İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dolar dibe gidiyor..

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
$ dibe gidiyor. Bu da demek oluyor ki kazançlarımız düşecek (adsense kullanan arkadaşlar açısından) :( Gerçi ülkede dibe gidiyoda konumuz siyaset değil :D

X

Xman

Misafir
Evet haziran kazançlarını alacak arkadaşlar için kötü bir durum :(

Tickhi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sunucu ödemelerini ytl yapanlar için iyi oldu ama adsense ödemeleri düşücek dediğiniz gibi.

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5 aylık dalgalanmalar yerini rahatlamaya bıraktı. 1 $ 1 ytl olur artık dunku karardan sonra

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doların düşmesi piyasalarda durgunluğa ve belirsizliğe neden olur.
Bu durum daha önce yaşandı ve pek çok firma yatırım yapma yerine beklemeyi tercih ettiği için ekonomi bundan çok zarar görmüştür.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Doların düşmesi piyasalarda durgunluğa ve belirsizliğe neden olur.
Bu durum daha önce yaşandı ve pek çok firma yatırım yapma yerine beklemeyi tercih ettiği için ekonomi bundan çok zarar görmüştür.

Düşük kur, yüksek faiz, cari açık bunlar bir arada olduğu zaman yatırımcı mecburen beklemeyi tercih ediyor.

Şahsen yakın zamanlarda bu düşük kur uygulamasına bir şekilde el atılacağı düşünüyorum. Yani bir şekilde doların düşüşünün önüne geçileceği ve bir artış eğilimine geçeceği kanısındayım.

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dolar dunyada düşüşde. abd ekonomisi cöküşte batan bankaların sayısı gun gectikce artıyor. doların düşüşü hergecen gun devam edecek diye tahmin ediyorum.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Doların değer kaybetmesi demek TL nin değer kazanması(yada en azından değer kaybetmemesi) demek, şöyle bir baktığımızda hayatımızda herşey dolar bazında düşmesi o kadarda kötü değil

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Doların değer kaybetmesi demek TL nin değer kazanması(yada en azından değer kaybetmemesi) demek, şöyle bir baktığımızda hayatımızda herşey dolar bazında düşmesi o kadarda kötü değil

Güzel bir mantık yürütmüşsün, bu açıdan (Tek Yönlü) baktığında evet doların düşmesi mantıklı geliyor (Paramız değer kazanıyor buda tabiki güzel) ama işin aslı pek öyle olmuyor ! :D

windows

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
$ ın bu seviyede kalmasının tek nedeni yabancı yatırımcının her hangi bir kaosta min zararla hisse senetlerini $ a çevirecek olmasıdır.Bu yüzden yabancı gitmedikçe $ bu seviyelerde kalır.

eRCie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
5 aylık dalgalanmalar yerini rahatlamaya bıraktı. 1 $ 1 ytl olur artık dunku karardan sonra

arkadaşın söyledigi dogru gibi arkadaşlar inşalla böyle olmaz boşuna dolar alıyoruz diye sevinmiyelim kursagımızda kalır sonra :(

Shadows

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ne kadar saçma bir düşünce sistemi ben dolar alıyorum dolar yükselsin ülkenin para değeri ne olursa olsun banane aynı mantık...

dolar yükselirse alacağınız benzin mazot doğalgaz zamları peşe geldiğinde sorumlu dolar değil hükümet olur.

milliyetçi düşünebilirim (siyasi acıdan değil) evet keşke 1 YTL 0,1 usd olsa ülkenin altın rezervleri konusu vs ye hiç girmiyorum profelyonel derecede ekonomistde sayılmam.

ama görülüyor ki yabancılardan usd olarak aldığımız için paramızı usd yüksek olacak diye bekliyoruz. peki hiç düşündünüzmü ülkemizin dış borcunu usd olarak ödediğimizi yani dolar artarsa borcumuzda artıcak. neyse dolar yükselsin siz 3 lira fazla kazanın ülke batsada bişi olmaz nasılsa gider amerika vatandaşı oluruz değil mi

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
ne kadar saçma bir düşünce sistemi ben dolar alıyorum dolar yükselsin ülkenin para değeri ne olursa olsun banane aynı mantık...

