$ dibe gidiyor. Bu da demek oluyor ki kazançlarımız düşecek (adsense kullanan arkadaşlar açısından)
Gerçi ülkede dibe gidiyoda konumuz siyaset değil 
![]() |
![]() |
dolar olarak taleb edemiyormuyduk ödemelerimizi acaba?
Doların düşmesi piyasalarda durgunluğa ve belirsizliğe neden olur.
Bu durum daha önce yaşandı ve pek çok firma yatırım yapma yerine beklemeyi tercih ettiği için ekonomi bundan çok zarar görmüştür.
Doların değer kaybetmesi demek TL nin değer kazanması(yada en azından değer kaybetmemesi) demek, şöyle bir baktığımızda hayatımızda herşey dolar bazında düşmesi o kadarda kötü değil
5 aylık dalgalanmalar yerini rahatlamaya bıraktı. 1 $ 1 ytl olur artık dunku karardan sonra
ne kadar saçma bir düşünce sistemi ben dolar alıyorum dolar yükselsin ülkenin para değeri ne olursa olsun banane aynı mantık...
dolar yükselirse alacağınız benzin mazot doğalgaz zamları peşe geldiğinde sorumlu dolar değil hükümet olur.
milliyetçi düşünebilirim (siyasi acıdan değil) evet keşke 1 YTL 0,1 usd olsa ülkenin altın rezervleri konusu vs ye hiç girmiyorum profelyonel derecede ekonomistde sayılmam.
ama görülüyor ki yabancılardan usd olarak aldığımız için paramızı usd yüksek olacak diye bekliyoruz. peki hiç düşündünüzmü ülkemizin dış borcunu usd olarak ödediğimizi yani dolar artarsa borcumuzda artıcak. neyse dolar yükselsin siz 3 lira fazla kazanın ülke batsada bişi olmaz nasılsa gider amerika vatandaşı oluruz değil mi