İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Artık Websitesi Kurmak Zorlaşıyor- Önemli Okuyun Bence

LiLattah

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Eylül 2005
Mesajlar
536
Reaction score
0
açıkcası sonu hüsranla bitecek bir yasa olacak o kesin
 

i.ari

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
4,437
Reaction score
6
Konum
Ankara
inş. olurda ortalıgı sulandıran 15 yaşındaki cocuklar olmaz.
 

Mert45

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Eylül 2006
Mesajlar
149
Reaction score
0
Bugun telekomdan yazı geldi.Şirket belgelerimizi imza sirkülerimizi sunucularmız ip adreslerini istemişler ve ektete etki belgesi ön başvuru formu diye birde form yollamışlar.Nor alarakda düşmüşler yasayı hatırlatmışlar ve belgeleri iletmediğimiz taktirde 1 ocak 2008 tarihine kadar verdiğimiz hizmeti durdurmamız durdurmadığımız takdirde yasal işle başlatılım ip lerimizin engelleneceğini yazmışlar. Vatana millete hayırlı uğrulu olsun. Şahsen Atik Bilşim Ltd Şti. olarak yetki belgemizi alıcaz.
 

ToKoBa

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Kasım 2007
Mesajlar
109
Reaction score
0
DVD kiralamak için de Kültür bakanlığından sertifika alınması gerekiyordu 2007de yürürlüğe giren ama uygulanmayan bir yasa. Denetim bile yok.
 

ByBoss

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
136
Reaction score
0
Konum
Doğu & Batı
Türk Telekom un Yeni Geçirdiği Yasayla birlikte Hosting Sağlayan yani Website için alan veren kurumlaraen başta şirket olma, bununla birlikte 2151 ytl yıllık zorunlu lisans koşulu sunuyorlar, bu en az 5000 ytldemek ve bunun sonucunda neler olacak;Birçok host firması batacaktır ve doğal olarak sitesi olan birçok insanın sitesi de batan firmayla beraber gidecektir,sonuç olarak piyasada bol miktarda alan arayan ve az sayıda host firması kalacak ve sonuç ne olacak hemen aktarayım; Aşağıdaki Paket Tr Lokasyon(yani Türkiyede bulunan) Bir sunucunun paketi;

Linux 3000 ;

150 MB Alan
1 Adet MySQL Database(Veritabanı)
3000 MB Aylık Transfer
50 Adet EMail Hesabı
10 Adet Subdomain
Email Grupları
Email Yanıtlayıcı
Email Yönlendirme
Frontpage Extension
Spam ve Virüs Koruması
Yedek Alabilme
Dosya Yöneticisi
Cpanel
7x24 FTP Erişimi
7x24 Teknik Destek
Sunucular Türkiye Teklan Datacenterda Barınmaktadır

29 YTL/YIL toplam olarak bugünkü satış fiyatıdır, ocak ayında bu fiyat 200 ytl olacaktır ve yine teknik destek kalkacak cpanel vb gibi kaliteli özellikler ortadan kaldırılacaktır vb, çünkü talep çok arz az, yani site isteyen artarken alabileceği firma sayısı parmakla sayılacak kadar azalacak doğal olarakta birçok firma fiyatları şuankinden en az 5 kat arttırmak zorunda kalacaktır... Tüm bunlarla birlikte artık webtasarım fiyatları en az 2000 ytl den başlayacak fiyatlarla olacak, çünkü bu esnada çalıştığı firması batan birçoksite sahibi elinde veriler bulunmadığı için yeniden yaptırmak zorunda kalacaktır... Bir an evvel ocak ayına kadar sağlıklı bulduğunuz bir firmaya taşınmanız yada en azından website vb gibi bir düşünceniz varsa yine ocak ayından önce bu ucuzluklardan yararlanmanın yoluna bakın...Hayalini kurduğunuz yada sahip olmak istediğiniz bir website ocak ayı ile birlikte şuankinin en az 5 katı fiyata mal olacaktır...

Bilginize...
Saygılarımla...

burada belirttiginiz gibi bu belgelerden dolayı telekominikasyon kurumu herhangi bir ücret talep etmiyor bunuda lütfen ayrıca forumda yazan diğer konulardan takip edin
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
Devlet her zamanki gibi gücü yeten vatandaşını ezme peşinde;
öyle ki amerikadaki kanadadaki avustralyadaki herhangi bir kişi kredi kartıyla çok rahat ülkemize host satarken ,bu ülkeye askerlik yapmış ,vergi vermiş ,içtiği suya ,soluduğu havaya vergi veren vatandaşı zorlayacaklar. Bu ister istemez mevcut firmalarınıda yer altına çekecektir. Öyle bir kanun olmalı ki küçük esnaf korunurken ,büyükler zarar görmemeli veya amerikalı birisine tanınan imkan Türk vatandaşlarınada tanınmalı.
eğer bu kanun çıkarsa haksız rekabet kanununa muhalefet olacağından hakkında dava çok rahat açılabilir. Rekabet malesef yurt dışı kaynaklı ve Türkiyeyele hiç alakası olmayan insanların şu anda host satışında bulunan küçük esnafa yönelik olacaktır. Ayrıca Türkiyedeki bir çok uygulama malesef insanları korsanlığa zorluyorlar. Her konuda ama her konuda yapıcı değilde yıkıcı olmak, her konuda ultra zengin firmalara devlet desteği verip muhasebesini devlet dahi kontrol edemezken mahalle bakkalına çikolatya fiş kesmedin diye 1 ay kapatma cezası 2000ytl para cezası vermek.....
 

