İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bilal mi gitsin Ahmet mi?hadi bakalım anket yapıyoruz

gameforever

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bugun başka müslüman ülkelerde zor durumda haksız yere binlerce insan şehit ediliyor. Yarın birgün bu olaylar türkiyenin başına gelse, kimsede yardım göndermese siz ne diyeceksiniz? Hiçmi insani duygu yok sizlerde, Tüm müslümanlar kardeşimizdir, Her durumda biz yardım etmek zorundayız. Eğer böyle davranırsak müslümanlar nasıl ayakta kalır? Görmüyormusunuz diğer devletlerin müslümanlara yaptığı baskıyı?
Eski zamanlarda hiçmi şehit vermedik sanki? Çanakkale savaşını hatırlayın. Bugun komşumuza gelen yarın bize gelmezmi? Siz abd'yi israil'i dost mu zannediyorsunuz? Lütfen arkadaşlar biraz insaflı bakalım konuya. Hemen birşey olsa devlet yönetimine atıyorsunuz.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
müslüman ülkede müslüman gücün olmasın bence çok daha yararlı olacaktır.Oraya teknolojimizi götüreceğiz.Oraya dilimizi, adetlerimizi götüreceğiz.Ordaki askerleri, bizim askerlerimiz eğitecek.Burada tabiki bir risk var.Ama bu riski biz zaten her nöbette, her çarşı izninde hatta ve hatta sivil olarak yolda yürürken bile taşıyoruz..İnsani açıdan bence güzel bir karar.Siyasi yönüyse sanırımki siyasetçilerin ve eleştirmenlerin işi olacaktır.Ben ne siyasetçi nede eleştirmenim.

sertac82

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Oraya dilimizi, adetlerimizi götüreceğiz.

Eğer birgün olur da yurdumuza yardım etmeye başka ulus askerleri gelirse. Dil veya adetlerini getirmesinler. Bize kensi adetlerimiz kendi kültürlerimiz ve de kendi dillerimiz yeter.

Irkçılık sadece insan öldürmek veya hor görmek ile olmaz. Kültür yozlaştırmak da ırkçılığın bir parçasıdır. Oradaki insaların kendi dilleri ve kültürleri var.

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
o gelen koylulerin ba$inda gelen palyaconun kim oldugunu da biliyosundur sanirim? bundan 1-2 ay once tv lerde boy gosteren gosterici $imdide koyluleri tezkereyle ilgili olarak ortaya surup resmen show yapiyor..

bu tur sacmaliklarla ulkemiz ilerlemez...

Askerlerimiz oraya başka bahanelerle götürülüyor da, onlar şehit düşünce ülkemiz ilerleyecek mi ? Bu vatanın evlatları ölecekse, Türkiye ilerlemesin, yerinde saysın daha iyi. Hemde çok çok çok daha iyi.

Aredhelrim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben olaya farklı bakacağım.Biz bir birleşmiş milletler üyesi ülkeyiz.O antlaşmayı imzalarkende bu durumlarda asker göndereceğiz taahütünü verdik.Bu meclisden geçer yada geçmez.Sonuçta oraya askerlerimiz ölmeye gitmiyorlar.SAvaşmayada gitmiyorlar.Oraya yardım amaçlı gidiyorlar.Amerika için gitmiyorlar.Oradaki müslüman halkı korumak, onlara eğitim vermek yardımcı olmak için gidiyorlar.İnsani görevle kısacası.. Deprem olduğunda afganistan ' a nasıl gittilerse, bugün yardıma ihtiyacı olan ve müslüman olan bir ülkeye gidiyorlar.Siyasi boyutu beni ilgilendirmez.Gidecek ekipte belki akrabamda olacak.Gitmeyi çok istiyordu.Ben asker olsam bende giderdim.

Pkk demişsiniz.Türkiyede SOS yardım çağırısı yapsa BM ' ye diğer ülkelerden destek güç gelecektir.Gelmek zorundadır.Çünkü bu yasal talep hakkımızdır.Kişi isimleri yazmışsınız.Biriler batıyorsa, hak yiyorsa bizlerde batmak ve hak yemek zorunda değiliz.Bizler askere o isimler için gitmedik.Orasıda onların vicdani sorunlarıdır.

Askerler Filistin icinmi gidiyor ? Yoksa İsrail 'i hizbullahtan korumak icinmi gidiyor ? Filistin icin gitse hic problem yok, hukumete ilk defa helal olsun derim.. Ama durum boyle degil

dreamz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Başlıgın Propaganda oldugunu düşünmüyorum , ayrıca burası güncel konular bölümü.

Her Türk evladı sağlık sorunu yokken yapıyorken askerligini oda yapacak !

Öyle başkasının evladını göndermek için , tezkere çıkarmak kolay !

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Askerler Filistin icinmi gidiyor ? Yoksa İsrail 'i hizbullahtan korumak icinmi gidiyor ? Filistin icin gitse hic problem yok, hukumete ilk defa helal olsun derim.. Ama durum boyle degil

lübnana gidiyoruz... lübnan ordusunu eğitmeye gidiyoruz... yaraları sarmaya gidiyoruz... belki şehit veririz.. belki abimizi amcamızı kaybederiz... biz depremdede kaybettik herşeyimizi.. insanlar geldi boğaz köprülerinin onarımına destek olmak için yardımda bulundu.. geldi enkaz kaldırdı... aynen bizim oraya gidip yapıcağımız gibi.. savaşda bi felakettir..

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bizim yaraları kim saracak peki? her gün 5 şehit veriyoruz. bu yaraları kim saracak? işte isyan burada başlıyor. konuları karıştırmayalım.

Bugün bir gazetede bir karikatür vardı. dikkatinizi çektimi bilmem

TV de haberler okunuyor..Flash haber geçiliyor :

" Bugün Şırnaktaki çatışmada 3 asteğmen, 1 subay ve 3 er yan gelip yatarken, mayına basan devriye jeep'i turistik gezi esnasında..."

anlayana....

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
gameforever' Alıntı:
Siz abd'yi israil'i dost mu zannediyorsunuz?

Bak ne güzel söylemişsin burada.Aslında hepimizin düşüncesi aynı.Ancak sorun iktidarın herşeyi yanlış göstermesinde.Sözde birleşmiş milletler ile başka anlaşma yapılıyor halka başka anlaşma anlatılıyor.

Buyrun Lübnan savaşını kademe kademe inceleyelim..

İki adet İsrail askerinin kaçırılmasıyla İsrail Lübnan'ı havadan vurmaya başladı.Ancak özellikle Lübnan'a yardım eden Hizbullah güçlerinin bulunduğu güney Lübnan bombalanıyordu.

Savaş 30 günden fazla sürdü.Resmen soykırım yaşandı.İsrailli küçük kızlar Lübnan'a gidecek füzelerin üstüne "İsrail'den sevgilerle" mesajları yazdılar.Kadın çoluk çocuk genç yaşlı demeden öldürüldü.

Bombalama işlemi bombalanan bölgeler orada birdaha yaşanılamayacak duruma gelene kadar devam etti.Tüm altyapılar çökertildi.İnsanlık bitirildi kısacası.

Bu sırada sözde Birleşmiş Milletler toplandı ve İsrail'e ateşkes çağrısı yapma fikrini görüşmeye başladı.Amerika olaya müdahale etti ve bu görüşme yapılmadı bile.Bunun üzerine bari kınayalım dediler.Kınama ne demekse..Onu da uzun bir süre sallandırıp durdular..Yarım ağızla kınadılar İsrail'i.

Daha sonra İsrail,bu katliamın biraz da karadan yürütülmesi gerektiğini düşündü.Güney Lübnan'a giriş yaptı ve şehitler vermeye başladı.Çok değil 5-10 askerini kaybetti.Daha sonra hemen sözde Birleşmiş Milletler'den barış gücü istedi.

Peki bu barış gücü neden istendi?Çünkü İsrail Hizbullah ile başedemedi.Patır patır dökülmeye başladı.Ve resmen gelin bu Hizbullah'ı birlikte temizleyelim dedi.

Bu sıralarda da Amerika Dış İşleri Bakanı Rice da bir açıklama yaptı."Ortadoğu'da sınırların yeniden çizilme vakti geldi."

Bunun üzerine kınamayı bile ağır aksak yapan sözde birleşmiş milletler,roket gibi çalışarak tüm üyelerden Barış Gücü için asker göndermesini istedi.

Ardından uzun süredir Amerika'dan randevu almaya çalışan başbakanımızı birden Bush arayarak Ekim ayına randevu verdi.Bayram değil seyran değil Bush beni neden çağırdı demeye başladı herkes..

İşte tam bunlardan sonra başbakanımız Lübnan bizsiz yapamaz demeye başladı..

Aynı başbakan,birkaç hafta önce artan şehit cenazelerine cevaben "Sabrımız taşıyor.Yarın çok şeye gebe" diyordu.Gerekirse Kuzey Irak'ı bombalayacağını söylüyordu..Noldu??

Hani terörle mücadele?

Geçen sene muhalefet partileri meclisi tatilde olağan üstü toplantıya çağırdı.Terör ile ilgili konuları görüşmek için.AKP milletvekilleri çoğunluk sağlanamasın diye meclise geldiler ama kapıda beklediler içeri girmediler.Daha sonra baktılar çoğunluk sağlandı görüşme yapılacak..Hemen koşa koşa içeri girdiler ve görüşme iptali için oy kullanarak görüşmeyi iptal ettirdiler.

