İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bu nasıl ülke

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
siyaset değil, komik bir olay. hafif de trajik. belki de hiçbiri değil, ben gerizekalıyım.

bir ülkenin ordusunun tepesindeki adamlar Terörle Mücadele tarafından sorgulanıyor. bu ülkede dağda terör yok muydu zaten, benim kuzenim filan da öldü. Ne iş? Biz kime güvenelim şimdi.

Ekşi sözlüğe gireniniz var mı, son bir kaç aydır sürekli açılan konular ya kemalistler şöyle bıdıı bıdı, ya da türbanlılar şöyle ıvır zıvır. Azımsamayın ekşi sözlüktür, zirzoptur demeyin, alexa'sına bakın.

Nasıl bir ülke oralar ya, bu işlerle uğraşanlara artık bırakın bu işleri, devlet su işleri demek istiyorum. hani kimse birşey dememiş, webmaster forumudur aman siyaset olmasın refleksi mi bu, yoksa bu tür şeyler çok sıradan şeyler mi artık Türkiye'de.

ya darbenizi yapın, ya da diğerleri şeriatı getirsin de bu zirzopluktan kurtulalım artık. darbe planı, şeriat planı 1000 tane, icraat yok. bitse de gitsek artık.
 

tiva

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Eylül 2003
Mesajlar
2,741
Reaction score
4
Türkiye'de gündem

Internet kafeye gittim
Facebook sayfasına girdim
Adımı çılgın diye verdim
Artık ben de üye oldum
Tanıştım güzel biriyle
Yazışıyoruz günden güne
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Konu geyik bölümündeydi dimi !

Bırakın benim siyasi görüşümü, her ne olursa olsun ister tüm planlar gerçek olsun ister sahte mevcut kaosun sorumlusu kesinlikle yönetenlerdir. Lütfen ideolajik bir görüş olarak algılamayın.

"Sahte" çıkar ise yapılanlar yüzünden ( Tutuklamalar, davalar vs... ) tam bir felaket.

Gerçekse de felaket ama iki yönden. Birincisi iddalar gerçekten çok ciddi olduğundan. Diğer durum ise bu işlerin parça parça yapılıyor olması. Kaç senedir tartışılan konu bu. Eğer ortada bir suç varsa iyi bir çalışma yapılır, tüm deliler bir şekilde toplanır tek seferde iş bitirilir heleki bu kadar ciddi bir konu var ise ve ismi geçen isimler gerçekten çok önemli kişiler ise...

Kısacası Angelo'nun sonucuna varıyorum. Bıktık artık her gün bu tarz gündemlerle yatıp kalkmaktan.

He bana sorarsanız bunlar gerçek mi değil mi diye elbette bir görüşüm var ama Angelo'nun demek istediğinin dışına çıkmak istemiyorum.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
One minute, zaten çıktın yahu :)

Benim demek istediğim hadi hepimizin bir görüşü var. Görüşsüz adam mı olur. Ama o kadar baydı ki. Sürekli bunla uğraşıyor yahu memleket. Sokaktaki adama da komplo teorisi üretmek kalıyor çalışmak yerine. Eskiden taraf olmanın bir adabı vardı, o da yok. Taraf olacak taraf da kalmadı. Hepsi gözümde aynı benim artık. çok dertliyim :/
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Sürekli bunları duymaktan bıkan birtek sen değilsin d

Tek başına değilsin yani, bunu duyunca belki bir nebze olsun rahatlarsın.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Bende çok dertliyim, şuan sadece ülkemin silkinmeye çalıştığını düşünüyorum. Elbet bitecektir bu tantana, herkesi baydı artık. Güvenliğimizden sorumlu bi kaç adam çıkıyor güvenlik dışında işler yapıyor. Sonra seni beni asker olarak alıyor abuk subuk işlere dahil ediyor. Beğenmezse dövüyor sövüyor, ölürsen adını şehit koyuyor postalıyor.

Denize gidiyorum yüzmeye, herifin biri dur diyor. Niye diyorum buraya geçemezsin diyor.
Niye geçemem sen niye geçtin diyorum, ben askerim diyor. Peki orda oynayan güneşlenen karı kız çoluk çocuk neci onlardamı asker diyorum. Yok diyor. Burası askeri alan giremezsin diyor. Bilader sen askersen, burası askeri alansa, senin işin güneşlenmek oynayıp zıplamak mı ne arıyorsun burada diyorum. İşine bak diyor. Ben işime bakıyorum ama sen işine bakmıyorsun diyorum "küsüyorum".

