İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense`de bu gorunum yasakmi?

e-net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
linklerden once adsense reklamı koyma olayını artık herkes yapıyor ve hiçbir sorun çıkmıyor..
bazılarına gore bu kullanıcıyı yanıltmaya giriyor ve suç sayılmalı;
bazılarına gore ise içeriğe iyi entegre edilmiş masum bir reklam kodu..
birçok sitede olduğuna gore ve google herhangi bir sorun çıkarmadığına gore bi sorun yok gibi gozukuyor..

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
entegre edilen durum sorun degildir bence de. yalnız diger resimli orneklerde su ana kadar bi problme tesvik etmiyordu. Eminim ki, bu durumun kurallarla bagdasmadıgı soylenerek, pek cok site sahibi google a bildirilecektir ;) bknz: alıntı malatyasporlu bi önceki sayfa :D o kuralı bende biliyodum bu ara, boyle seyler nedense illaki ilk gunden beni ceker. Yapacagım varsada o olayı gorunce yapamam :p

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
draligus' Alıntı:
sonuc nedir? ne karar verdik simdi.. yasak mi degil mi

"Web sayfaları kullanıcıları reklamlara tıklamaya teşvik edecek herhangi bir metin içeremez. Buna kullanıcıları reklamlara tıklamak için cesaretlendirmek veya reklamlara tıklamak ve reklamlara ilgi çekmek de dahildir"

starter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben ilk örneğe hotscripts de ücretsiz kod dağıtan ve dağıttığı script en popüler 10 kod arasında olan bir sitede dahi rastladım, kodu indirmek için sitesine girdiğimde yine böyle resim eklentili bir google reklamı var aceleyle content management scriptini indirecek linki ararken doğal olara "CMS" reklamları çıkan ve üzerinde ilgili resimler olan bu olayı ben bile yedim >> yaptığım ne oldu alakasız bi siteye yönlenince back tuşuna bastım ve geri yani reklam verenin parası boşa gitti. Bunu yapan adamlar dikkat ederseniz bu tür reklamları sitenin tam ortasına yerleştiriyor ki sen sitenin içeriği/navigasyonu sanıp olur olmaz tıklıyorsun.

Örnek sitede dağıttığı script uzunca bir sayfanın en alt kısmındaydı (orjinal içerik).

Arkadaşlar bu tarz aldatmacaları google kolay kolay çakmaz çünkü milyonlarca adsense kullanıcısıyla uğraşmak mümkün değil. Bu atma olaylarında ise ya birisi seni işte şu site kurallara aykırı davranış içinde diye ispiyonluyor kontrol sonrası >> şut.

İkinci ve asıl takip mekanizması ise CTR oranlarıdır, bu sitede her giren 100 kişiden 20 si reklama tıklar ve google ın takip filtresinden "gözden geçirileceklere" otomatik olarak dahil olur ziyaret eden google editörü de hileye karar verirse >> şut.

Ben bu tarz hilelere şahsen hiç girmiyorum çünkü adsenseten hatırı sayılır bir girdim var ve bunu riske atmak istemem ha diyorsanız benim zaten kaybedecek şeyim yok yapın derim bugün için atmaz yarın kafası bozulur atar adamlar, ama bence "Hiledir" reklamvereni mağdur eder : )

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.