dolar yükselirse alacağınız benzin mazot doğalgaz zamları peşe geldiğinde sorumlu dolar değil hükümet olur.

milliyetçi düşünebilirim (siyasi acıdan değil) evet keşke 1 YTL 0,1 usd olsa ülkenin altın rezervleri konusu vs ye hiç girmiyorum profelyonel derecede ekonomistde sayılmam.

ama görülüyor ki yabancılardan usd olarak aldığımız için paramızı usd yüksek olacak diye bekliyoruz. peki hiç düşündünüzmü ülkemizin dış borcunu usd olarak ödediğimizi yani dolar artarsa borcumuzda artıcak. neyse dolar yükselsin siz 3 lira fazla kazanın ülke batsada bişi olmaz nasılsa gider amerika vatandaşı oluruz değil mi

Açıkçası bende öyle mükemmel ekonomi bilgisine sahip birisi değilim. Bu yazdıklarınızın tamamen iyiniyet ile yazdığınız konusunda hiç şüphem yok. Ancak bu bilgileriniz galiba biraz eksik. Çünkü düşük kur olması ülkemiz açısından (Yatırımcı bakımından) pek de hayırlı değil. Tabiki Yüksek kurda iyi değil. Ama ülke koşullarına bir değerde olmalı. Ne yüksek ne düşük. Yukarıda yazdıklarımından doların yüksek olması gerektiğini söylediğimden dolayı buna bir açıklık getirmek istiyorum.

Öncelikle şunu söylemek gerekli. Düşük Kur - Yüksek Faiz politikası ile özellikle bu cari açık ile uzun yollar almak mümkün değildir diye düşünüyorum. Bu sistem yani Düşük Kur - Yüksek Faiz uygulaması tamamen yabancıların işine yaramaktadır. Düşük kur - yüksek fazi uygulamasından dolayı Türkiye, yabancı yatırımcıya en çok kazandıran ülke haline geldi. Bu düşük kur uygulamasından dolayı milli gelirde arttı. Herşey çok güzel gidiyor gibi gözüküyor. Ama bu sistem ile yol alırsak bir gün büyük bir patlama olduğu zaman aklımız başımıza gelir herhalde. Yani daha ne kadar böyle devam edebiliriz !

Bu politikadan dolayı kimse ihracat yapamaz hale geldi. Sanayici zor zamanlar geçiriyor. İhracatın ne demek olduğunu biliyorsunuzdur herlade. Peki düşük kur yüzünden neler oluyor ! Kısaca özetlemek gerekirse ülkemizde üretilen mallar, yurt dışına pazarlanırken daha pahalıya gidiyor. Buda ülkemizde üretilen malların dış piyasada rekabet gücünü azaltıyor. Ülkemiz ithalat merkezi haline geldi...

Yani bunun bir dengeye getirilme zamanı geldi artık.

Nacizane fikrim budur . :D

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yani çok büyük bi miktar dönüyor da TÜRKİYE ADSENSE pazarında ihracatçı ithalatçı sorunları bi yana ADSENSE ödememiz azaılyormu... hani 100 000 dolar alıosan KONUyu aç...yerinde olur. 1-2 kurus oynayan dolardan 1000 dolarda kaybedilen 10-20 YTL mi derdin ?

artarsa ithalatçı çeker ihracatçı sevinir - azalırsa ihracatçı çeker ithalatçı sevinir. Zaten ekonomide bi yerden tutarsan öbür taraf sarkar elden pek bişey gelmez...

Dolar zaten inmiyor çıkmıyor - dalgalı kurda bu tarz şeyler normal 100 lerce başlık açıldı sanırım sonu da gelmez.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
iyi o zaman ülke zengin olsun biz açlıktan ölelim sevine sevine.. sizin mantığınıza göre. ytl den banane ben $ kazanıyosam $ a bakarım ülke ekonomisi beni ilgilendirmez o kadar yetkili kişi var ben işime bakıyorum onlarda işine baksa ekonomi düzelir bizim ülkemizde zaten sorun bu herkes herkesin işine karışıyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.