mener,
bende çok hırslı genç bir arkadaş görüntüsü uyandırıyorsun, aynı anda iki tane üniversite, sonra sertifikalar, siteler vs. çok iyi şeyler bunlar... ama biraz rahat ol.
benim iyvi.com bile daha iyidir kısmının geyik olduğunu anlaman gerekirdi
artı olarak bence doğru nun savunuculuğunu yap, sadece kendi tarafından değil karşı taraftan da bak olaya. şu anda dmoz un kesinlikle beş para etmez bir çöp yığınından başka bir şey olmadığını buradan rahatlıkla görebiliyorum ve burdaki döndüğünü tahmin ettiğim rantlardan midem bulanıyor.
şu anda 7 - 8 tane yabancı sitem 6- 7 aydır sayın "gönüllü, çıkarsız amme hizmeti yapan" dmoz editörlerini bekliyor. zahmet edip siteme baktıklarında beni onurlandırmış olacaklar. kabul edip etmemelerini geçtim, adamlar gelip bakmadılar bile daha. bumu senin bahsettiğin regülatör?
insansız bu iş olmayacak demişsin, katılıyorum sonuna kadar ama bu iş dmoz suz olacak. mesela yahoo directory, eğer sitende içeriğin ve de cebinde paran varsa 3 günde ekleniveriyor dizine, kayırma yok, keyfiyet yok, gizli rantlar yok.
bu iş bu kadar basit. bir de niye kapandığını anlayamadığım zeal.com vardı, kabul edilebilmek için gerçekten çok fazla şart gerekiyordu ama şartlar yerine getirildiğinde de kayırma, keyfiyet ve gizli rantlar olmadan anında ekleniyordu. dmoz un olması gereken de böyle bir şeydi ama şu an açıkçası dmoz un, benim 1 günlük dizin sitem kadar bile değeri yok
mener' Alıntı:
Health kısmına 1 tane (evet bir tane isteyen girsin baksın) İngilizce link koyup (bizim bahsettiğimiz dizin Dmoz Türkçe) "benim dizinim, Dmoz'dan iyidir" diyorsun. Sana katılmamı bekleme. Dediklerimin sonuna kadar arkasındayım. İnsansız bu iş ol-ma-ya-cak. Ve internete de böyle devlet benzeri regülatör bir sistem her zaman gerekecek. Ve yine bu iş gönüllü olarak, ticari kaygılar gütmeyen insanlar tarafından yapılacak/yapılmalı/yapılmak zorunda.
Ben derdimi yeterince ve uzun uzadıya anlatabildiğimi sanıyorum. Dolayısıyla bu konuda tartışmaya devam etmeyeceğim.