İzmirde oturan arkadaşlar için çek bozan bankaları anlatıyorum
Öncelikle çeki bozdurmak için bankanın kambiyo servisinin olup olmadığını sorun. Gişedeki görevliler genelde bilmez, o yüzden bireysel müşteri temsilcisinse sorun. Aşağıdak yazılan banka şubeleri izmir/karşıyaka ya aittir.
Türkiye İş Bankası: Sadece izmir şubesinin çeki bozduğunu söylediler fakar aldıkları komisyon hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylediler.
Ziraat bankası:30 milyon çek bozma masrafı istediler.Ayrıca dolar hesabı açıp en az 20$ yatırmam gerekiyormuş. İşlemlerinde 2 ay sürebileceğini söylediler.
Garanti bankası ve vakıfbank biz bozmuyoruz dediler.
Yapıkredi: 30 milyon bozma masrafı istedi.Ayrıca aracı bankanın 15$ kesinti yapacağını belirttiler.20-30 günde bozarız dediler.
Koçbank: bozmuyoruz dedi.
Finansbank: bozarız ama 50-60 milyon masrafı olur dedi.
Dışbank: bizde en az 6 aylık hesabınız olması gerek eğer yoksa sırf bu işlem için hesap açamazsınız dedi.
HSBC: 57milyon komisyon ve çeki yurt dışına göndermek için tahsilat masrafı istedi.
Bunlardan sonra tam ümidimi yitirmişken en son Akbanka uğradım. 1000de 4 komisyon aldıklarını söylediler. Fakat bunun dışında aracı banka bi 15-20$ kadar kesinti yapıyor dediler. Çek bozulamasada bu masrafı alıyolarmış. Bir dolar hesabı açtırdım. Param ertesi gün yattı. Fakat bu parayı 30 gün çekemezmişim. Karşıyaka şubesinde 3. katta Ali İhsan bey var. Bu işlerden sadece o anlıyor. İzmirli arkadaşlar onu bulabilirler.