İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Askerlik tecil ettirme hakkında ??

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Askerlik tecili ile ilgili bir kaç sorum olacak. Yardımcı olacaklar arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle durum şu öss girdikten sonra gidip askerliğimi tecil ettirdim ( Haziran 2006 )

Daha sonra 2 yıllık MYO da öğrenim görmeye başladım ve 2 yıl bitmesine rağmen okul uzadı ve diplomamamı alamadım. Şuan 3. sene kayıdımı yaptırmak istemiyorum.

Sorun şuki ben 2009 haziran öss ye girmek istiyorum. Bu arada askerlikle ilgili sorun olmaması için okul kayıdını devam etirmek dışında ne yapabilirim. Öss ye girdikten sonra aldığım tecil belgesinde bitiş "ocak 2009" yazıyor. ((haziran 2006 - ocak 2009))

Meslek yüksek okulunu bitirmeden bıraksam herhangi bir tecil hakkım olurmu.

Bu arada 86 doğumluyum.

(Not: Yarın askerlik şubesine gidicem zaten. Ama bi ön bilgi almak istedim. )

konuyu açacak uygun bir kategori bulamadığım için geyik bölümüne açtım.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Benimde 10 eylüle kadar şubeye gitmem gerekiyor :)
Össye girdikten sonraki tecil biçimin şartsız tecil sanırım. 3 yıl olarak sorgusuz sualsiz erteleme hakkın var. Sen onu kullanmışsın anladığım kadarıyla.
Birde kayıt olduğun okulda öğrenci gözüktüğün sürece askere gitmiyorsun. Şimdi ÖSS'ye girip 4 yıllık yerleşebilirsen eğer, 4 yıl daha buralardasın yani.
Okul bittikten sonraki ilk tertipte "yaylalar.. yaylalar.." :D

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
olm sen çalışmıon forumlarda yazı mı yazıon bakim.
hem izin almadınmı patrondan zaten
ne soruon len :D

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Benimde 10 eylüle kadar şubeye gitmem gerekiyor :)
Össye girdikten sonraki tecil biçimin şartsız tecil sanırım. 3 yıl olarak sorgusuz sualsiz erteleme hakkın var. Sen onu kullanmışsın anladığım kadarıyla.
Birde kayıt olduğun okulda öğrenci gözüktüğün sürece askere gitmiyorsun. Şimdi ÖSS'ye girip 4 yıllık yerleşebilirsen eğer, 4 yıl daha buralardasın yani.
Okul bittikten sonraki ilk tertipte "yaylalar.. yaylalar.." :D

Birde şöyle birşey var, bir arkadaşımızın başına gelmişti. Ama tam sınır ne bilmiyorum. Belli bir yaşa geldikten sonra eğer yüksek lisans yapmıyorsan okul falan dinlemeden askere alıyorlar...

En azından ben böyle biliyorum...

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bildiğim kadarıyla söyleyeyim, şu an yapacağın en mantıklı iş 3. seneye kayıt yaptırmak olur. Tecil ettirmeden ÖSS'ye girersen bir ton sorun çıkar üniversiteye kayıt olmasında askerlik hususunda sakınca yoktur vb. yazan kağıdı vermezler örneğin, şimdi tecil ettirirsen Öss'ye girip lisansa kayıt olduktan sonra tecilin bittiğinde öğrenciliğin devam ettiği için tekrar tecil ettirirsin. Belli bir yaşa geldikten sonra olayı lisans için 29, yüksek lisans için 35 yaş, senin onunla alakan yok şu an.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Normalda hiçbir sebebsiz askerlik uzatma 2 yıldı ama 3 yıla uzatmışlar sanırım. Okulu bırakıp öss beklersen okul 1,2 ay içinde askeriyeye okulla ilişkisi kesilmiştri kagıdı gönderiyor askere o işlemden sonra tecil hakkın ölüyor. Yani askeriye işleme başladımı tecil hakkın ölüyor. o yüzden okula devam edip öss zamanını bekle yoksa hemen en uygun zamanda cagırırlar. bildiğim kadar bu tam net bişi demek yanlış olur.

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bende sorcam bi soru :) Muhtara yoklama kaydım gelmiş.Normalde bu sene gitmem lazım.Ama okuyoruz.Okulda bölüm başkanı siz dokunmayın biz burdan tecil ettircez dedi.Şimdi ben muayeneye filan gitmiycem di mi?

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
muayeneye gitmeyince kaçak sayılıyorsunuz diye biliyorum :)

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Grafix, usta tecilli ama neden gidiyim muayeneye bildiğim kadarıyla.Askere alınmadan önce gidiosun muayeneye.Benim tecilli en az 3 senem var :)

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
muayne olan askere kesin gider.. Muayne her şekilde hazırım engelim yok demek.

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
87 doğumluyum, 2 yıllık bitirdim , 2007 de gittim sorgusuz sualsiz 2009 'a kadar uzattılar
Bu sene ÖSS yi kazandım , 5 yıl sonra gidecem Allah izin verirse

Birde Üniversiteye kaydolurken Askerlikle ilişiği yoktur kağıdı istiyorlar , 87 den öncekiler için

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
yaa ben tescilmi tecilmi ne ettridimde en az nekadar ettirliyo ben hiç sormadımda okadar uğraştırdılarki belgeni alırsın sora dediler ben hiç gitmedim de nasıl öğrenebiliyoz bunu:D

almasınlar askere durduk yerde:D

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Muhtara kağıdı gelen arkadaş bir uğrasın askerlik şubesine muayenesini olsun tecil ettirir sonrasında.

Ben üniversiteye kaydolmadan önce lise diploması ile 5 yıl tecil ettirdim. Yüksek lisansda okumak gerekli bence :)

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
tekrar teşekkürler yorumlar için. edindiğim bilgiler doğrultusunda askeriyeye gitmeme gerek kalmadı okuldaki kaydımı devam ettireceğim. Daha sonra direk açık öğretime geçiş hakkımı veya öss ile bir açık öğretime yerleşme hakkımı kullanacağım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.