İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adsense ve backlink testi

oyuncu

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ekim 2002
Mesajlar
602
Reaction score
1
adsense te yayınlanan reklamlar adwords'se reklam verenlerin hedeflediği şekilde yayınlanır.
yapmanız gereken mantığı anlamak için, bir adwords hesabı açıp 5-10 gün reklam vermeniz.
örnek :
1.istanbul
istanbul hotel
istanbul Türkiye
için tıklama başına 1 $ verirsiniz. günde 10 $ lık tıklama ile reklam gösterimi yap dersiniz.

2.Türk
Türkiye
hotel istanbul
otel istanbul
istanbul otel
içinse tıklama başına 0.05 $ verirsiniz günde 20 $ lık tıklama ya izin ver dersiniz.

ikisi içinde sonuçlara bakarsınız hangisinden otel hotel arayıpta size oda ayırtmış ise ona daha çok ağırlık verirsiniz. reklam fiyatları günlük olarak ayarlanabilir, harcanacak para ve her türlü ayar mevcuttur. Türk sitelerinde gösterme, Türk ziyaretçileri gösterme vs gibi bir çok seçeneği kullanabilirsiniz.

google ise mümkün olduğu kadar çok reklam tıklaması alabilmek için çok gösterim olan sitelerde bir süre pahalı reklam gösterdikten sonra, fiyatı git gide düşük reklamları tercih eder. Sitenizde tıklama çok az oluyor ise reklam gösterimini azaltmanız şiddetle önerilir.
1 senedir adsense reklamı yayınlıyorum sanırım, 8 ay öncede adwords sitemini kullandım.
şu anda açık olan ve banlanmış bir çok arkadaşın oranlarını ne kazandıklarını vs biliyorum.
Türk ve yabancı içerikli sitelerden kazanma oranları bir çok kez bir çok kişi söyledi.
yeni bir sitede yeni bir domainde backlink olmayan, sadece reklama yönelik sitede 100-200 $ ları bir tıklamada görenler oldu bu forumda ve çoğu banlandı sanırım. Eski 4-5 hata 10 senelik eski domain eski içeriklerde tıklama başına 5 cent alamıyan bir çok kişiyide herkes gördü.
Adsense de kelime önemlidir. Sitenizin içinde para edecek kelimeler var ise o zaman sitenizde gösterilen reklamlar pahalıdır. Fakat tıklama oranı %2 altına (tahmin) iniyorsa bu pahalı reklamlar zamanla sitenizden çekilip başka sitelerde yayınlanacaktır. Sİtenize daha ucuz reklamlar kalacaktır.
SON OLAY: İstanbul'da oynan son milan & liverpool (doğru hatırlıyorsam) maç öncesinde 1 sitede reklam gelirlerinde inanılmaz bir artış sağlandı. ve tıklama oranı %5 lere kadar fırladı tabii kazançta (eskisi %0.5-0.6). maç sonrasından ise bu kazanç tak diye %2 geri düştü ve şu anda %2 civarında seyrediyor. bir maç nelere kadir oldu. basitçe sitede ziyaretçilerin ilgisini çekecek daha güzel reklamlar veya konular olduğundan tıklama oranını yüksek kaldı bu seviyeyi düşürdüğümüzde gene sürünecektir. Tekrar büyük bir oynama yapacak süpriz bir reklamın yayınlanmasını beklememiz gerekiyor düşerse.
Sonuç: reklamlar reklam verenin istediği şekilde yayınlanır, site dili, kullanıcı dili, kullanıcı ülkesi, ve sitenin içindeki içerik kelimeleri. domain yada alan adını ne olursa olsun (git.com olsun isterse) kelimeleriniz yaramazsa, ziyaretçiniz USA, kanada vb ülkelerden değilse sürünürsünüz.
 

rockaltin

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ekim 2004
Mesajlar
77
Reaction score
0

rockaltin

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ekim 2004
Mesajlar
77
Reaction score
0
Web sitemdeki tüm adsense kodlarını kaldırdım. Sadece bir noktadakileri bıraktım burası da %6 lık tıklanma oranına sahip -kanal ölçümlerime göre-. Biraz bekledikten sonra bakalım kaliteli reklamlar ve tıklama başı maliyetim artacak mı. Yukarıdaki arkadaşın söyledikleri ilgimi çekti böyle bir deney yapmak istedim.

Teşekkürler
 
M

Maxi

Misafir
Bu arada siten cok guzel rockaltin.. ;)
Anahtars.com u neden kullandıgını anlamadım ama.. Anlamadıgım gibi bir anlam'da veremedim açıkcası.
 

rockaltin

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ekim 2004
Mesajlar
77
Reaction score
0
Teşekkür ederim Maxi. Anahtars.com için günlük 300.000 gösterim yapıyorum ve 220.000 e yakın da benim bannerım yayınlanıyor :) Günlük 1500-2000 tekil hit getiriyor. Ama lütfen bu konuyu tekrar açmayalım bununla ilgili özel mesajdan yada diğer açılmış konuda konuşabiliriz :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst