Chatin;
Pekala pekala, sen kazandın. Sürekli olarak kendi kendime sakin ol dediğim halde bir işe yaramadı ve berbat tavrın & cehaletinden dolayı cevap vermek istemediğim tüm sorularının cevabını alacaksın.
1-) IQ' nun açılımını bilemeyeceğim hakkındaki şüphenden başlayalım. IQ = intelligence quotient
2-) Kaymakam değil moderatörüm. Ayrıca adım moderatör değil Murat.
3-) Başlığı kapatabilirim çünki; forum kurallarında belirtildiği gibi "Moderatörler ile münakaşa etmeyiniz" kuralını ihlal ettin, küçük düşürücü söylemlerde bulundun ancak başlığı kapatmadım çünki(2); kimse senin kadar küçük olamaz...
4-) İnternet siteleri eskinin aksine günümüzde Data Tracking (Bilgi izleme) yöntemi ile takip edilmekte. Yani belirli reklam şirketlerinin kurduğu reklam network'larına üye olup, saat>gün>hafta>ay sıralamasına göre ve site içeriğine uygun kategoriler altında reklam alabilirsin. Reklam kategorileri ile sitenin içeriğine uygun kategoriler genelde üye olduğun şirketin "şirket politikasına" göre belirlenmekte. Örneğin; kimi şirketler chatin reklamı için GSM sitelerine reklam verirken, bazı şirketler ise network' ü içerisindeki en iyi tekil vurduyu alan siteleri kullanmaktadır. Bu tarz sistemlerde ödemeler 2 çeşittir. Ya belirli bir süre anlaşmada geçen nitelikteki banner, floating banner yada popup reklamı gösterir sonrasında yine anlaşmada belirtilen ücreti alırsın yada(2) belirli bir süre içerisinde sitende yer verdiğin banner, floating banner yada popup reklamın GERİ DÖNÜŞÜ üzerinden komisyon alırsın.
Bu tarz networklara girmek için sitenin belirli bir hit almasına gerek yok. Örneğin; günlük ortalama 80-200 tekil hitin var ama sitende GERİ DÖNÜŞÜMLÜ (kısmi komisyon) banner göstermektesin. Banner'lar ilgi gördüğü anda ve sitenin ziyaretçi kitlesi orta ve yüksek kesimden oluşmaktaysa; günlük ortalama 4000-20.000 tekil hit alan bir siteden bile fazla reklam ve para alabilir, kazanabilirsin.
Diğer reklamlar gibi Chatin' de reklam vermek isteyen şirket ile reklam network' u olan Advertisement (Reklam, ilan şirketleri) şirketleri arasında yapılan anlaşma sonucunda dağıtıldığından (ki büyük reklamların tamamı bu yöntem ile dağıtılmaktadır) herhangi bir network' e üye değilsen bu tarz bir yayıncılıkta yer alamazsın.
Türkiye' de işini gerçekten iyi yapan reklam şirketi az, benim zamanında beraber çalıştığım
www.reklamz.com bunlardan bir tanesi. Bir yerlerden başlamak istiyorsan öncelikle burayı tavsiye ederim. Şuanda bakımda olmalarına karşın telefon ile görüşüp, gerekli bilgileri alabilir sonrasında network' e girdiğinde reklam alabilirsin. Bu arada eğer aklıma başkalarıda gelirse
DOSTLARIMLA PAYLAŞMAKTAN büyük zevk alırım!!
Demekki
uyanıklık denilen kavram
BENİM IQ SEVİYESİNDEN ŞÜPHE ETMEMİ SAĞLAYACAK kimi
tavırlar sergileyen
KİMİ ŞAHISLAR tarafından
NE YAPTIĞINI BİLMEK ile karıştırılıyor.
Ne söylediğini ve ne yaptığını bilmek lazım, bilmek için öğrenmek lazım, öğrenmek için sormak lazım, sormak için sormayı bilmek lazım, sormayı bilmek için edep-ahlak lazım, edep-ahlak için terbiye lazım, TÜM BUNLARI ANLAMAK İÇİNDE AKILLI OLMAK DEĞİL İNSAN OLMAK LAZIM!!!
Kalın sağlıcakla, baş belam olan CS 1.6 sunucuları ile uğraşmam gerekiyor..