İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bilgeadam hakkında bilgisi olan ?

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Bende gitmeyi zamanında düsünüyodum ama bir firmada otomasyon bölümünde calısmak zorunda kaldıgımdan gidemedim.

Microsoft onaylı sertifika veriyolar bildigim kadarı ile bir aksam gitmisdim kursun arıyordum yoldan gecen bir beyfendiye sordum oda gülerek yeni kapattım dedi yerini gösterdikten sonra :)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bende netron başlıcam 27 ekimde bilge adama göre netron fiyatları daha uygun.Kalite konusunda oda iyi yani gidenlerin fikri öyle biraz daha araştır hemen bilge adama gidilecek diye birşey yok bence.

PiskoTeam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bilge adamın web tasarım kursu asp ağırlıklı olarak biliyorum.En son giden arkadaş varsa kursu bitirdikten sonraki durumu? bilgeadamın katkıları nelerdir bu alanda sonuç olarak iş bulabiliyorlarmı tabi insanın kendisini geliştirmesinide katarsak....

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
(Tüm bu yazdıklarım, gerçekten öğrenmeye çalışan arkadaşlar ile kesinlikle ilgisizdir. Lütfen gereksiz alınmalara kapılmayalım.)

Arkadaşlar. İş bulma garantisi diye birşey yoktur. İş bulabilmek tamamen özünüzün yetenekleri ile ilgilidir. Türkiye'deki bir kursun sınavlara az bir vakit kala testking sorularını dağıttıklarını sağır sultan biliyor. Tabi ki o kadar çok sertifika dağıtırlar bu yöntemle. O soruları alnının teriyle çalışarak ve bilerek yapıp sertifika alanlar müstesna.

Microsoft Gold partneri bir şirkette çalışıyorum. Bir keresinde elime bir CV geçti. CV'ye baktım Türkiye'de bir kurstan MCSD.NET sertifikalı bir arkadaş. Yazdıkça yazmış. xml, xsl, xpath,t-sql, c++, c#, vb.net vs.. uzattıkça uzatmış. Bu görüşme oldukça zevkli geçecek dedim kendi kendime. En sonunda iyi birini bulduk galiba. Şirket kurallarımız gereği işe alımdan önce mülakatla birlikte adayı küçük bir sınava sokarız CV'nin doğruluğunu tespit amacıyla. Sonuç ? - Kesinlikle fiyasko. Teorikte iyidir belki dedim, sorular sordum o da yok. Hatta CV'de yazan bir çok şeyin ne olduğu hakkında bile fikri yoktu.

Bu görüşmeden sonra Türkiye'den alınan sertifikalara güvenim kalmadı. Özel sektörde çalışıp kendi ekibimize birisini seçmek durumunda kaldığımda kesinlikle sertifikayla ilgilenmem. CV'nin dürüstlüğü çok önemli ve bundan sonra tabi ki kişisel bilgi ve/veya ışık.

Bu arada kandiliniz mubarek olsun.
Saygılar

Sonuna kadar katılıyorum dediklerine, iş bizde bitiyor. Türkiyede bilişim değinizde akla ilk gelen firmaların birinde 2 senedir çalışmaktayım, Ne cisco nede microsoft sertifikam var sadece internet üzerinden araştırıp öğrendiklerim ve firmanın bana sağladığı uygulama şansına sahiptim. Geldiğim nokta neresiyse beni oraya merakım getirdi. Yüksek maaşlı bir işe girmek için sertifika almaya çalışıyorsanız bence hiç boşuna zamanınızdan ve paranızdan olmayın. Mevzu aldığın işi bitirmek olduğunda ne sertifika işe yarıyor nede başka bişey.. İş senin zekanda bitiyor..

Bununla birlikte eğer gerçekten kendine güvenenler ve bu işi yapmak isteyenler varsa, sınavda sorulan soruların aynıları internet ortamında birçok sitede bulunmakta hatta cisco routerlarin, firewalllarin sanal ortamda kurulumunu saglayip gonderilen paketin ne sekilde yol aldigini adım adım gösteren yazılımlar var once bunlarla kendinizi egitin sonrada sınava girersiniz, sınavlar 100-200$ gibi fiyatlarda zaten. Dilediğiniz bir sınav merkezinde bu parayı vererek sınava girebiliyorsunuz.

Ayrıca size önemli bir uyarı daha, okuduğunuzu birazda olsa anlayabilecek kadar ingilizce şart!.

Bol şanslar ;)

MadLuck

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
biraz konuyu hortlatmak gibi olacak ama yeni gördüm :D

ben de telefonla görüştüm. şubemize gelin görüşelim dediler şubede görüşmek bile randevulu :) yarına randevu verdiler bi görüşelim bakalım ne dicekler. ayrıca sitede ücretlendirme ile alakalı bişey yazmadıgı için telefonda sordum ama cevaplamadılar gidince öğrencekmişiz :)

Saygılarımla,

K

Kayıtsız Üye

Misafir
!!!!!

gecen yıl 7.600 ytl ye yazıldım ağustos ayında.. şuan teknik ingilizce görüyorum ve 2 ay sonra kısmetse sisteme geçicem .. derslere ve hocanın verdiği ödevlere çalışırsanız süper .. 4 ay oldu mıkrosoft kıtaplarını rahatlıkla okuyorum ve anlıyorum .. diliyorum ki sistem de de aynısı olacak .. hocalarımız ne zaman istersek etüd yapıp defalarca aynı konuyu anlayana kadar anlatıyorlar ... ben bilg. öğretmeniyim ve sistem eğitimimi tek düşünceyle sadece BİLGE ADAM dan almayı düşündüm ve alıyorum ..

SAYGILAR...

dynasty

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bilge adam isminden başka hiçbir işe yarayacağını sanmıyorum. Bilgi adamdan mezun olan arkdaşlarım var ama daha iframe'nin bile nasıl yapılacağını bilmiyor. :S

He tabiki oha falan değil. Bu çocuk sadece kursu bitirdiğine dair katılım sertifikası aldı. Asıl önemli olan kursu üstün başarı belgesi ile bitirmek oda biraz popo ister.

Bilge adam bana sorarsanız bişe öğretiyormu diye hayır öğretmiyor. Peki bilde adam ne yararı var derseniz işte o noktada adamlar cidden çok iyi isim yapmış durumdalar. Çünkü bir bilişim şirketine girerken kapak ismi olarak bilgi adam sertifikası istiyorlar. Benim için en büyük faydası bu kapak ismi ve duruma göre alacağım başarı belgesi sıfatı olur bilde adam.

Ee tabi bişeler de öğreniriz yani herkes herşeyi bilmez.

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Geçen sene fırsat olmadı gidemedim ama bu yıl maddi durumu düzeltip askerliğide halledebilirsem gitmeyi düşünüyorum.

4 ay oldu mıkrosoft kıtaplarını rahatlıkla okuyorum ve anlıyorum

Kitapları okuyup anlıyorsunda microsoft yazamıyorsun daha :D neyse inşallah istediğin gibi olur herşey.

mcoskun83

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İŞİM NEDENİYLE AYRILMAK ZORUNDA KALDIĞIM BİLGE ADAMDAN PARA YERİNE GEÇERLİ KART ALDIM KARTIN BEDELİ 1948 TL. BU KARTLA BU MİKTARI KARŞILAYARAK İSTEDİĞİNİZ EĞİTİMİ ALABİLİRSİNİZ. ACİL PARAYA İHTİYACIM OLDUĞUNDAN 1500 TL YE VERİYORUM BU KARTI TELEFON NUMARAM 0534 657 79 97

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5