zbahadir: Eğer SSH erişimi mevcutsa dil dosyalarının olduğu bölümde, konsolda "grep aldiginyerfirmaadi" (veya grep aldigiyerfirmaadi * -- asteriks grepten sonra da gelebilir, unuttum ) olarak aratırsan hangileri olduğunu kısaca çıkartır, sonra pico veya vi editor de replacement ile tüm işlemler hallolmuş olur.
Soruna gelince, bir çok AWBS satıcısı kendi kullandığı dil dosyasını editlemeden müşterilerine sunuyor (Buna satış sonrası hesap no kısmı da dahil), bu yüzden böyle sorunlar oluyor.
direk olarak hangi dosyada olduğun bilen yokmu arkdaşalra tek tek aramak ölüm
Teşekkürler
O geçen seneydi ve ben kendi yöntemlerimle yeniden düzenledim.
Büyük ihtimal ;
includes/language/turkish/global.php
içerisinde olabilir. Orada değilse bir de varsa bank_accounts.php dosyasının içine bakın.
admin anasayfasında "Onlinenic Account Balance [Update Now]Çalışmamadan kasıt?
secure:trueConfiguration bölümünde OnlineNIC registrar bölümünü düzgün olarak doldurun,
Secure transaction modunu TRUE olarak ayarlayın,
Unknown bölümünün üstünde Update Now yazar, ona tıklayın mevcut bakiyeyi gösterecektir size.
secure:true
test mode: false
ayarlar doğru fakat "update now"ı tıkladığımda site kilitleniyor sonra açtığımda 0$ yazıyor.
Ayrıca Enom'da da hata veriyor:
AWBS Testing Scripts ©2006 Total Online Solutions Inc
Initiating ENOM Testing......Test FAILED
Noted errors:
1) Invalid client IP: 64.2*.**.***
Testing Complete. If errors are noted, correct and test again.
Bişiler eksik gibi ayarlarda eğer tüm ayarların sorunsuz olduğundan emin isen curl ve curlssl i ni test et sorunsuz çalıştığından emin ol
www.domainin.com/tools/curltest.php linki ile curl in sorunsuz çalışıp çalışmadığını test edebilirsin
Initiating CURL Testing.
Version: libcurl/7.12.1 OpenSSL/0.9.7a zlib/1.2.1.2 libidn/0.5.6
HTTP Non-Secure curl test......Test PASSED
HTTPS Secure curl test......Test PASSED
Initiating AWBS CURL Testing.
(75.126.127.97)
HTTPS AWBS Secure curl test......Test PASSED
Initiating Additional CURL Testing.
HTTPS Additional Secure curl test......Test PASSED
ödeme metodlarına banka havalesini ekliyorum fakat müşteriler banka havalesini seçince karşısına gelen hesap benim değil .. SAnırım dil dosyasından ama dil dosyasındaki hangi dosyadan düzeltebilirim ?
register_globals'ın off olması sorun teşkil eder mi acaba?
Bildirmedim maalesef. Test Account yazan bölümde ip adresi giriliyor, oradan mı yapılıyor acaba?Yapmışsınızdır mutlaka ama;
Sunucunun Ip adresinizi Enom'a bildirmiş miydiniz?
Bildirmedim maalesef. Test Account yazan bölümde ip adresi giriliyor, oradan mı yapılıyor acaba?
Onlinenic için de aynı şey mi gerekiyor?
Çok teşekkür ederim zbahadır, hemen deniyorum.Onlinenic'i bilmiyorum ama Enom için ben çok uğraştım, hatta buradaki arkadaşlar çok yardımcı oldular.
Localden nete bağlı olduğun ip static değilse ve Enom'a kayıt edilmemişse Enom'a para transfer edemeyeceksiniz.
Aynı şekilde sunucunuzu ip adresi de Enom'a kayıtlı değilse enomdaki hesabınız ile bağlantı sağlayamayacaksınız.
Forumda vardı (Bir arkadaş bu forumda bana yardım etmişti ama bir yıl kadar oldu hatırlayamadım. Kusura bakmaz inşallah)nasıl yapılacağı ama kısaca değineyim.
IP numaralarınızı hazırladıysanız ki yerel ve net için iki tane olacak aynı anda yaparsanız iki kere uğraşmazsınız.
Kimlik ve Kredi Kartınızı scan ediyorsunuz.
Aşağıdaki linki takip ederek ip adreslerinizin Enom'a eklenmesini talep edeceksiniz.
Enom->Support Center->Submit a Ticket;
Kategori : API Support->Add/Change IP LIVE
Mesajınızı yazın eklentilerinizi attach yapın gönderin. Bir kaç gün içinde aktif olacak ve mail adresinize bildirilecektir.
Support Center biraz değişti o nedenle yazdıklarımda hatalar olabilir ama yöntem hemen hemen bu şekilde.
Kolay Gelsin