İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

e kusura bakmayın ama çüş yani !

Paylasalim.Com

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Eylül 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
guajira' Alıntı:
Ortalık karışmış. Millet birbirine girmiş.

yok canım kimsenin birbirine girdiği yok. :)

bir insan birşey hakkında emin değilse o konu hakkında yorum yapmamalı.

daha öncede bir mesajda gördüm ama kendimi zor tuttum yazmamak için.

gerçek yabancı hit sağlamak isteyen birine sahte trafik sitelerini önermişlerdi ve bundan başka mümkün olmadığını söylemişlerdi.

çok yanlış.


google da günlük 1 - 2 $ a talim etmek istemiyorsan girersin yabancı forumlara. yaparsın reklamını. bu en basiti. olmadı yaparsın ingilizce bir site basarsın tgp yi olur biter. tgp boru değil çünkü. bir domain alın ve tgp sitelerine kayıt olun. bazıları ilk acıldıgı gun 400 hitim oldu 500 hitim oldu diye sevinir.

her zaman iddia ederim. tgp sitesi açın , ilk gün 12 bin tekil olmazsa ... :))
 

turkcerap

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Mart 2005
Mesajlar
364
Reaction score
0
benim yabancı gelsin diye ekledigim tradelere eklemissin sitelerini sayende biz yabancı beklerken turk geliyor sanırım baska trade aramak zor oluyor hazırlara konmak daha kolay
 

"srkn"

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mart 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Nerden?
senin reklamını yaptıgın yabancı forumları da yazarsan biz de aydınlanmış oluruz ;)
 

doganli

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Haziran 2004
Mesajlar
157
Reaction score
0
Paylasalim.Com' Alıntı:
biraz bilgin olsaydı şu anda benim gibi 40 bin yabancı tekille günde 200 300 $ kazanırdın.

uzun uzun yazmak isterdim ama üslübun okadar kötüki bunu bile kendimi tutamadım diye yazıyorum

o kadar bildiğin için mi 40 bin yabancı tekille 300$ kazanıyorsun ! başkada bişey demiyorum sana anlayan anlamıştır benim ne demekk istediğimi
 

turkcerap

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Mart 2005
Mesajlar
364
Reaction score
0
dileyene hit satarım turk yabancı karısık 100 bin hit 50 milyon gunluk garanti yolluyorum
 

Paylasalim.Com

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Eylül 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
ben 4 trade ekledim sadece. cogu kendi geliyor zaten. Türk gelenler dopd olu .net kurtadam falan. kalanı yabancı hep.bugün 4000 küsür Türk gelmiş. kalanları hep yabancı.
 
W

w0w

Misafir
Bende kazancım ne zaman milleti rahatsız edecek diye düşünüyordum kısmet bugüneymiş. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Siz takılın ben çeki alınca size resmini yollarım ;)
 

Paylasalim.Com

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Eylül 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
w0w' Alıntı:
Bende kazancım ne zaman milleti rahatsız edecek diye düşünüyordum kısmet bugüneymiş. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Siz takılın ben çeki alınca size resmini yollarım ;)



hehue olay budur ya. daha fazla konuşmaya gerek yok. boş konuşmak yerine araştırın :D

nerden nereye geldi muhabbet. akıllı webmasterı severim her zaman :D
 
W

w0w

Misafir
Bu arada iframe yasak değil içine alakasız keyword koymak yasak ve benim keywordlerde alakasız değildi tamamen o sayfalarla alakalıydı para kazanma yollarını anlatıyordu ama iframe boyutunu tam ayarlayamamışım sayfada sırf google reklamı çıkıyordu şimdi siz söyleyince farkettim ve keywordleri simdim ama hala aynı reklamlar çıkıyor üzüldüm sizin adınıza :(
 
W

w0w

Misafir
Paylasalim.Com' Alıntı:
hehue olay budur ya. daha fazla konuşmaya gerek yok. boş konuşmak yerine araştırın :D

nerden nereye geldi muhabbet. akıllı webmasterı severim her zaman :D
Sağol dostum bende seni taktir ediyorum boşver bizim tayfa gidince meydanı boş bulan 1 2 webmastercık konuşsunlar. Kuralları bilmiyorlar daha. Iframe yasak ve google ondan reklam ayarlarında çerçeveli sayfada gösterilecekmi diye seçenek koymuş dimi :) neyse biraz araştırın öğrenin sonra gelin burda bana laf edin. Bu arada kıskanan arkadaşlar kazancım 2***$ ı geçti darısı başınıza..
 

Paylasalim.Com

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Eylül 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
hayırlı olsun dostum. adam 22 bin dolar kazanmış biz neden kazanmayalım. bilgimiz üst düzey. ne farkımız var ondan ?. bol kazançlar.

google daki metinleri yanlış ceviriyorlar :D

popup yasak değil !!!
 

lovemove

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
1,667
Reaction score
0
ya burada sedoy ada aynı şey yapıldı sedo polisleri sedo yasakçıları sedo gambazcıları sayenizde sedo diye birşeyde kalmadı. kardeşim bırkaın milleti ne yapıyorsak biz kendimize yapıyoruz.. bu nedir ya bakın işinize gidin şikayet edin boş yere kıllandırın adamları ondan sonrada kaynakları kurutun. allahım çıldırtırsnız adamı polismisiniz kardeşim bakın işinize ya.. milletin yaptığıyla uğraşmayın kendi işlerinize bakın. yeter ya nedir bu polemikle ro yasak buy yasak. googleden herşey açık ve net yazıyor okumak isyen kuralları okur. burada gelipte polemik yaratmayın.. sizin yüzünüzden sponsor lar kurudu ya...
 
W

w0w

Misafir
Milletin kazancı harbi rahatsız ediyor günlük 2 dolar kazancı olanları. Kendi işlerine bakamıyorlar olmaz baksalar...
 

pigeon

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Şubat 2005
Mesajlar
2,873
Reaction score
12
Konum
Ankara
Türk webmasterları neyin hile sayıldığını neyin sayılmadığını bilmiyor mu yoksa! nedendir bu kargaşa? hilesiz o kadar büyük paralar kazanmak varken nedendir bu görmemezden gelme.. insanım boş durmasın para kazansın o halde, bulunsun bir yol..
 

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
1,247
Reaction score
0
Yabanci forumlardan ve bilgi kaynaklarindan arastirdigim uzere ;

1. ) Google adsense 'de popup acmak yasak degil. Herhangi bir site size popup acabilir. Soyle bir durum var. Bannere tiklamista sitenize gelmis, direk popup acip sayfaniza gelmis. Arasinda herhangi bir fark yok ikisinde de yeni bir explorer acilip sitenize giriyor kullanici. Google sizin sitenize gelen bir onceki siteyi 1 kez kontrol ediyor. Eger site sadece adsense kazanci uzerine ise atiyor. Sayet site normal sekilde hazirlanmis ve kendi kriterlerine gore islemini surduruyorsa google bunu onemsemeyip es geciyor.

2. ) Google adsense kodlarini iframe icinde kullanmak yasak degil. Google Adsense kodlarinizi hazirlarken cerceveli sayfa secenegi kullanicilarin iframeli ve frameli sayfalari icin koyulmus bir secenektir. Google 'nin sundugu bir secenegin yasak olma ihtimali sacmadir.

3. ) Sadece google adsense icin acilmis olan siteler hazirlanmis tek sayfalik icerikler hazirlanmis frameler ( her sayfanin ustunde ki frame ) yasaktir ve adsense den atilma nedenidir.

4. ) Google Adsense sizin renk derinliginizden ekran cozunurlugunuze, gelen ip adresinden ref. 'in ns bilgisine kadar bircok istatistigi bir arada tutuyor. Google Reklamina tikladiginizda orda size ait olan bilgileri goreceksiniz. Ornek Ref, ip vs. Bunlari kaydettikten sonra sistem kendisi arastiriyor.

