Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
benim bildiğim metworksolutions firması geçici süre ile başkasının almasını engellemek için böyle bir çalışma içinde idi.
whois e bakana öncelik tanımak amacı ile.
Bunu maalesef türk şirketlerinden bazılarıda yapıyor.Sallama bi adres kontrol ediyorum boşta diye görünüyor aradan 24 saat geçiyor aynı adresi tekrar kontrol ediyorum bakıyorum alınmış.O yüzden adres alırsam kontrol ettiğim anda anında alıyorum adresi.Gerçi sadece 1 adres aldım ama onuda dikkat ederek bu gerçeği bilerek anında aldım..
sıfır bir domaın alırken bu sorunun minumum olduguna inanıyorum. ancak düşecek domaınleri takip ederken çoğumuz (bende dahil) yüzlerce kez who is yapıyoruz. Bu şekilde bilerek veya bilmeyerek takip ettiğimiz domaını firmaların eline veriyoruz..
Türk firmalarından da bunu yapanlar çok oluyordu hatta bu konular bilgisayar dergilerinde bile yıllar öncesinden çıkmıştı.
Ben yıllardır domain.com dan bakarım sorunum yok ayrıca godaddy.com sorunsuz.
Ama şunu unutmayın eğer jenerik bir domain ve kısa bir domain bulduysanız eğer whois yaptığınız anda alın derim büyük küçük hangisi olursa olsun adamlar sizden önce davranır alır. Domaini alacağınız zaman whois çekin alın. Yok domain uzunsa eğer zaten adamlar bakmıyor bile.