İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Analytics : Başım Döndü

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
Merhabalar ,

Uyuz olduğum bir konuyu sizlere sormak istiyorum :kızdım: Google Analytics az sayıyor.Bilirsiniz ki , site satımlarında herkes sayyac verir.Sayyacım 400 iken , analytics 137.Bu nasıl oluyor ? Hangisi doğru ? Kafam karıştı benim.

cagri169

0
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Merhabalar ,

Uyuz olduğum bir konuyu sizlere sormak istiyorum :kızdım: Google Analytics az sayıyor.Bilirsiniz ki , site satımlarında herkes sayyac verir.Sayyacım 400 iken , analytics 137.Bu nasıl oluyor ? Hangisi doğru ? Kafam karıştı benim.

Evet bende de aynı sorun var. :(

Nightmare17

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
google analytics yarım yüklenen sayfaları ve javascript özelliği kapalı tarayıcaları sayamaz şöyle ki

Google analytics kodunu head takısına yerleştirdik ancak buradaki javascript dosyası ziyaretçinin bilgisayarına yüklenmeden sayfadan çıkış yapıldı. Analytics bunu sayamaz.
Sayyac kullanmıyorum da ilgilenmiyorum da ancak eğer o da javascript kodları ile aynısını yapıyorsa (ki muhtemelen öyledir) o da tam doğru sonuçları veremeyecektir.

Bu nedenle en etkili yöntem dns tarafından ziyaretçilerin takip edilmesidir.

Nightmare17

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
dns tarafından ziyaretçilerin takip edilmesi olayı nasıl oluyor?
https://www.cloudflare.com/

Hem ziyaretçi kaydı hem de tehlike kaydı yapıyor ücretsiz sürümü. tehlike kaydından kastım google honeypot projesi tarafından zombi bilgisayar olduğu tespit edilmiş IP adresleri.

Mesela bir zombi pc sizin sitenize girmeye çalışırsa engellenir. Bu özellikle de ddos saldırılarında oldukça etkili. mesela anonymous'a yapılan ddos saldırısının büyük bir kısmını cloudflare engelledi.

Yalnız kendi site istatistiklerime göre konuşacak olursam ülkemiz zombi pc konusunda başı çekiyor.

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
https://www.cloudflare.com/

Hem ziyaretçi kaydı hem de tehlike kaydı yapıyor ücretsiz sürümü. tehlike kaydından kastım google honeypot projesi tarafından zombi bilgisayar olduğu tespit edilmiş IP adresleri.

Mesela bir zombi pc sizin sitenize girmeye çalışırsa engellenir. Bu özellikle de ddos saldırılarında oldukça etkili. mesela anonymous'a yapılan ddos saldırısının büyük bir kısmını cloudflare engelledi.

Yalnız kendi site istatistiklerime göre konuşacak olursam ülkemiz zombi pc konusunda başı çekiyor.

nasıl korunacakmışız peki bu zombi pc işinden..virüs prog.yeterli olur mu ki?

Nightmare17

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
nasıl korunacakmışız peki bu zombi pc işinden..virüs prog.yeterli olur mu ki?

Bilgisayarın zombi pc mi bilemem ama google honeypot tarafından yakalanmışsa sağ üstte gördüğün internet siteme girmen yeterlş :D Zaten olur da bilgisayarın zombi pc isesite girişini engelleyen sayfa sana gerekli bilgileri verecektir. (Bir kısmını site sahibi yazabiliyor)

üstad şaka bir yana olur da zaten kurban seçilmişsen antivirüs falan tanımıyorlar. 4 sene önce bir anda girdiler pcye ne olduğunu anlamadım. Antivirüsler falan uyarı vermedi. Değişik bir program vardı sax2 diye oradan gelen giden ipleri takip ederek ancak kimin girdiğini bulabilmiştim. Türkiyenin en eskisi ve iyisiyiz diyen çakallar çıkmıştı, var ya hani gizli keylogger satanlar :)

Kısaca üstadım sen güvenlik programlarıyla tedbirini de al da en azından basitlerinden korunursun.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.