New York nasıl soğuklar başlamıştır şimdi.
güney batıdayım abi ben, burası gece soğuk bir tek çöl iklimi, gündüz havuza giriliyor henüz.![]()
canada da olanınız varsa sohbet etmek istiyorum okul bıtınce kucuk bı canadakasabasına yerleşip çiftçilik yapacagım.şaka bi yana hersey gercekte çiftçilik yalan eheh
bağımlı olmamak zor cakirx, ben gecici gidiyorum ayagi bir süre sonra 3. ayakta yatıyor.![]()
seneye dil okuluna gitmek istiyorum sizce ne yapayım gitmeye değer mi ?
@iyinet işin sadece optimizasyon mu? Yoksa sistemle veya yazılımla alakanız var mı?
VT Uzmanı olmak için ne tür bir eğitimden geçmeli?
Bende yazılımı çok seviyorum aslen, ama veritabanı daha bi eğlenceli gibi geliyor bana, sözlerinden de bu anlaşılıyor zaten.iyinet' Alıntı:Optimizasyon işimizin bir parçası.
Yazılımla alakamız var ama developer (programcı) lar kadar değil.
Ama developerların çoğunun bilmediği unix/linux yönetimi, shell(sh bash), perl, php scripting konularında bilginizin olması gerekiyor.
Üniversitelerin Bilgisayar veya yazılım bölümlerinde bu eğitim veriliyor.
Ama piyasaya çıkıp hemen DBA (Veritabanı uzmanı) olmanıza yeterli değil bu bilgi.
Bu nedenle her DBA bu işe çırak olarak başlar ve zamanla tecrübe kazanır.
Meslek hayatımda 14 seneyi doldurdum, bunun son 12 senesi DBA im ve başka bir iş yapmak istemiyorum.
Yöneticilik tekliflerini DBA liğe devam etmek için geri çevirdim. Çünkü işimi çok seviyorum.
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.