- Reaction score
- 258
Sitesinde Dublin core metalarını kullanıp memnun kalan var mı?
![]() |
![]() |
Ben Seo açısından yararı olup olmadığını merak ediyorum. Bu şekilde kullanan siteler var "DC.title", "DC.description" gibi... Yani amaç sadece standartlara uymak mı? Sitelere bir yararı olmayacaksa niye description değil "DC.description" kullanılıyor?
Google metaları boş vermiş diyen çok, Google ın ne zaman neye önem vereceği hiç belli olmuyor ki.
Bir çok sitede seo taraması yaparken sitenizde Dublin core yok ve sitenizde Geo target tagları yok yazıyor. Bu nedenle seo puanını düşürenler var. Özellikle bing geo targetinge çok önem veriyormuş. Yani "ICBM" ve "DC.title" olayına.
şununla bi ilgisi var mı?
http://fbe.baskent.edu.tr/dokuman/tezler/tez_SermetSoykan.pdf
dc 15 farklı Property ayrılır bunların içinde title type format date language gibi başlıklar elbette var. Fakat bunun bir arama motoruna yarırı olurken diğerine zararı olmayacağı ne malum. Benim şahsi görüşüm bazı arama motorları dc kodunu sadece sitenin içersinden xml modunda verileri rahatlıkla çekebilmek için kullanmakta olması.
Ancak burda dikkat edilmesi gereken nokta bing yahoo veya diğer arama motorlarından ziyade googlenin buna nasıl baktığı!!