Tanıdığım bir kişi Kürt ve Van'lı. Amcası ve babası PTT'de çalışıyormuş, 1997 yılında amcasını kaçırmışlar ve özel askeri birlik helikopter ile dağdan cesedini getirmiş. Şimdi bu insan pKK sempatizanı mıdır, dışarıdan tipine, dinlediği müziğe bakan için öyle tabi.
Olaya iki yönden bakarsak;
- Doğuda devlet görevlilerinin başına gelenlere bakınca, hak veriliyor. (Zorunlu hizmet için çalışanları kastetmiyorum, alt görevlerde yöresel halk çalışıyor)
Köy korucuları dışarıdan mı geliyor, herkes kendi köyünün koruculuğunu yapıyor. Demek ki kendilerine göre bir düşman var ki korucu oluyorlar.(Ne kadar para aldıklarını bilmiyorum, nedeni bu da olabilir belki)
Bu ülkede kesin evet veya kesin hayır olmuyor. İnsanları kimliğine göre değil de kişiliğine göre değerlendirmek lazım. Ülkeyi başka yollardan kötüye sürükleyen Türk'ler de var.
- Türkiye'nin dört bir yanı sarılıyor, parselleniyor. Devletin kaldırımlarına park etsen, plajına girsen, burası bizim deniyor. Kendi arazine giremiyorsun, var mı böyle bir şey?
Bu insanların hepsini birarada tutmak, belli bir hizmete inandırmak için herşeyi yapıyorlar. Devlet yardım etmiyor, deniyor doğu için ama denildiği gibi “50 çocuk doğurup banliyö kurma” da yadsınamayacak bir gerçek. Ek olarak Van’ın sosyolojik yapısına bir bakmanızı öneririm, fakirlik oranına. Nereden para geldiğini tahmin edersiniz.
Sayfanın en altında bu konuyla alakalı bir canlandırma yapmışlar.
http://www.turksolu.org/
Üstte belirtilen yerleri görmedim ama muadili yerleri gördüm, adam evinin bahçesine sarı-yeşil-kırmızı Bolivya bayrağı asıyor, polis gelince pompalıyla çıkıyor, resmen derebeyliği kurmuş mahalleye giremiyorsun. Tüm esnaftan koruma parası alıyor, vermeyenleri de gördüm, tüm dişlerini yeniden yaptırdı adam. Jandarma uğrayınca süt liman her taraf.
Genelleme yaparsak devlete katkı olmayabilir ama tv’ye çıkan profesörlerde gördüm kendi kimliğini saklamayan.
Kişisel fikrim ister pKK sempatizanı olsun ister olmasın, sonuçta bir örgütleşme var ve bunun sonu hiç de iyi gözükmüyor.
Bu arada İstanbul’un en zengin semtinde bile olsanız, rahat mısınız?
Terör olayı yüzünden evet olabilir cevap ama sokaklar daha beter.
Ahmet Kaya'nın öldüğüne bende inanmıyorum. Her tür müziği dinlerim ve Halk Müziğinde gerçekten en iyi yorumculardan biri. Şarkılarında üstü kapalı da vurguluyor tamam ama ben o şarkıyı o yüzden dinlemiyorum, düşüncesini de savunmuyorum. Hele hele bu konser görüntüsündeki şarkıyı dinlemem bile, benim için bir anlam ifade etmiyor. (Listemde olan şarkılar için tabi ki para ver
medim.)