bir kamu kuruluşlunda bilgisayar işletmeniyim. burda ağa bağlı 120-130 bilgisayar var ve 10 gündür hepsinde g0ld denen pislik (Allah Belasını Versin) bulaşmış durumda.
c: ye d: ye Q format U format- Norton, Karspersky 7, Nod32, spydoktor AVG PRO 8, Avast Pro 8 ve minumum program temizleyemedi.
program explorer da açılış bir siteye ve bannera yöneltiyor. aşağıdaki hatayı veriyor ondan sonra isterdiğimiz siteye girebiliyoruz. bu yönlendirdiği sitede gif uzantılı bannerlar var ve değişik numaralarda sanırım biz istemeden her explorer açtığımızda buna tıklıyor ve birilerini zengin ediyoruz bu trojen sayesinde.
formattan sonra virus programlarını spyları kuruyor sonra ağ kablosunu takıyorum yeniden birkaç saatte tekrar bulaşıyor. aynı anda 120 kadar bilgisayara format atmak çok zor amirlere de anlatamıyorsun derdini serverda yok. 4098 sınırsız internet 4 portlu bir modem ve pegasus swiçlerle dağıtılmış vaziyette.
sıra çözümde: ben tayin istedim önümüzdeki hafta inşallah başka kuruma geçecem yoksa kafayı yiyecem.