Okuyacağım diyorum, ilgi alanımı belirliyorum "HOOP" dur diyor burada okuyamazsın. Diyorum niye, sen DİL bölümü öğrencisiymişsin git dil oku turizim bişeyler yap diyor. Yahu bırak ben ne istersem onu okuyacağım diyorum, hayır olmaz diyor.

Okula sınavla öğrenci alıyor, iyi hoş güzel ama okula yeterince öğrenci almıyor. Okul kapasitesi 100, bunlar alıyor 25 kişi. Niye diyorum, seni ilgilendirmez diyor.

Güvenliğim için teknolojiye ihtiyacım var diyorum, HOLLANDA ALMANYA, AMERİKA diyor bende var satayım, yok diyorum ben kendim üreticem. Çıkıyor 3-5 cengaverimiz bişeyler yapmaya başlıyor, hani bu işleri bizde yapabiliyoruz dediğimiz anda adamlar İNTİHAR ediyor..

Yargı siyasete karışıyor, Siyaset yargıya karışıyor.. Hepsi çorba oluyor. Bende çorba olmuş durumdayım. Yada çorbaya tuz olmuş durumdayım.

Başımda çok kötü ağrıyor birileri bana bişey önersin.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Loi çok güzel özetlemişsin, herkese baş ağrısı yapan bu sorunlar şimdi mi doğdu bende onu merak ediyorum?
Ben tarihi çok severim bu olaylar ayyuka çıkana kadar yakın tarihimizle (1950 +) hiç ilgilenmemiştim, şimdi okuduklarımda ağzım açık kalıyor e yuh diyorum. Başı boş kalmış bir ülke, herkes bir köşe kapmış ve kimse o köşenin gerçek sahibi halkı insan olarak görmüyor.
Ne oldu da "asker" doğup "asker" yaşayan bir millet askere karşı "dur" diyebiliyor, ne oldu da %99 müslüman olan bir millet "müslüman" geçinenlere "dur" diyebiliyor, ne oldu da hakkı, haklıyı, haksızı ayırt edenler birbirlerini "haklı/haksız" görmeye başladı, ne oldu da bütün devlet kurumları birbirleri ile alakasız tavırlar almaya başladı, yokmu bizim terör sorunumuz, yokmu bizim dostumuz düşmanımız merak eder oldum.
Herkesin elleri kirlenmiş, herkes suçlu benim gördüğüm ve anladığım bu ve bu suçlu sürüsü birbirini suçlamakla uğraşıp duruyor.
Düşünüyorum, ülkede darbe yapılıp milleti darma duman ederlermi? Evet ederler diyorum.
Yine düşünüyorum, ülkede var olan düzeni kaldırıp adı islam olan ama düşünceleri islam ile bağdaşmayacak kadar katı olan bir düzen getirmek isteyenler varmı ve bunu yaparlarmı? Evet diyorum.
Biz nasıl kurtuluruz bu saçmalıklardan, nasıl daha demokratik, daha özgür bir toplum oluruz, nasıl birbirimizden nefret etmeden, düşman bilmeden, herkesin inançlarına ve yaşam haklarına saygılı oluruz, nasıl kimsenin geçim sıkıntısı çekmeden eşi, ailesi, dostu, kardeşi ile mutlu bir hayat süreceği bir toplum oluruz işte onu bilmiyorum.
Benim tek görmek istediğim insanların mutlu, güvende olduğu bir ülke başka saçmalıklar beni ilgilendirmiyor. Sanırım bunlar içinde yasaların siyasilerden, bürokratlardan, askerden, polisten de hesap sorabileceği bir ortam olması gerekiyor. Bunlarda tepemizdekilerin hoşuna gitmiyor, gitmeyecekte.
Seçim olana kadar bu saçmalıkları dinleyeceğiz sanırım, seçim olduktan sonra şimdiki yapay gündemler 90 derece dönerek sanki güllük gülistanlık görüntüsü verilmeye çalışılır sanırım. Dertleriniz 1 yıl daha sürecek yani beyler. Bence.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Bende hem fikirim, referanduma gidilsin ve halk son sözü söylesin.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Halk neye karşı son sözü söyleyecek. Bıyık veya sakal arasında tercih yapmak zorunda bıraktırılıp, tiyatro oyunu tipi düzene devam mı etmek üzere tercih yapılacak. Yok mu birinin elinde bi traş makinesi, bıyığı da sakalı da kesecek?

