Yaklaşık 30 sitem mevcut. 2 adet radyo kuracağım. ortalama aylık harcadığı trafik 50 gb civarında ama ileride bu rakam ve sitelerin sayıları artacak. yapacağım siteler ağırlıklı mysql vt ile çalışan siteler olacak.
Yani sitelerin hitleri artığında mysql durması apche nin durması gibi problem olduğunu duydum. bu işin uzmanı sizsiniz ben değil. bir kaç firma ile görüştüm ve linux vps tavsiye etmediler.
RAM'i yüksek bir VPS bunu rahatlıkla kaldırır.Radyoların anlık dinleyici sayısı da pek yüksek değilse çok daha iyi kaldırır.VPS'i insanlar öcü gibi görüyor.Ancak biz bile yaklaşık 4 ay VPS kullandık ve o zamanlarda VPS'imizde yaklaşık 50 site barınıyordu.İçlerinde forum falan da vardı.
Size tavsiyem 512 MB ve üzeri RAM içeren bir VPS paketi almanızdır.Alacağınız sunucuyu iyi bir şekilde optimize ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız..
Eğer ilerde siteler,radyolar büyürse kaldırmaz diye düşünmeyin.Çünkü büyümenin sınırı yok.Şu anda ihtiyacınızı bir VPS karşılarken sadece ileriyi düşünerek daha yüksek rakamlar harcamayın.Yeni bir sunucuya 30 tane siteyi aktarmak 1 saatlik iş.İlerde inşallah siteleriniz büyür VPS kaldıramaz duruma gelir..O zaman alırsınız bir sunucu bir saatte sitlerinizi taşır onunla devam edersiniz.
Benim düşüncem böyle.Ama yine de karar sizin.Kolay gelsin..