(Tüm bu yazdıklarım, gerçekten öğrenmeye çalışan arkadaşlar ile kesinlikle ilgisizdir. Lütfen gereksiz alınmalara kapılmayalım.)
Arkadaşlar. İş bulma garantisi diye birşey yoktur. İş bulabilmek tamamen özünüzün yetenekleri ile ilgilidir. Türkiye'deki bir kursun sınavlara az bir vakit kala testking sorularını dağıttıklarını sağır sultan biliyor. Tabi ki o kadar çok sertifika dağıtırlar bu yöntemle. O soruları alnının teriyle çalışarak ve bilerek yapıp sertifika alanlar müstesna.
Microsoft Gold partneri bir şirkette çalışıyorum. Bir keresinde elime bir CV geçti. CV'ye baktım Türkiye'de bir kurstan MCSD.NET sertifikalı bir arkadaş. Yazdıkça yazmış. xml, xsl, xpath,t-sql, c++, c#, vb.net vs.. uzattıkça uzatmış. Bu görüşme oldukça zevkli geçecek dedim kendi kendime. En sonunda iyi birini bulduk galiba. Şirket kurallarımız gereği işe alımdan önce mülakatla birlikte adayı küçük bir sınava sokarız CV'nin doğruluğunu tespit amacıyla. Sonuç ? - Kesinlikle fiyasko. Teorikte iyidir belki dedim, sorular sordum o da yok. Hatta CV'de yazan bir çok şeyin ne olduğu hakkında bile fikri yoktu.
Bu görüşmeden sonra Türkiye'den alınan sertifikalara güvenim kalmadı. Özel sektörde çalışıp kendi ekibimize birisini seçmek durumunda kaldığımda kesinlikle sertifikayla ilgilenmem. CV'nin dürüstlüğü çok önemli ve bundan sonra tabi ki kişisel bilgi ve/veya ışık.
Bu arada kandiliniz mubarek olsun.
Saygılar