Şahsen ben fanatik yönetim taraftarı olsam, lafını sürekli esirgemedikleri senin de bahsettiğin ünivesite özgürlüğü gibi konuların önünü açamadıkları için şu an onları desteklemezdim. Nedir yani, bu adamlar çözmek istemiyor mesele gündemde kaldıkça bu işten kar ediyorlar diye düşünürdüm. Askerlerin tarafında olsam heriflere bak rezil oldular, bizi de rezil ettiler diye düşünürdüm. Kısacası bu kavga herkesin işine geliyor, senin benim veya bunlardan sıkılan herkesin dışında. Neden çözülsün ki?
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Nasıl olacak ben seçimlere de güvenmiyorum, seçimlerde biri gidecek biri gelecek aynı şey. Bugün rant kavgası yüzünden birbirlerine düşman partiler bile kardeş oluyor, ya da her iki lafından biri Atatürk olan başka partiler terör destekçileri ile aynı görüşü bildiriyor. Benim halk olarak kafam karışmasın? Halk olarak darbemi yapsak? Ama nasıl olacak ki? Yani tümden üçkağıt dönen, halkı rahatsız eden, zarar veren her türlü şeyi, kötü olan herşeyin cezalandırılmasını gerektiren adil bir kanunu, kuralı nasıl kabul ettireceğiz 550 vatandaşa? Bu çok zor bir ihtimal, çünkü bal tutan hep parmağını yalıyor. Siyasiler rant elde ediyor, bürokratlar, askerler, polisler halkı faydalanamadığı birçok şeyden haksızca faydalanıyor nasıl olacak yani? Seçim olacak yeni biri seçilecek, bal tutan el değişip başka parmak yalanacak, asker değişecek mantık aynı, polis değişecek aynı. Değişen ne olacak yani?
 
E

Ephitet

Misafir
herkes cebini doldurma çabasında, kendim bi' ada alıp ülke kuracağım vatandaşlık verilir, detaylı bilgi için pm isteyiniz :p
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
O kadar heveslenmiştim :(
Neyse...

TV izlemeyin, rahat edin!
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
Seçim dönemlerinde futbolcu transferi gibi -sözde- sağ partiden, -sözde- sol partilere geçişler oluyor, bugün "a" diyen yarın "z" diyor. Halk desen takım tutar gibi parti tutuyor, ölümüne falanca partiliyiz diye bağırıyor, çağırıyor.

20 yıldır onlarca anayı ağlatan, "vatan haini" denilenler ülkeye geliyor üzerine güllerle karşılanıyor, başbakanın yeğeni uyuşturucu ticareti sebebiyle yakalanıyor ki önemli olan bu değil, asıl önemli olan başbakan "gereği yapılsın" denilince, "helal olsun" deniliyor sanki olması gereken bu değilmiş gibi birde üzerine alkışlanıyor. Bunları hergün yaşıyoruz, sokakta, evde, işte, okulda şahit oluyoruz.

Açıkcası uzun zamandır bu sohbetlere günlük yaşamda da katılmamaya gayret ediyorum, çünkü inanın artık çok boş geliyor.
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
emekli general, 4 muvazzaf amiral, 27 subay ve bir astsubay tutuklanmış en son . Hani dersin biri tamam şeytandı kara koyundu bla bla . Ama bukadarda atılmazki :D



Ben ne görüyorum ben teröristlerin son yıllarda azdığını ve hiç birşey yapılamadığını görüyorum , hatta hapisteki bir adamın bile sesinin çıktığını görüyorum.

Ben ne görüyorum dış borcun arttığını görüyorum , etraftaki varlıkların özelleştirildiğini görüyorum.


Ben ne görüyorum kaç bakan varsa hepsinin çocuğunun son 8 yılda bi anda zenginler sınıfına girdiğini görüyorum


Ben ne görüyorum eleştren kurumlara astronomik vergi cezaları verildiğini ama mahkemelerde bunların doğru olmadığını görüyorum.


Ben ne görüyorum dünyada parmakla gösterilen bir doktorun , orduyu yönetmiş kişilerin tutuklandığını görüyorum.


Ben ne görüyorum cemaatleri araştıran bir savcının tutuklandığını görüyorum onu tutuklayan savcının yetkileri alınmasına rağmen yetkisi dışında hareket ettiğini bunuda adalet bakanlığının savunduğunu görüyorum


Öncedende kapatma davası görmüşyüm kaça kaç oy verildiğini unuttum hatırlıyan varsa yazsın


Varsa gördüklerimde hata bana haber edin görüşümü düzeltiyim:D
 

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,567
Reaction score
0
Eğer söylendiği gibi darbe planı varsa ki bu Türkiye'de daha önce de olmuş. Gerekeni yapacaklar tabiki. Darbe mi olmasını isterdiniz?
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
Bilinki bukadar kışkırtmaya , aşalama çalışmalarına karşı darbe yapılmamışsa hiç yapılmaz ...
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst