Ben hepsinden besledim ama 10 yılı aşkın bir zamandır ilgilenmiyorum, özellikle en çok sevdiklerim velifera ve akrabaları olan moliler, lepistes bunları çok sağlıklı ve basit yavru alabildiğim için severdim gurami, zebra, ciklet türleri kolay bakımı ve dayanıklı oldukları için sevmediklerim japon balıkları, kılıç balığı, plati gibi balıklar.
Lepistes'i ben Jack Dempseylerime canlı yem niyetine besliyorum.![]()
Ben şu turuncu renkteki süs balıklarından yaklaşık 1 ay boyunca besledim.
1 aydan sonra ilk önce küçük olanı, sonra da büyüğü hayata gözlerini yumdu.
Mamasını aksatmadan veriyordum, suyunu 2 günde bir değiştiriyordum ancak nedenini anlayamadığım bir şekilde de ikisi de öldü.
Böylece benim de bu hobim başlayamadan bitti![]()
Katiller siziPanter Emel'in telefon numarası kaçtı ya ...
Birde bence japon balıkları bakımı çok kolay değilben sağlıklı bakım gerçekleştiremedim hiç japonlarda (tül kuyruk ve türevlerinde, tek kuyruklu olanlar değil) su sertliğindeki ufacık değişikliklerde bile hastalanabiliyorlar, ben daha çok yavru alacağım balıkları alırdım, yeni gelen bütün hamile dişileri alırdım 3 akvaryumum vardı
birde lepistes ve zebra çiftleşmişti ve yüzlerce yavru doğurmuştu zebra çok ilginç canlılar olmuştu ama melezler hiç yaşamadı cikletleri hep sevdim ama ciklet bakımıda zor, hatta birkeresinde 2 tane piranha almıştım yavru 20cm kadar, karma akvaryuma attığımda ikisinide birkaç dakika içinde tüm balıklar saldırarak öldürmüştü
bunun yanında kuş balık kedi köpek kurbağa, kaplumbağ timsah besledim
![]()
birde lepistes ve zebra çiftleşmişti ve yüzlerce yavru doğurmuştu zebra çok ilginç canlılar olmuştu ama melezler hiç yaşamadı
Bilemiyorum ama o akvaryumda 1 yıldan fazla lepistes ve zebradan başka balık olmadı doğuranda zebraydı![]()
Birde çok sevdiğim zavallı beta balıkları vardır acırım onlara çok çay bardaklarında hayvanlara eziyet ederler üff