İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

200 metre uzaktan wireless ağ

K

Kayıtsız Üye

Misafir
Birşey sorabilirmiyim

Evimde başkasından bir wireless alımı yaşıyorum ama sinyal düşük olduğu için tam bağlanamıyorum sinyali artıkmak için bana bir alet tavsiye eder misiniz birde ben bu aleti nereye koymalıyım kimden wireles ağını yakalıyorsa oraya mı yoksa kendi evime mi?

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
okul zamanında bizim evle okul arası 300 metreydi bende yapmayı hep düşünmüştüm ve imkansız değil hatta bi ara pc nette bile çıkmıştı unuttum gitti ama ararsan bulursun ama uzun uzun araştırmadan bişey alma elinde kalır...

Hatta izmirden yunanistanın sinyallerini yakalıyolarmış dökümanın olduğu forum kapanmasaydı deniyecektim ama olmadı

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
İzmir' den yunanistan :p güzel... Onlar başka sinyal alıyordur :p konu biraz hortlamış ama dış ağ köprüleri var, bunlar açık alanda 3-6km arasında güçlü erişim noktası , köprü yada tekrarlayıcı olarak kullanılabiliyor özellikle son 1 yıldır otellere bunları kuruyoruz sadece ap ile bağlantı kurulanlarda ise problemler çıkıyor eğer mesafe uzaksa bunlar harika gerçekten... Bu arada buldum bitane :p http://www.airties.com/index.asp?page=prdetails&id=12&dil=tr

OyunHost|Hasan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence Araya Access Point Koyarak Güçlendirerek Hattı 200 Metrede Kurabilirsiniz.Neden Derseniz Bilgisayarcıda Çalışıyorum.Vede Sitelere ve Evlere Ağ kurmaya gidiyorum.Siteye Access Point i Koyarak Siteye Yaydığımızı Biliyorum.Ayrıca CAT5 Kablonun Uzunluğu 90-100 mt dir.100 mt yi geçtiği zaman hat zayıflamaya başlar.Cat5 kablo için.200 - 300 Mt bile çekilir Cat5 ama Dial-Up dan farkı Kalmaz.Şuan Elimde Bir tane Var Access Point ve özellliklerine bakıyorum.2.4 Ghz 7 dBi lık D-Link Markası.Bence Access Point ile çözebilirsiniz!!!

artofevil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
28
Bence Araya Access Point Koyarak Güçlendirerek Hattı 200 Metrede Kurabilirsiniz.Neden Derseniz Bilgisayarcıda Çalışıyorum.Vede Sitelere ve Evlere Ağ kurmaya gidiyorum.Siteye Access Point i Koyarak Siteye Yaydığımızı Biliyorum.Ayrıca CAT5 Kablonun Uzunluğu 90-100 mt dir.100 mt yi geçtiği zaman hat zayıflamaya başlar.Cat5 kablo için.200 - 300 Mt bile çekilir Cat5 ama Dial-Up dan farkı Kalmaz.Şuan Elimde Bir tane Var Access Point ve özellliklerine bakıyorum.2.4 Ghz 7 dBi lık D-Link Markası.Bence Access Point ile çözebilirsiniz!!!

400metreye kadar rahatlıkla cat5 kablo çekebilirsiniz.
Tecrube ile sabit!

OyunHost|Hasan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çekebilirsin ile olmuyor işte denediğimden yaptımızdan biliyorum.İstediği kadar denilsin 400 mt çekilerbilir.Ama hat kim nederse kim ne iddia ederse etsin zayıflar !!!!!!

artofevil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
28
ya sende yuh yani 400 metre tabi zayıflıyor ama kaybın extra masaftan daha cuzi oluyor.

200-300mt mesafede de zayıflıyor zaten %7-8 değil %10-12 bence mantıklı

OyunHost|Hasan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Senin 400 Mt dediğin Cat5 Cablo metre olarak hesaplarsak ağ çektiğimiz yerlere metresini 0.50 ykr den hesap görüyoruz.400 mt. de 200 YTL yapar .Extra masraf dediğimiz access point daha ucuz geliyor :):):)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.