www.corum.tk
Çorumlu bir tanıdık vardı, pek sevemedim...
Çorumluların genel özelliği nedir?
Leblebinin dünyada sadece çoruma has olduğunu sanmaları mı?
kardeş, sevmemiş olabilirsin. herkes iyi olacak diye bi kaide yok. ayrıca birde onun gözünden sana bakmak lazım bakalım o seni sevebilmiş mi
mesela bende seni sevemedim çünkü hem kendi sitenin reklamını yapmışsın, hemde sitenin reklamını yapmak isterken bizim konumuzda ukalalık etmişsin...
genel özelliğimize gelince, cana yakın, samimi, neşeli ve komik insanlarız.
özeleştiri olarak konuşmalarımız kabadır. kalın harflerle konuşuruz. lan, gobel, yav, heri cümlelerimizin noktası virgülüdür.
leblebi konusuna gelince leb demeden çorumu anlamak diye bir deyim vardır
adımız leblebiyle anılır çünkü leblebimiz 1 numaradır ve çayı leblebisiz içmeyiz. misafir geldiğinde de çayın yanına leblebi dahil çerez çeşitleri getirilir.
çay ile çerez bir kültürdür. bu kültürün başka illerde olmadığını yalnızca bize has olduğunu çorum dışına ilk çıktığım zaman anladım. çoruma yeni taşınanlarda bu kültürü anlamaya çalışır
şimdi bazıları diyecek ki ne var bizde evde çay leblebi felan olayına gireriz. tamam sizde seversiniz ama bana hangi eve giderseniz gidin çayın yanına çerez getirebilecek başka bir il daha gösterin
Ama şunu anladım ki leblebi kültürünün başka illerde yaygınlaşmamasının sebebi, leblebi yapmayı beceremediklerinden
24 saat sıcak ve enfes lezzette leblebi ve leblebinin 70 çeşidini bulabileceğiniz başka bir yer yok
Bazı zamanlarda başımıza beladır. nerelisin dendiğinde çorum cevabını alanların %90 ı leblebi getirdin mi nerde benim leblebim diye sorar.o yüzden çorum dışına çıkarken 5 er 10 ar paket leblebi alırda çıkarız. halbuki kimse afyonluyum diyen birinden kaymağım nerede, eskişehirli birisinden ise met helvam nerede diye sormaz.
...