklama nedenini anlamadım dostum
niye saklıyorsun ki ?
zaten forumda yokmu ?

forumlarda insanlar gibi bugün var yarın yok. Ben o günleri göremeden göçüp gidersem forum ayakta kalırsa foruma bakarsınız, he tam tersi olursa işte o zamanda ben o tarih için bir site açar ve sizlerin görmesini bir şekilde muhakkak sağlarım ;)

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
2012de hala kendi kişisel bilgisayarın olursa ve hala istediğin her siteye girip çıkabildiğin bir internet bağlantın ve kontrol ettiğin kendi sunucun olursa bakarsın. ben öyle olsun da gör bakalım demiyorum umarım ben kesinlikle yanılırım da bu cumhurbaşkanıyle birlikte türkiyeyi acaip modern muhteşem bir avrupa ülkesi haline getirirler.

basit bir örnek vereyim emsela bir ülkede bırak hükümeti süpermarkette bile boynuna ya da kulağına orana burana haçlı takı takmak yasak. bence mutlaka yurtdışına çıkmalı insan diğerleri naısl yaşıyor? ne yiyip e içiyorlar? nasıl düşünüyorlar? orada hayat nasıl? demokrasi nasıl? bizim hakkımızda neler düşünüyorlar? bunları birebir görmesi insanın ufkunu çok açan durumlar.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
2012de hala kendi kişisel bilgisayarın olursa ve hala istediğin her siteye girip çıkabildiğin bir internet bağlantın ve kontrol ettiğin kendi sunucun olursa bakarsın. ben öyle olsun da gör bakalım demiyorum umarım ben kesinlikle yanılırım da bu cumhurbaşkanıyle birlikte türkiyeyi acaip modern muhteşem bir avrupa ülkesi haline getirirler.

basit bir örnek vereyim emsela bir ülkede bırak hükümeti süpermarkette bile boynuna ya da kulağına orana burana haçlı takı takmak yasak. bence mutlaka yurtdışına çıkmalı insan diğerleri naısl yaşıyor? ne yiyip e içiyorlar? nasıl düşünüyorlar? orada hayat nasıl? demokrasi nasıl? bizim hakkımızda neler düşünüyorlar? bunları birebir görmesi insanın ufkunu çok açan durumlar.

Sen yurt dışı diye nerelerden bahsediyorsun bilmiyorum, haklısın yurt dışına hiç çıkmışlığım yoktur ama şükür ki araştırmacı bir ruha sahibimdir ve az görmedim yabancı ülkelerde devlet dairelerinde olsun başka konumlarda olsun müslüman kesime yapılan yardımları ve destekleri, en basitinden geçen sene hollandayı göstermişti ve hollandada bir türk devlet dairesinde çalışmasına rağmen orucunu tutup namazını kılabiliyordu ve hatta bu kişi avukattı.

Yoksa hollanda senin saydığın şu yurt dışı ülkelerinden değilmi ???

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
++ bişi daha ekliyimde tam olsun..

O bahsettiğin ülkelerde ensest %60 ı geçmiş durumda hadi hep beraber çıkalımda görelim sonra ülkemize getirelim.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Artık Olan oldu. Umarımki gül adına yapılan o kötü yorumlar gercekleşmez ve herkese eşit ve dogru davranıp 5 yıl boyunca bu laik ve demokratik ülkenin ilkerinle yaşamasına devam eder diliyorum.

O yüzden bekleyip görücez.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
kendi ağzınla kendin söylüyorsun hollandada bir türk orucunu tutabiliyor rahat rahat diye burada oruç zamanında oruç tutmayana nasıl bakıyorlar peki? nasıl tepki veriyorlar? işte bunların yüzünden biraz yurtdışına çıkın biraz yabancı diller öğrenin biraz başka insanlara başka fikirlerle karşılaşın biraz başka ülkelerin kitaplarını okuyun. ardından yazdığın mesaj herhalde yanlışlıkla yazmış olduğun bir mesaj o bahsettiğin ülkeler diye bişey yok belirli bi ülkeden bahsetmedim ki öyl eolması gerekir o şekilde cümle kurman için getirmene gerek yok zaten baya var onlar da türkiyede merak etme arada fark var ama türkiyede cinsel kimliğini söyleyemezsin.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ben Şahsen fikrim " Herkesin Günahı Kendine dir" diye sen neden oruç tutmassın neden sigara içersin neden içki içersin diye yorumlardan kaçınırım.

Ama bazı kesimlerin yetiştirilmelerinden gelen bir davranış deyip hoş görürüm. Onlarada saygı gösteririm onlarda kendine göre bir dogru bulup uyguluyorlar.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
28/08/2007 tarihi itibarı ile Abdullah GÜL Türkiye Cumhuriyetinin 11. Cumhurbaşkanıdır.

Hayırlısı neyse o olur inşallah.

iyi aksamlar herkese

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.