"Permanent account number" yani "Sürekli hesap numarası"
Daimi Hesap Numarası ( PAN ) Hint Gelir Vergisi Kanunu 1961 altında tanımlanabilir tüm tüzel varlıklara verilen benzersiz bir alfasayısal bileşimidir. Bu tarafından verilir Hint Gelir Vergisi Dairesi gözetiminde Dolaysız Vergiler için Merkez Yönetim Kurulu (CBDT) ve hemen hemen eşdeğerdir ulusal kimlik numarası . Aynı zamanda önemli bir kimlik kanıtı olarak hizmet vermektedir.
Bu sayı bu vergiye maaş veya mesleki ücretleri, satış veya belirtilen sınırların üzerinde varlık satın alma, bir banka hesabı açılması gibi finansal işlemler için neredeyse zorunludur.
PAN birincil amacı, tüm finansal işlemleri için evrensel bir tanımlama anahtar faktör getirmek ve dolaylı önlemektir vergi kaçakçılığı yüksek varlıklı bireylerin parasal işlemlerin takip ederek.
PAN eşsiz, ulusal ve kalıcıdır. Hatta arasında, adres değişikliği etkilenmez devletler .
Yapı ve doğrulama
Şöyle PAN yapısı: AAAAA9999A: İlk beş karakter harf, sonraki 4 rakamları, son karakter harftir
Her Assesse benzersiz PAN tanımlanır
PAN Yukarıdaki yapıyı takip etmezse, o zaman PAN geçersiz gösterilir
PAN dördüncü karakteri Assesse türüne bağlı olarak, aşağıdakilerden biri olmalıdır:
C - Şirket P - Kişi H - HUF (Hindu Bölünmemiş Aile) F - Firma A - Kişiler Derneği (AOP) T - AOP (Güven) B - Bireysel Vücut (BOI) L - Yerel Yönetim J - Yapay Tüzel Kişi G - Devlet
PAN Beşinci karakter ilk karakteri (A) dördüncü karakteri "P" veya bir "kişisel" PAN kartı, söz konusu soyad / kişi adı geçen, ve
(B) Şirket / HUF / Firma dördüncü karakteri "C" dir / AOP / BOI / Yerel Yönetim / Yapay Jurdical Kişi / Hükümeti'nin, "H" durumunda varlık / Güven / Toplum / Kuruluşun adı "F", "A", "T", "B", "L", "J", "G".
KAYNAK:
wikipedia
Arkadaşlar Detaylı Bilgi için :
wikipedia