Ama aynı hükümet,meclisi olağanüstü toplayarak burdan Lübnan'a sözde Barış Gücü için asker göndermeye çalışıyor.

Kandırmayalım kendimizi arkadaşlar.Asker resmen savaşa gidiyor.Ortadoğu şu anda dünyanın en kızgın noktası.Her an her yerden silah sesleri geliyor.Ve siz askerinizi gönderip "Biz çatışmaya girmeyecez" diyorsunuz.Tamam sen girme diyor BM.Ama arkandan da biz seni sokarız diyor.

Size aktif çatışma görevi verilmedi diyelim.Ki verilmeyecek de zaten.Verilen sözler tutuluyor havası verilmek için.Ama yarın mutlaka bir yerden askerlerimize ateş açılacak.Askerimiz eli kolu bağlı duracak mı?O da karşılık verecek..Ne oldu sonuçta?Türk askeri çatışmanın ortasında..

Peki görev ne?Hizbullah'ın silahlandırılması ve bölgeden silinmesi..

Peki Hizbullah kim?

İsrail'in Lübnan'a saldırdığı sırada,TÜRKİYE dahil tüm Müslüman çoğunluklu ülkeler sessiz kalırken İsrail'e kafa tutabilen ve oradaki insanları savunabilen,onlar için kanının son damlasına kadar çarpışan SÖZDE TERÖR ÖRGÜTÜ.

Umarım yazdıklarımdan bir anlam çıkarabilmişsinizdir..

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konuya karışmak istemiyorum.

Daha sonra İsrail,bu katliamın biraz da karadan yürütülmesi gerektiğini düşündü.Güney Lübnan'a giriş yaptı ve şehitler vermeye başladı.Çok değil 5-10 askerini kaybetti.

Şehit : Namus, din, devlet, vatan uğruna savaşırken ölen Müslüman kişilere verilen bir mertebe.

Not : Lütfen bana cevap yazılmasın, sidik yarışına girilmesin.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bilhost'a tamamen katılıyorum.
Slim_Boy : orada sanırım bir kelime hatası - el sürtçmesi oldu:)

ve en son inciler :

CNN Türk'te canlı yayında başbakana soruyorlar :

Neden şehit anasını telefon ile aramadınız?sadece birini aradınız, diğer tepkili anayı aramadınız. neden?

- Yaw telefonda birde bunlarımı dinleyeceğim şimdi !!!!!!!!!!

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

yazdığım şeyi hatırlatıyorum, bir şey daha eklemek istiyorum :

TDK'ya bakacağına kadar git Kutsal kitabına bak, Şehit ne anlama geliyor.Şehitlik mertebesi TDK'nın verdiği bir mertebe değildir, Allah'ın kendi katında verdiği bir mertebedir.

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Beyfendi,

Bu konu altında tartışma yapılıyor.Herkes birbirine cevap verecek.Eğer cevap verilmesini istemiyorsanız lütfen tartışmaya girmeyin.Girdiğiniz sürece cevap yazacağım.

Ben Türkiye'de yaşıyorum ve kullandığım dil Türkçe'dir.Konuştuğum dilin kelimelerinin anlamlarını Türk Dil Kurumu'nda ve Türkçe Sözlük'te ararım.

Kutsal kitaplarda bu kelimeler için farklı anlamlar yazabilir.Ancak konuştuğumuz dilin Türkçe olduğunu İslamca olmadığını hatırlatırım.

Lütfen kullandığım kelimeyi Türkçe anlamla düşününüz.

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

Beyfendi,

Bu konu altında tartışma yapılıyor.Herkes birbirine cevap verecek.Eğer cevap verilmesini istemiyorsanız lütfen tartışmaya girmeyin.Girdiğiniz sürece cevap yazacağım.

Ben Türkiye'de yaşıyorum ve kullandığım dil Türkçe'dir.Konuştuğum dilin kelimelerinin anlamlarını Türk Dil Kurumu'nda ve Türkçe Sözlük'te ararım.

Kutsal kitaplarda bu kelimeler için farklı anlamlar yazabilir.Ancak konuştuğumuz dilin Türkçe olduğunu İslamca olmadığını hatırlatırım.

Lütfen kullandığım kelimeyi Türkçe anlamla düşününüz.

Cevap verilmesin yazarım, çünkü 1 cevap yazacaksam o cevabı 10 kere okurum, 15 defa yanlışı var mı diye kontrol ederim (yanlış bilgi vermeme açısından) daha sonra gönderirim.Kısacası desteksiz atmam.

