kısa süre önce bir blog açtım. henüz istediğim görüntüde değil bu blog. istediklerim de öyle atla deve :hihi: tarzı şeyler değil, ama teknik konularda sıfır olduğumdan o konuda yardım almam gerekiyor; falan filan. her neyse...birkaç ay önce bu konuda tecrübesi olan birine danıştığımda bana düzenli ve içerik girmemi ve 6 ay (veya da 1 yıl) bir şey beklemememi söylemişti. ben de öyle yapıyorum; şimdilik bir şey beklemiyorum. zaten reklamlarla dolu bir bloğum olsun, ben de o reklamlara tıklanmasından kazanayım; gibi bir hedefim yok. sadece yazılarımın biraz olsun okuyucu bulup bulmayacağı konusunu denemek istiyorum; ki bu olursa sevinirim, olmazsa ağlamam. =) demek istediğim...çabuk tarafından ticari bir başarıya ulaşmayı veya hemencecik popüler hale getirmeyi hedeflemek, kasıyor. sanırım...yapı itibariyle beni hepten sıkar zaten. olaya serin bakarsan daha rahat oluyorsun.
kendi hesabıma; bloğumu yarıdan fazla oranda kendi yazılarımla doldurmak niyetindeyim. belli bir kitlenin ilgisini çeken, benim de yazabileceğime inandığım bazı konularda tamamen özgün yazıyorum; bu yazılarda o konuyla ilgili birkaç anahtar kelime kullanmaya da özeniyorum. bunlardan 1-2 tanesini google'da ilgili konuların üst sıralarında gördüm, hoşuma gitti. =) orada yer almamalarının sebebi sanırım bütünüyle bana ait-o yüzden de biraz farklı olmaları.
ne özgün, ne de kopyala-yapıştır olmayan; ikisinin ortası tarzındaki yazıları ise şöyle ayarlamayı planlıyorum: ben bir süredir makale yazarlığı da yapıyorum, ve 15-20 gün kadar önce bir film sitesi sahibi için popüler bir film (hobbit: beklenmedik yolculuk) hakkında 3 tane 500 kelimelik yazı yazmıştım mesela. internetten bu konudaki yazıları derleyerek; ama kopyala-yapıştır tarzında değil tabii ki. arkadaş onu kendi de yapardı, benden niye istesin. =) sonra bir düşündüm ki; bu tarz şeyleri kendi bloğum için de yapabilirim aslında. o sıralarda patlaması beklenen popüler bir film hakkında; veya ne bileyim, 1 ay kadar sonra 2013 yaz sezonu modası hakkında; başkaları için değil kendim için de araştırma-derleme tarzı yazılar yazabilirim. bunların bir kısmı ilgi çekebilir. ben bunu arada bir deniycem; tavsiye de ederim. bana mantıklı görünüyor.