WebTR

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Eylül 2005
Mesajlar
30
Reaction score
0
İşini düzgün yapan yerler zaten bu masrafı göze alıyorlar..

Önce Rakipleri öldürüyorlar gibime geldi;
Yakında Telekomda hosting, colocation hizmeti filan verirse şaşmayın :)



Üstüne bastın. Ayağını kaldır. :D http://www.ttidc.com.tr/

Sanırım Arkadaşın bahsettiği fiyatlar bu sitedeki rakamlara tekabül şeklinde diye düşünülmüş.
 

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Ünye
Bu yasanın çıkması herkesin site yapmasını engelleyecek. Belki de internet sitesi kurmanın ciddi bir iş olduğunu herkes anlayacak. Çünkü bakıyorum her bebeğe emzik gibi herkese site yapma yolu açılmıştı. Birçok kişi bu yasa sayesinde kendine iyi yer bulacağı kanaatindeyim.

İnşallah istediğimiz gibi olacak. Bazı arkadaşları abarttığı gibi fiyatlar olacağını sanmıyorum. Tabiki güvenlik seviyesi böylece artacak. Çünkü virüs yaymakla uğraşanlar belki bu uygulamayla biraz olsun azalır.

Tasarım fiyatları artar mı bilmem ama bu gidişle galiba her 10 siteden 3'ü birbirine benzeyecek. Bu yasa ile kendi sitesini kendisi tasarlamaya başlayanlar ise özgürce site yapamamaktan yakınacaklar. Çünkü W3 standartları engel olacak. Firefox'a ugun yapacak IE'de yamuk çıkacak :)

Bilmiyorum inşallah tüm arkadaşların istediklerinin orta yolu bulunurda rahata eririz.

Pekte rahata eremeyiz bu gibişle ... :)
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
rahata ermek bakış açısı tabi...
eğlenmek ve ego tatmin etmek için site kurup, harcım çıkar, hatunla buluşurken param olur belki ya da ne biliyim 22" bi monitor alsam yeter gibi düşüncelerle kurulan siteler ya da sözde hostingler ortadan temizlenir. Böylece "bu adam beni dolandırdı" vs. gibi başlıklarda ortadan kalkar herkes refaha ulaşır :D
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
bence eskisi gibi bedava alan veren siteler yeniden gözde olacak, :)


20m.com 20 MB boş alan, sayfaların üstünde reklam.
Angelfire 20 MB boş alan, sayfaların üstünde reklam.
Lycos'un.
Brinkster 30 MB boş alan, reklam yok.
Freeservers 12 MB boş alan, sayfaların üstünde reklam.
Geocities 15 Mb boş alan, sayfada küçük reklam. Yahoo!'nun.
Mynet 10 MB boş alan, sayfada küçük reklam. Türkçe.
Tripod 20 MB boş alan, sayfaların üstünde reklam. Lycos'un.
 

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Ünye
Venom arkadaş benim anlatmaya çalıştığımı özetledi, ama ben tam olarak anlatamadım :) Gerçekten bu büyük temizlik bizleri rahatlatır. Bu internet sitesi kurma işi gerçekten ticari olmaya başlasın. Hala bakıyorum da çoluk çocuk herkesin sitesi var, ama içinde birşey yok. Laf olsun diye domain, hosting almışlar, duruyor.

Valla ne diyeyim temizlik IMANDAN GELİR ama bu sefer DEVLETTEN GELECEK :)

Ve ücretsiz alan sağlayan siteler gözde olmaz çünkü reklamları o yapılacak olan siteyi %99 etkiliyor. Tasarım olsun, düzen olsun, birşey kalmıyor. Deneme amaçlı kullanmak isteyenlere öneririm.
 

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
2,232
Reaction score
3
Konum
istanbul
Hostingde fiyat falan artmaz, binlerce mb'ı yurt dışından aylık 3-4 dolara alabilirsiniz. Kredi kartınız olduktan sonra istediğiniz web sitesini 10-15 dolar ödeyip açabilirsiniz, strese gerek yok.
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
Alıcıları değil satıcıları kapsıyor zaten. Herkes istediği yerden server almakta serbest. Ama bunun ticaretini yapanlara gelir bu yasa. Buda iyi olur.
 

Eglence-Siteleri

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Şubat 2006
Mesajlar
762
Reaction score
0
Firma olarak acilan hostinglerin zaten bunu ödemesi sart.
Ama bunun websitesinin acilmasi ile ne alakasi var onu anlamadim. Neticede hosting pahalanirsa yurtdisindan alinir ki zaten genelde bu yol izleniyor cünkü memleketimizde bw sorunu daha büyük bir sorun.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst