Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Ankara

X

Xman

Misafir
Evet Ankara dan temsilci olmak isteyen 3 arkadaş başvuruları bekliyoruz, seçilen arkadaşlar bizimle mutlaka iletişime geçsinler.

alorak

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
89
Ben de Ankaradayım ama temsilci olacak boş vaktim yok. Tandoğan - Cebeci :)

sverdlow

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
161
temsilci ne iş yapar?

Paranoia

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
1
Ankara/Keçiören
Temsilci olabilecek bilgi birikimi ve kapasiteye sahip olamayabilirim. Ama hemşehricilik ruhu herkesde olduğu gibi bizdede var :] Elden gelen yardımı yapabilirim Ankara için

Freeborn

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
51
gölbaşında oturuyorum, öğrenciyim, gelip geçiciyim :)

TeQNyC

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
20
Sincan - bende aralıkda ayrılıyorum ankaradan ayrılıyorum 15 aylıgına :)

OnurSQL

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
84
@dreamz,
çok ayıp :p

@sverdlow,
hocam ankaraya geldiğim zaman birlikte bakalım :)

chacha

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
18
Özel bir hukuk bürosunda çalışıyorum. İşyerim Kızılay'da..

Freeborn

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
51
Gölbaşına gelin hayat burda :)

bilgi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
370
Bir ayağım Ankara'da...

mehmet-ali

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
16
Ankara
- Kızılay (Ev)
- Tandoğan(iŞ)

Shun

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
8
ban2.gif

Kan, kaynağı sadece insanda olan, yapay olarak üretilemeyen hayati bir maddedir.
Ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için, toplanan ve saklanan kan miktarı maalesef ulusal ihtiyacımızı karşılamamaktadır. Bunun için sık sık acil kan anonsları yapılmakta, hastane önlerinde kan simsarlarından alınan kanlar ise hayati tehlike yaratmaktadır.

Türk Kızılayı, bağışlanan kanın, ihtiyacı olan kişiye ulaşmasına kadar geçen tüm süreci kontrol altına alan uluslararası standartlarda bilimsel bir sistem oluşturmuştur. Kanın, ihtiyaç sahibine en güvenli şekilde ulaştırılması ancak bu yolla mümkün olabilmektedir.

Ancak gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığından, ülkemizde bir yıl içinde toplanan kanların yalnızca % 40’ı Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği şekilde Türk Kızılayı sayesinde düzenli, gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları ile karşılanmaktadır.

Geri kalan bölümü ise hala takas yöntemi ile toplanmaktadır. Çağdaş ve ülkemize yakışan çözüm; dünyanın gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kan ihtiyacının tamamının, ulusal bir kan bankası aracılığıyla gönüllülerden karşılanmasıdır.

Kan vermenin insan sağlığına zararlı yanının olmadığı tespit edilmiştir: Bilimsel araştırmalara göre 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler, 3 ayda bir (yılda 4 kez) kan verebilir.

Kanımızın yetmemesi sizin de kanınıza dokunuyorsa, bugün başkalarının, yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin siz de farkındaysanız…sadece 25 dakikanızı ayırarak ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, binlerce hayat kurtarabilirsiniz.

Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı’na kan vermeye çağırıyoruz.

Alıntıdır

Kaynak :Kanver.org

Eger uygun görülürse iyinet / Ankara üyeleriyle bir gün kararlaştırıp Hep beraber kan vermeye gidebiliriz.

E

Erhan

Misafir
olmak isterdim fakat sorumluluk isteyen birşey :)

ama ankarada olabilecek hertürlü aktivitede bulunurum :D

Shun

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
8
vay canına hepiniz kan vermekten korkuyormusuz yoksa :))