Sanırım konu din işlerine girecek, uzak duracağım.Çünkü herkesin inancı kendine.Ben inanırım, diğeri inanmaz.Yapabileceğim pek bir şey yok; tartışma ortamına da girmem. (Tartışılacak konu din olunca)

Nerede yaşadığın beni ilgilendirmez.Din ile ilgili herhangi bir konu, sözcük ya da terim geçiyorsa, anlamına bakacağım yer/kaynak inandığım dinin kitabı olacaktır.TDK şunu yazmış, Tübitak bunu söylemiş ilgilendirmez beni.

Dediğim gibi, din konusunda tartışmaya girmem.Herkesin inancı kendine..

Ha bu arada; İslamca diye bir dil yoktur, İslam (İslamiyet) son gönderilen dinin adıdır.Ve o dinin dili de Arapça'dır. (Gerçi dinin dili olmaz, genel anlamda söylüyorum.Hani İslamiyet ile Arapça içiçedir ya, o yüzden.)

Kolay gelsin

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Beyfendi,

"Şehit" kelimesi dini bir kelime değildir.İnsanlar Hunlar zamanında da şehit oluyordu.Göktürkler zamanında da şehit oluyordu.O zaman dinler yoktu.

İslam dininin kutsal kitabında şehitlik ile ilgili dini bir açıklama olabilir.Ancak bu o kelimenin o dinle alakalı bir kelime olduğuna işaret etmez.

Ayrıca İslamca diye bir dilin olmadığını ben de biliyorum.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi dinlerin dili olmaz.Sadece orda İslam dinine ait bir dili vurgulamak istemiştim.

L

LifeNIC~

Misafir
pardon bunlara şerefsiz desem ağır kaçar mı? :)
ikiside evli çocukları olacak veya var... Geçenlerde bir haber vardı adam USA'dan mezun ama uzun dönem komando olarak güneye askerlik yapmaya gitmişti..

Türkiye bir değişik ülke. Hepsi Türkiyenin insanı, biri hep gözönünde örnek olması gerekirken ördek oluyorlar, diğeri sessiz sakin ülkem insanı.

Yazıklar olsun diyorum ve askerliğini komando olarak yapmış biri olarak hakkımı helal etmiyorum.

saygılar.

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Beyfendi,

"Şehit" kelimesi dini bir kelime değildir.İnsanlar Hunlar zamanında da şehit oluyordu.Göktürkler zamanında da şehit oluyordu.O zaman dinler yoktu.

İslam dininin kutsal kitabında şehitlik ile ilgili dini bir açıklama olabilir.Ancak bu o kelimenin o dinle alakalı bir kelime olduğuna işaret etmez.

Ayrıca İslamca diye bir dilin olmadığını ben de biliyorum.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi dinlerin dili olmaz.Sadece orda İslam dinine ait bir dili vurgulamak istemiştim.

Ben ne diyorum, herkesin inancı kendine.Din ile ilgili konularda kimseyle tartışmaya girmem.

Konu fazla dağılmasın, ben kenara çekileyim :)

Bu arada, Göktürkler 5. asırda kurulmuştu sanırım.Yani o zaman da din vardı, kutsal kitap vardı. (Tarihim pek iyi değildir, kutsal kitaplar tahrip edilmiş miydi tam bilmiyorum.) Göktürkler için de o zamanlar şehitlik olur ya da olmaz. (Tahrip edilmeyen kutsal kitaplarda böyle bir şey vardır ya da yoktur, bilmiyorum.) Fakat şu yaşadığımız zaman itibariyle, şehitlik sadece Müslümanlar'a özel bir mertebedir.

Benim ne demek istediğimi önceki mesajlarımı okuyan varsa anlamıştır.

Kolay gelsin

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Fakat şu yaşadığımız zaman itibariyle, şehitlik sadece Müslümanlar'a özel bir mertebedir.

Türkiye'de diğer dinlerin mensubu gençlerin de olduğunu ve bu gençlerin de askerlik yaptığını hatırlatırım.

Bu gençler askerlik yaparken teröristler tarafından öldürülürse bunlar da şehit olur."Sizler hristiyansınız sizden şehit olmaz." gibi bir mantık düşünülemez.

Ayrıca,İslam'a göre şehit,Allah uğruna,İslam'ı yayma uğruna ölen kişilere verilen ünvandır.

Az önce bir haber daha okudum.Siirt'te bir erimiz daha ŞEHİT olmuş.Teröristler tarafından öldürülmüş.Bu erimiz Allah uğrunda veya İslam uğrunda ölmedi.Ama ŞEHİT.

Çünkü kutsal değeri olan VATAN için öldü.Bu her ülkede böyledir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.