5. ) Google Adsense reklamlarini koymadan once gelen ref. leri kaydediyor ve soyle bir islem uyguluyor. Eger siteye girek gelmisse tiklama basina verecek yuksek miktardaki parali reklamlari gosteriyor. Bunun mantigini da google soyle acikliyor. Sadece bizim sistemimiz uzerinden beslenen siteler, Arama motoru tabanli siteleri biz beslerken onlara birde kazanc sunuyoruz. Bu nedenden oturu google direk gelislere daha fazla onem veriyor. google.com uzerinden arama yapilarak gelinmis bir tik ile siteye direk gelip tik yapmis birisi arasindaki kazanc her zaman farklidir. Bu google nin aciklamasidir.

6. ) Google gunde 1000 $ kazansaniz bile sizin kazanciniza goz dikmiyor. Eger sartlara uygunsa siteniz odemenizi yapiyor. Fakat bu demek degildir ki ilk ay odemenizi aldiniz ikinci ay google nasil kazanc sagladiginizi kesfetti ve kendine uygun olmayan birsey tesbit etti kurallarina yazmadigi ozel politikayi uygulayip sizi adsense den atiyor. O gune kadar isterseniz cekiniz 100000 $ olsun vermis oldugu parada gozu kalmiyor. Verecegi paranin pesine dusuyor.

7. ) Google Adsense webmasterleri 2. planda tutuyor. On planda tuttugu kisi ve kisiler reklam vermis olanlardir. Adsense icin reklam vermis olan sahislarin firmalarin kazanclari ve haksiz gidecek olan paralari 1. Plandadir. Bu nedenden oturu arastirma ihtiyaci duymaktadir. Eger bu adsense yi enterese etmeseydi es gecerdi. Ki google sonucta kendi parasini aliyor hile olsa da olmasada.

8. ) Yabanci siteler turk siteler arasinda bazen fark olmuyor. Tiklama basina 1 ile 3 $ arasinda degisen reklam secenekleri var. Su anda turk reklamlar icinde en fazla ucret odeyen bazi reklam secenekleri ; yesil kart ( Green Card ) saglik, ozel hastahane, elektronik esya vs.

9. ) Adsense senin hitap ettigin kitleyi onemsemiyor. Turk veya yabanci oranlamasi yapip reklam secenegini ikinci sekilde bu sekilde degerlendiriyor. Eger sitenize giren 100 kisiden 90 'i turk ise size turk reklamlar veriyor cunku katilimcilariniz turkiyeden. Oranlamayi google nin kendi sistemi ayarliyor.

10. ) Cok kazanmak google icin onemli degil. Google daimi ve guvenilir calisacak insanlarin sitelerini bilhassa inceliyor. Bu soyle birsey demek oluyor. Kazanciniz onemli degil. Siteniz eger tutuluyorsa adsense icin herhangi bir aksilik yoksa icerige onem verilmis bir siteniz varsa ( sadece adsense icin hazirlanmamissa site ) sizin sitenize yansitmadan deger veriyor. Bu PR ile adlandirilmiyor. ( Okudugum kadari ile SR olarak adlandiriliyor sadece kisaltmasini yazmislardi acilimini bilmiyorum ) SR olarak adlandiriliyor. ve SR nize gore yani google deki degerinize gore kazancinizi google zaten arttiriyor. Sizi ozel bir statu de tutuyor.

11. ) Google 6 kez ust uste cek almis webmasterlerin sitelerini odeme zamani geldiginde inceleme ihtiyaci duymuyor. Size "ben sana 6 kez cek gonderdim artik sen benim dostumsun sana guveniyorum" diyor ...

12. ) Sadece adsense den para kazanmak icin site hazirlamayin derim. Cunku bu kisa sureli bir is olmus olacaktir. Iceriginizi genis tutmaniz ( Tasarim hic ama hic onemli degil isterse text olsun ) sizin acinizdan iyi olacaktir.

