bugün birçok kişi yalnızca Baykal'ın varlığından ötürü CHP'ye oy vermiyor.
CHP için iyi iktidar için kötü oldu. Sol daha kuvvetli toplanablir ilerki seçimde. Baykal'ın zaten süresi dolmuştu böyle bir olay yaşamadan bırakamadı, onun için kötü oldu. Bakalım yenilenme olacak mı.
Kemal Kılıçdaroğlu'da lider karizması taşıyor mu tartışılır.
Adam dürüstlük etti işte ben değilim filan demedi, (oysa tabi), bence bir sorun yok.
Halka çalışacak adam lazım ancak halk sandıkta karizmasına güvenmediği adama oy vermez. Recep Tayyip Erdoğan karizması ile aldı ilk seçimdeki oylarını. CHP'nin Ak Parti'nin alternatifi olarak manşet yapılmasından başka çok büyük bir oy tabanı olmadı ki. Kendi tabanı belki 10-15 seviyesinde zaten. Bir gün bu, AKP'ye karşı tek cephe CHP muhabbeti biterse zaten birşeyi kalmaz.
Mustafa Sarıgül, ne kadar sorgulanan bazı ilişkilerin içinde de olsa, hizmetini şişlide kanıtlamış ve bir şekilde karizmasını da oluşturmuş biri. Bana kalırsa o daha büyük oylara ulaşır. Ama çok da önemli değil, sonuçta hepsi aynı neticede
Ben Tayyip Erdoğan'ın belediye zamanından bu günleri planladığına inanmıyorum. Erbakan ve Milli Görüş'ün tasviyesi sonucu ortada iki aday vardı, Gül ve Erdoğan. Biri başbakan, biri cumhurbaşkanı. Onlardan sonra da bu işi götürecek alternatif isim sıradan bir vatandaşa sorulsa şu an var mı, yok gibi. Partinin oyları ciddi sallanır. Karizmadan kastetmeye çalıştığım buydu. Yakışıklılık değil yani.
Özelimişim bu programı, kaç sene oldu izlemeyeli acaba !!!
Peki bundan 10sene sonrası nasıl?
Siyaset yasak olduğu için tek söyleyebileceğim şudur.
Üzüldüm...