Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Analytics : Başım Döndü

ata350

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
196
Merhabalar ,

Uyuz olduğum bir konuyu sizlere sormak istiyorum :kızdım: Google Analytics az sayıyor.Bilirsiniz ki , site satımlarında herkes sayyac verir.Sayyacım 400 iken , analytics 137.Bu nasıl oluyor ? Hangisi doğru ? Kafam karıştı benim.

cagri169

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
41
Merhabalar ,

Uyuz olduğum bir konuyu sizlere sormak istiyorum :kızdım: Google Analytics az sayıyor.Bilirsiniz ki , site satımlarında herkes sayyac verir.Sayyacım 400 iken , analytics 137.Bu nasıl oluyor ? Hangisi doğru ? Kafam karıştı benim.

Evet bende de aynı sorun var. :(

ata350

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
196
Hangisi doğru onu bilsekte ona göre üzülsek :)

Nightmare17

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
18
google analytics yarım yüklenen sayfaları ve javascript özelliği kapalı tarayıcaları sayamaz şöyle ki

Google analytics kodunu head takısına yerleştirdik ancak buradaki javascript dosyası ziyaretçinin bilgisayarına yüklenmeden sayfadan çıkış yapıldı. Analytics bunu sayamaz.
Sayyac kullanmıyorum da ilgilenmiyorum da ancak eğer o da javascript kodları ile aynısını yapıyorsa (ki muhtemelen öyledir) o da tam doğru sonuçları veremeyecektir.

Bu nedenle en etkili yöntem dns tarafından ziyaretçilerin takip edilmesidir.

CSManager.NET

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
33
dns tarafından ziyaretçilerin takip edilmesi olayı nasıl oluyor?

ata350

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
196
Kendim kodluyorum şimdi.Baktım bunlarla uğraşmak zor oluyor :DD Şimdide alıcı adam bana inanmayacak ama bakalım :)

Nightmare17

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
18
dns tarafından ziyaretçilerin takip edilmesi olayı nasıl oluyor?
https://www.cloudflare.com/

Hem ziyaretçi kaydı hem de tehlike kaydı yapıyor ücretsiz sürümü. tehlike kaydından kastım google honeypot projesi tarafından zombi bilgisayar olduğu tespit edilmiş IP adresleri.

Mesela bir zombi pc sizin sitenize girmeye çalışırsa engellenir. Bu özellikle de ddos saldırılarında oldukça etkili. mesela anonymous'a yapılan ddos saldırısının büyük bir kısmını cloudflare engelledi.

Yalnız kendi site istatistiklerime göre konuşacak olursam ülkemiz zombi pc konusunda başı çekiyor.

z08g

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
73
https://www.cloudflare.com/

Hem ziyaretçi kaydı hem de tehlike kaydı yapıyor ücretsiz sürümü. tehlike kaydından kastım google honeypot projesi tarafından zombi bilgisayar olduğu tespit edilmiş IP adresleri.

Mesela bir zombi pc sizin sitenize girmeye çalışırsa engellenir. Bu özellikle de ddos saldırılarında oldukça etkili. mesela anonymous'a yapılan ddos saldırısının büyük bir kısmını cloudflare engelledi.

Yalnız kendi site istatistiklerime göre konuşacak olursam ülkemiz zombi pc konusunda başı çekiyor.

nasıl korunacakmışız peki bu zombi pc işinden..virüs prog.yeterli olur mu ki?

Nightmare17

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
18
nasıl korunacakmışız peki bu zombi pc işinden..virüs prog.yeterli olur mu ki?

Bilgisayarın zombi pc mi bilemem ama google honeypot tarafından yakalanmışsa sağ üstte gördüğün internet siteme girmen yeterlş :D Zaten olur da bilgisayarın zombi pc isesite girişini engelleyen sayfa sana gerekli bilgileri verecektir. (Bir kısmını site sahibi yazabiliyor)

üstad şaka bir yana olur da zaten kurban seçilmişsen antivirüs falan tanımıyorlar. 4 sene önce bir anda girdiler pcye ne olduğunu anlamadım. Antivirüsler falan uyarı vermedi. Değişik bir program vardı sax2 diye oradan gelen giden ipleri takip ederek ancak kimin girdiğini bulabilmiştim. Türkiyenin en eskisi ve iyisiyiz diyen çakallar çıkmıştı, var ya hani gizli keylogger satanlar :)

Kısaca üstadım sen güvenlik programlarıyla tedbirini de al da en azından basitlerinden korunursun.