13. ) Google Adsense SAYFANIN ICERIGINE GORE REKLAM CIKARTMIYOR. Google Adsense reklam cikartacagi zaman ilk etapta titleyi goz onunde tutuyor. Yani aciklama gerekirse su sekilde cikartiyor reklamlari. Eger Sitenizin title 'sinde bir kelime google reklam kelimelerinde yer aliyorsa ve sayfa icinde de en az 1 kez geciyorsa buna bir deger veriyor. Sayfanizi incelemeye devam ediyor. Eger sayfanizin icinde ki kelimelere uygun baska bir reklam secenegi varsa bunu aklinda tutuyor ve kiyaslama yapiyor. Adsense ile az kazanana bir sans taniyor. Eger sans tanidigi site title de gecen kelime ile gelen reklam ise ilk basta bunu koyuyor. Geri kalanini kendi ayarliyor. Yani sitelerinizdeki cikartmak istediginiz reklamlar ilk basta title 'lere bakiyor. ( ISTERSENIZ BIR KAC SITE INCELEYEBILIRSINIZ. )

14. ) Google adsense kodlarini koyan site sahiplerini ilk etapta iki statuye sokuyor. a. ) webmasterler b. ) webmaster kiligina girmis dolandiricilar. b seceneginde google sizi dolandirici olarak adlandiriyor cunki olmayan birseyden kazanc saglayip baskasinin parasini elinden aliyorsunuz. eger webmaster yani a secegine dahilseniz yenibir statu ye sokuyor sizi. Bunuda yukarda aciklamistim zaten.

15. ) Son Olarak ADSENSE KAZANCINIZIN DAIMI OLMASINI ISTIYORSANIZ
a. ) Icerige onem verin
b. ) 10 farkli domain alip birini yabanci birini turkce yapip gereksiz kanal olusturacaginiza bir tane domain uzerinden butun islemlerinizi gerceklestirin.
c. ) Farkli projeler uretin. Klasiklesen ve internet kullanicilarimizi ahmak yerine koydugumuz isler yapmayin ( Benim dusuncem bu Ornek : Bos sayfaya sirf adsense kazanci icin popup acmak gibi islerden uzak durun. )
d. ) Aklinizi kullanin. Cunki akilli insanlar her zaman diger insanlardan bir adim ondedir. Bir adim onde olmaniz baskasi 5 $ kazanirken sizin 50 $ kazanmanizi saglayacaktir.
e. ) Kendinize cok ama cok iyi bakin ...

Sanirim arada soru soran arkadaslarin sorularina cevap olmustur ve merakli arkadaslarimiz icin bir aciklayici olmustur. Unutmayalim ki eger haksiz kazanci tatli gorup daha fazlasina gozumuzu dikersek gunu geldiginde degil adsense den gunde 5 $ kazanmak hic kazanamayacagiz. Cunki turkler kadar hile yapan yok su anda dunyada. ( Bu mesaj yabanci bir forum 'dan alinmistir. Mesajin orjinali : "turkler ne zaman atilmaktan usanacaklar." )

Iyi calismalar.
Mehmet
 

MoD

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Reaction score
2
Konum
Bursa
Cevaptan ziyade, ayri bir konu basligi olacak bir dokuman olmus. Tebrikler & Tesekkurler KerneL32
 

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
1,247
Reaction score
0
@MoD Ben Tesekkur Ederim.

Boyle genis icerikli bir dokuman hazirliyordum adsense kullanacaklar ve kullananlar icin ama sartlardan dolayi bir ozetini buraya yazmak zorunda kaldim. Buna ihtiyac duydum...

Iyi calismalar ...
 
S

sss

Misafir
ya burası böyle işte..iş bulamayan webmasterlar bütün gün burda o hile yapıyor bu hile yapıyor dio..,Geçen ay size 522 euro kazandım sedo dan dedim herkes hile dedi paranı alman %1 diyenler oldu..Ama ben paramı aldım..Neden kimse bilmeden etmeden hile yapıyorsunuz diyor.Çok para kazanan kesesin hile mi yapıyor ? Neyse dostlarım iyi net in büyük büyük büyük çok büyük forum üyeleri siz kendi halinizde uğraşın hepinize kolay gelsin
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst