İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arizona, Utah...

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
Peki ne gerekiyor şimdi bu vizeyi almak için, nasıl bir sebep belirttin? New York ve New Jersey tamda yerlerine gidiyorsun New York'ta hardrock cafe var oraya uğrayıp benim için bir kahve ya da bira içersin. :utan:
tepesinde sert tını çalgısının olduğu yer mi

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Okula mı gezmeye mi Loi?

Kolarado nehiri aşındırmış oraları, nehir hala orada, aşağıya eşekle inilen turlar var gezmeye ama yemedi beni. Zaten %90 çitsiz alan, millet dibine kadar girip bakıyor yarığa. Tutmasam düşüyordun tarzı espri yapıp herifin ağzının gözünün parçasını bulamazsın aşağıda yani.

Californiya filan herşey güzel, gayler özgür de, tabi dediğim gibi kolay değil yaşamak. İşin can alıcı noktası Türkiye'ye tatile gelince burada da yaşanmaz ya diyorsun. Yani aslında oradaki insanlar ile buradaki ülke şartları bir araya gelse asıl cennet o zaman olacakmış, Amerikalılar biraz zeka seviyesi olarak bizim çok gerimizde. Öte yandan herkesin evi arabası var, benzin 4 te 1 fiyatına, arabalar 4 te bir fiyatına, sosyal sınıf farkı yok, kimse sigara içmiyor vb. uzayan şartları var.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Peki ne gerekiyor şimdi bu vizeyi almak için, nasıl bir sebep belirttin? New York ve New Jersey tamda yerlerine gidiyorsun New York'ta hardrock cafe var oraya uğrayıp benim için bir kahve ya da bira içersin. :utan:

Alkol kullanmıyorum ama kahve içebilirim "BlackThorn için" diyerek :)

Evraklarıma çok bakmadılar bile, mesleğimi, ne kadar kazandığımı, ne için gittiğimi ve ne kadar kalacağımı sordular..

Paran yoksa yada onlar için yeterli paran yoksa, seni Türkiye'ye bağlayacak sebeplerin yoksa (maddi bağlar, ev, arsa, araba, iş vs.) gitmen imkansız diyorlar.

Benim tüm şartlarım uygundu ancak evraklarıma dogru duzgun bakmadılar bile.. Kem küm yapanları fazla sorguluyorlar.. Benim yan tarafımda mulakata giren kızın canını okudular, baya sıkıştırdılar.. Vize vermeyecek olanlara pasaportlarını verip gönderiyorlar, vize verdiklerinin pasaportlarını alıyor öyle gönderiyorlar.

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
tepesinde sert tını çalgısının olduğu yer mi

p169392-New_York-Hard_Rock_Cafe.jpg

portfolio_9.jpg

Okula mı gezmeye mi Loi?

Kolarado nehiri aşındırmış oraları, nehir hala orada, aşağıya eşekle inilen turlar var gezmeye ama yemedi beni. Zaten %90 çitsiz alan, millet dibine kadar girip bakıyor yarığa. Tutmasam düşüyordun tarzı espri yapıp herifin ağzının gözünün parçasını bulamazsın aşağıda yani.

Californiya filan herşey güzel, gayler özgür de, tabi dediğim gibi kolay değil yaşamak. İşin can alıcı noktası Türkiye'ye tatile gelince burada da yaşanmaz ya diyorsun. Yani aslında oradaki insanlar ile buradaki ülke şartları bir araya gelse asıl cennet o zaman olacakmış, Amerikalılar biraz zeka seviyesi olarak bizim çok gerimizde. Öte yandan herkesin evi arabası var, benzin 4 te 1 fiyatına, arabalar 4 te bir fiyatına, sosyal sınıf farkı yok, kimse sigara içmiyor vb. uzayan şartları var.

Anladımda, USA içinde yaşayanları ben gerçek "amerikalı" olarak kabul etmiyorum genelde. Oranın insanları rahatlarına çok düşkünler sigara içmeyeni çoktur içeni azdır ama yaşamları bellidir dolaplarını açsan 2 şişe şarap biraz kavun, biraz karpuz, biraz bacon ve birazda patates kızartmasından başka hiçbir şey olmaz.

New York'tan bir hatun diyor ki ; "Sana telefonumu vereyim msn yerine, telden ararsın." diyor. Dünyanın tüm insanlarını kendileri gibi zengin sanıyorlar :D

Birleşik eyaletlerde hoşuma giden bir kaç şey var onlardan birisi mesela "din" olayı. Dinini çok rahat yaşayabileceğin bir ülkedir USA. Yani yol ortasında satanizm ayini düzenlesen, veya namaz kılsan kimse dönüp bakmaz bunlar ne yapıyor diye.

Son olarak, sosyal sınıf farkı yoksa niye ispanyolca'dan ve güney amerika'dan nefret ediyorlar :D

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
Alkol kullanmıyorum ama kahve içebilirim "BlackThorn için" diyerek :)

Evraklarıma çok bakmadılar bile, mesleğimi, ne kadar kazandığımı, ne için gittiğimi ve ne kadar kalacağımı sordular..

Paran yoksa yada onlar için yeterli paran yoksa, seni Türkiye'ye bağlayacak sebeplerin yoksa (maddi bağlar, ev, arsa, araba, iş vs.) gitmen imkansız diyorlar.

Benim tüm şartlarım uygundu ancak evraklarıma dogru duzgun bakmadılar bile.. Kem küm yapanları fazla sorguluyorlar.. Benim yan tarafımda mulakata giren kızın canını okudular, baya sıkıştırdılar.. Vize vermeyecek olanlara pasaportlarını verip gönderiyorlar, vize verdiklerinin pasaportlarını alıyor öyle gönderiyorlar.

Hmmm kahve iç zaten ben de alkol kullanmıyordum yinede yazayım dedim :)
Dediklerini ise, anladım teşekkür ederim. Bunları not aldım bir yere dursun. Demekki bazıları çok abartıyormuş şöyle oluyor böyle oluyor diye.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
p169392-New_York-Hard_Rock_Cafe.jpg

portfolio_9.jpg

Anladımda, USA içinde yaşayanları ben gerçek "amerikalı" olarak kabul etmiyorum genelde. Oranın insanları rahatlarına çok düşkünler sigara içmeyeni çoktur içeni azdır ama yaşamları bellidir dolaplarını açsan 2 şişe şarap biraz kavun, biraz karpuz, biraz bacon ve birazda patates kızartmasından başka hiçbir şey olmaz.

New York'tan bir hatun diyor ki ; "Sana telefonumu vereyim msn yerine, telden ararsın." diyor. Dünyanın tüm insanlarını kendileri gibi zengin sanıyorlar :D

Birleşik eyaletlerde hoşuma giden bir kaç şey var onlardan birisi mesela "din" olayı. Dinini çok rahat yaşayabileceğin bir ülkedir USA. Yani yol ortasında satanizm ayini düzenlesen, veya namaz kılsan kimse dönüp bakmaz bunlar ne yapıyor diye.

Son olarak, sosyal sınıf farkı yoksa niye ispanyolca'dan ve güney amerika'dan nefret ediyorlar :D

Hayatın biraz basit,heyecansız ve cahil bir döngüde olduğu doğru. Ama sonuçta onlarda bu ülkede doğduğu için başka yerlerde ne olduğunu bilmemeleri normal. Bizim gibi gelmiyorlar dünyaya, zorunlu askerlik, terör örgütü, onlarca senedir devam eden politik tartışmalar, üniversite sınavı, eğitim eşitsizliği gibi şeylerin ortasına doğup gençliklerini kahretmiyorlar kısacası.

Asgari ücret, saati $7.50. Kaba hesapla asgari bir işte çalışsan alacağın para aylık $1200. Türkiye'de öğretmen veya doktor maaşı ne kadar? Hadi garsonun Türk öğretmenden fazla para almasını geç, adamın masrafı da az. Türkiye'de etin kıymanın kilosu ne kadar? Burada 6 dolar civarı. Dolayısıyla herkes zaten genelde evinde yemek pişirmiyor. Dolap ondan boş :)

Sosyal sınıf konusunda da yanlış kelime kullandım sanırım. Ekonomik sınıf diyelim. Uçurum yok yani, çalışan herkes kendini güzelce hiçbirşeyden geri kalmayacak şekilde yaşamını sürdürebiliyor. Lüks, gösteriş, spor araba gibi şeyler bizim ülkemize göre daha önemsiz. O tarz şeyleri sadece zenci rapçiler kliplerinde yapıyor, ona da herkes iğrenç olarak bakıyor zaten. :)

Yani böyle yurtdışına gidip kendi ülkesini beğenmeyen adam tiplemesi düşünülür hep, belki öyle gözüküyor, ama insan üzülüo bu kadar beyinsiz insanların hayat standartlarının maddi ve manevi çok ilerde olmasından.

May

0
İyinet Üyesi
Reaction score
27
Sanırım içinde olmak gerekiyor. Medyanın bize yansıttığına değilde gözümüzle gördüklerimize inanmamız gerekiyor. Kafamdaki Abd farklıydı angelo değiştirdi saolsun

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Ev kiralarınıda yazsaydın keşke :)
Birde ısınmak için yapılacak masraflar vs.. Herkesin gerçekten evi varmı?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
New York'ta ev kiraları çok aşırı fahiş diye biliyorum. :)
Herkesin evi var derken tabi olmayan da var. Ama ortalama bir masa başı işinde çalışıyorsan 1, 1.5 senede arabanı evini alırsın. Mortgage kirayla aynı. Araba fiyatlarını yazsam zaten olay.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Herkesin evi var derken tabi olmayan da var. Ama ortalama bir masa başı işinde çalışıyorsan 1, 1.5 senede arabanı evini alırsın. Mortgage kirayla aynı. Araba fiyatlarını yazsam zaten olay.

Amerikada hayat zor diyenler var senin dediklerinle örtüşmüyor esasında.. Sağlık masraflarının çok fazla olduğunuda söylüyorlar.. Gelip görcem artık :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sağlık öyle, iyi sigorta olman gerekiyor, yoksa o öyle.
Tabi eksi detayları da var, öyle direk para saçılan bir yer değil.
Ama Türkiye'de 1,2 senelik kariyer hayatı ile ne ev ne araba alamazdım, o yüzden iyi olduğunu savunuyorum. Duygusal.. :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Üzüldüm şimdi Türkiye'yi özledim, hava alayım azıcık :)

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
Hayatın biraz basit,heyecansız ve cahil bir döngüde olduğu doğru. Ama sonuçta onlarda bu ülkede doğduğu için başka yerlerde ne olduğunu bilmemeleri normal. Bizim gibi gelmiyorlar dünyaya, zorunlu askerlik, terör örgütü, onlarca senedir devam eden politik tartışmalar, üniversite sınavı, eğitim eşitsizliği gibi şeylerin ortasına doğup gençliklerini kahretmiyorlar kısacası.

Asgari ücret, saati $7.50. Kaba hesapla asgari bir işte çalışsan alacağın para aylık $1200. Türkiye'de öğretmen veya doktor maaşı ne kadar? Hadi garsonun Türk öğretmenden fazla para almasını geç, adamın masrafı da az. Türkiye'de etin kıymanın kilosu ne kadar? Burada 6 dolar civarı. Dolayısıyla herkes zaten genelde evinde yemek pişirmiyor. Dolap ondan boş :)

Sosyal sınıf konusunda da yanlış kelime kullandım sanırım. Ekonomik sınıf diyelim. Uçurum yok yani, çalışan herkes kendini güzelce hiçbirşeyden geri kalmayacak şekilde yaşamını sürdürebiliyor. Lüks, gösteriş, spor araba gibi şeyler bizim ülkemize göre daha önemsiz. O tarz şeyleri sadece zenci rapçiler kliplerinde yapıyor, ona da herkes iğrenç olarak bakıyor zaten. :)

Yani böyle yurtdışına gidip kendi ülkesini beğenmeyen adam tiplemesi düşünülür hep, belki öyle gözüküyor, ama insan üzülüo bu kadar beyinsiz insanların hayat standartlarının maddi ve manevi çok ilerde olmasından.

Anlıyorum ve ben de zaten Türkiye'de farklı düşüncelere, inançlara, seçimlere sahip olan kişi ve kişiler USA'da yaşamalılar diye düşünüyorum. Gerçi onada gerek kalmadı çünkü Türkiye artık tamamen USA hegomanyası altına girdi misal artık istediğiniz her yerde rahatlıkla ben ateistim diyebilirsiniz (r10.net hariç.) Tabi bu hegomanyada bir kaç eksik bir şey var, o da para ve eğitim sorunsalıdır. Verdiğin örnekleri buna pay biçebiliriz. Ama bunlarda aşılırsa, eminim ki iyi olacaktır. Ben daha çok global bir sistem uyar diye düşünüyorum ortak bir dil, ve sistem. Bunu ise ingiltere yapmaya çalışıyor şu anda.

Türkiye üzerine binen enjektelerde çok kötü mesela. En barizi state kelimesinin anlamının eyalet olması, ama bizlerin "devlet" demesi ve direkt olarak "Amerika" diye hitap etmesidir malesef Türkçeye yanlış geçmiş ki aslında böyle enjekte edilmiş diye düşünüyorum bir arkadaşımın açıklaması; Buzdolabı, bilgisayar gibi kelimeler de yanlış mesela, ama malesef öyle demek durumundayız. Hele ki artık nofrostlar varken, computer'lerde "bilgi saymak" (ne demekse) dışında binlerce şey yapılabilmesine rağmen, böyle dile geçtiği için kullanmakla yükümlüyüz. Keşke kimi nüfus memurları gibi cahil kişiler bu kelimeleri dilimize kazandırmasalarmış.

ABD neo-sömürgecilik'in bir nevi tekel ülkesidir. Ülkemizde sevenler aşırı seviyorlar burayı, karşı olanlar da fazla negatif bakıyorlar. Ama biraz da haklılar, her tarafa kök salmış habis bir sarmaşık gibi bir politikaları var. Halkları da cahil genellikle, bu bilgi cahilliği de olabiliyor dünya görüşü darlığı şeklinde de olabiliyor. Ama zaten İngiltere de bir dönem böyleydi. Halkının haberi yoktu Afrika sömürgelerinden falan. Ama sömürgeleri oraları "mother country" olarak görüp büyük saygı sevgi besliyorlardı. Ne zaman ki "ana sıcaklığı" bekleyerek bu ülkeye geldiler, o zaman anladılar ki halk onları evrimde geride kalmış maymun gibi varlıklar olarak görüyorlar.

Tabi İngiltere ve benzeri zamanında güçlü ülkeler artık baya aştı bu sorunları, tam çözülmedi ama nispeten çözüldü diyebiliriz. ABD'de durumlar bin kat karışık. Şunu birinci ağızdan biliyorum ki, ABD'nin Vietnam'a açtığı savaşın iyi niyetle açıldığını sanıyordu halkları. Gerçekten öyle sanıyorlardı. Hadi tamam bir kere yanıldın, be adam Irak işgalini de öyle sanma bari. Ama onu da öyle sandılar. Onlara göre, Amerikan kültürü ve yaşam tarzı, dünyaya öğretilmesi gereken bir şey. Böylece tüm dünya kurtulacak ilkel yaşam koşullarından. Ama bu işlerin arkasındaki politikacıların niyetlerini onlar bilmese de biz biliyoruz...

Canada mesela USA dedin mi, nefret eder ingilizce aksanı çok farklıdır. Aynısı tam tersi içinde geçerlidir mesela. Aynı şekilde güney Amerika'da buna dahildir. Misal Arjantin'de "biz gerçek amerikalıyız!" derler ve kuzeyi hiç haz etmezler ama kuzeye dönüp bakarsak onlarda aksini-tersini söylerler. Ama işin sonunda kim gerzek, kim beyinsiz ortaya çıkar çok rahat. İşte iyi yönleri, rahat olmaları, rahat yaşamaları. Gerek coğrafi, gerek ekonomik olarak ABD güzel ülkedir.

Ayrıca, Arizona çöllerinde ABD'ye ait gizli ve saklı tutulan 200 yıl yetecek petrolü biliyorsunuzdur umarım? ABD bu petrolü, dünyada tüm petrol bitince fahiş bir fiyata satacak tüm ülkelere yani resmen kral olacak. ABD'yi çökertmek, karşı olmak bu yüzden boşuna kanımca. Gerçi onlarda uyanıklar, yani yönetimi. Sanırsam yüksek dozda insanlarını düşünüyorlar.

New York'ta en düşük bir ev kirası 30 bin $ diye duymuştum ne derece doğru bilmiyorum ama tamamı ile zenginlerin oluşturduğu şehir olduğu kesin :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
ev kiraları florida da 800 den başlıyor ısınma problemide olmuyor orda tabi o olmayınca klima oluyor diye biliyorum ben, diye duydum ,demişlerd,i diyorlar, dediler.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Tabi bence ülkeden bahsederken bahsedilecek çok şey var, içinde yaşan insanlar, yöneticiler ve ülkenin kendisi. Amerika veya diğer emperyalist ülkelere olan nefretin sadece yönetimiyle sınırlı kalması gerekiyor, senin de dediğin gibi insanların pek birşeyden haberi yok. Ha eleştirilebilir neden öğrenmiyorlar diye, ama gerek duymuyorlar. Onlar için Irak Savaşının nedenleri çok aşırı önemli değil günlük hayatta, olsa da öyle büyük efekt yaratacak cinsten değil. En büyük efekti demokrat bir başkan seçip 5-6 sene ara vermek olur, ama sistem değişmez.

Petrolden çok daha değerli varlıklarımız var, o da insanlarımız. Zeki ve iyi eğitilmiş genç nufusumuz. Ancak bunu kullanamıyoruz ne yazık ki.
Biz Türkiye'de hepimiz futbolcu ve siyasetçi doğduğumuz için ilerleyebildiğimiz en büyük iki konu bu. Bu sen ben değil, hepimizin ortak özelliği. Sistemin bize dayatması. Bu fanustan çıkmadıkça sömürülmeye devam ederiz ancak

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.