pigeon' Alıntı:
Kuran da bir yer göster ki bana insan en yücedir desin!
Allah sizden (yükümlülükleri) hafifletmek istiyor. Çünkü insan zayıf yaratılmıştır.
Nisâ(*) Sûresinin 28. Ayeti
senin kabül ettiğin insan hayatı için mübah olan canlı canlı hayvan yakma buraya çok uyuyor sanırım.
Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık.
İsrâ Sûresinin 70. Ayeti
bu senin için bir örnektir. ama bu yine senin dediğin gibi - senin hayatta kalman için canlı canlı hayvan öldürmeyi uygun / mübah görmeni - görülmesi gerektiğini anlatmaz !
bilimin ne olduğunu öğrenmek için önce bir sözlüğe bakmanı öneririm.
senin dediğin gibi nihayetinde insanın yaptığı birşey insanın en yüce olduğunun kanıtı değildir, olamaz.
matematik de buzdolabı da insanın en yüce varlık olduğunu gösterir o halde..
ben Antropologum; bilim benim işimdir.
demek istediğim kavramları karıştırmayın. yazarken cümleleri bir daha okuyarak yazın..
'varlıkların en yücesi insandır' demek bana göre de ortak koşmaktır !
Öncelikle şurda bir yanlış anlama olmuş ben insan varlıkların en yücesidir derken, yaratılmışların en yücesidir anlamında söyledim, ki islam dininde böyledir (En başta hz. muhammed s.a.v. alem onun hürmetine yaratılmıştır, islam dinine göre, yani neymiş insan yaratılmışların en yücesi).
2. olarak bende demiyorum ki canlı canlı yakılsın, benim önerim önce bayıltılıp sonra imhasına yönelik, yada zehirleyerek, başka yol yok çünkü, tek tek tüm kanatlıları tedavi şansı malesef yok, bunu anlayabiliyorsundur umarım.Bu virüsün yayılmasını önelemek adına yapılabilecek en önemli şey halkı bilinçlendirmek olsada bir diğer önemli şeyde bu hayvanların imhası.Hala aman hepiniz ilkelsiniz diyeceksen bu senin problemindir.
bunları bir yana koyalım;
herhangi bir canlıyı - senin yaratmadığın bir canı - yaşarken yanarak ölümünü izlemek ve mübahtır demek daha önce de dediğim gibi insanlık değildir. bunu savunan bir insanla da oturup tartışmam bile. sen sadece besin zincirinin en üstündesin diğer herşeyi kendin için kullanabilirsin ama kendi bencilliğin mübahtır anlayışını getirmez. işte uygarlık budur. AB ye girmek değil.[/
Bazı şeylerin farkında değilsin galiba, kimse keyfinden o canlıları imha etmiyor.İnsan hayatı söz konusu sen diyorsun ki; insan hayatını korumak amacıyla başka bir türe zarar vermek insanlık değil, bu nasıl bir düşünce ? Senin de kardeşin, annen, baban, çoluğun çocuğun vardır. Bunların bir tanesinin kılına zarar gelsin istemezsin herhalde, bende istemem kimsede kendisi için istemez.E o zaman nasıl salgın olabilirliği yüksek yerlerdeki salgın ihtimalini bitirmek için yapılan imhaya insanlık değil diyebiliyorsun ? Ordakiler insan değil mi, ordakilerinde anaları babaları çocukları yok mu?Bu insanların sağlığını düşünmek bencillik mi? Nerden biliyorsun belki olay medyada göründüğünden daha vahimdir ? Belki o yüzden alel acele hayvanlar toplanıp canlı canlı yakılıyordur ?