alibaba derken tam adres verebilirmisiniz. ?o sigaraların çinde toptan fiyatı kit halinde 4-9 dolar arası değişmekte model ve yedek kartuş miktarına göre. hadi vergisiyle beraber türkiyeye gelişi 15-20 dolar olsun. kalanını siz hesaplayın. inanmayanlar alibabadan toptancısıyla iletişime geçebilir.
alibaba derken tam adres verebilirmisiniz. ?
inanılmaz bir fiyat farkı 6 - 7 bin ytllik bir arabayı türkiyeye nasıl 50 - 60 binden piyasaya sürüyorlar. Açıklaması nedir acaba.
ona bakarsan avrupa birliği ülkelerinde 2005 model sıfır gibi 3.0 - 4.0 motor arası
BMW X5 ler de 6000 eurodan başlıyor...
Bizde minimum 90 milyar cıvarlarında...
Bunun adı devletin vurgunu gümrükten geçen bir maldan %300 gümrük vergisi alınırsa ve ÖTV + KDV bindirirlerse bunlara birde minimum %25 olması gereken durum budur... Ne bekliyorsun ki?
o sigaraların çinde toptan fiyatı kit halinde 4-9 dolar arası değişmekte model ve yedek kartuş miktarına göre. hadi vergisiyle beraber türkiyeye gelişi 15-20 dolar olsun. kalanını siz hesaplayın. inanmayanlar alibabadan toptancısıyla iletişime geçebilir.
Hem niye uranyum getirmek istesinlerki, zaten yeterince yokmu?bu üründe gümrük vergisi sadece %18'dir. taşıması da getirelen miktara bağlı olarak %3 %5 eklenebilir.
%100 %200 %300 gibi gümrük vergileri yoktur. çok nadir ürünlerde vardır. uranyum getirirseniz verirsiniz mesela %190 onu da herkes getirtemez zaten.
%300 gümrük vergisi olmaz
ikincisi de 6000 euroya bmw x5 olmaz
sallarken destek
bu üründe gümrük vergisi sadece %18'dir. taşıması da getirelen miktara bağlı olarak %3 %5 eklenebilir.
%100 %200 %300 gibi gümrük vergileri yoktur. çok nadir ürünlerde vardır. uranyum getirirseniz verirsiniz mesela %190 onu da herkes getirtemez zaten.
gercekten dediginize hak veriyorum 1 e 10 kazanan cok kişi var. her sektördeTürkiye'de, elektronikçilerin vurduğu vurgunu yakından bilen ve tiksinen biriyim. Sirkeci de olup da kaçak veya yasal yollardan mal getirip adam çarpmayan esnaf varmı? 1 e gelen malı 10 a satar. 1 tane yasal yolla 100 tane kaçak geçirir gümrükten neler neler gördüm . Bizde hala bu zihniyetli kan emiciler varken daha çok zengin olur Sirkeci esnafı
Aslında ben kaçakçılığın (silah ve uyuşturucu dışında vb. benzer çeşitli kimyasallar ve insan sağlığını tahtit eden suç teşkil edici ürünler hariç) suç olarak sayılması taraftarı bile değilim.
Teşvik ve özendiricilik ile suçlunun alacağı ceza oranı büyük oranda düşüyor mesala.
Burda da nihayetinde bir teşvik var.
Neden benim ürettiğim 70 lik büyük rakıyı ben kendi ülkemde 22 milyona içerken benim rakımı avrupa birliği üyesi olan başka bir ülke 16 milyon içiyor?
Neden ülkemde üretilen renault marka otomobile ben 30-40 milyara binebilirken benim ülkemden ihracatı yapılan bu otomobile avrupa birliği üyesi bir ülkenin insanı max. 10-12 milyara biniyor?
Neden benim ülkemde üretilen bir sigara 4.60 YTL de aynı sigara tax free veya export shoplarda yada gümrüklerde 1.84 YTL?
Benim yaşama hakkım yok mu?
Benim ucuza ürün alma hakkım yokmu?
Benim kendi ürettiğim ürünü ucuza tüketme hakkım yokmu?
Eğer yoksa bende yaşam standartlarımı iyileştirme adına kaçakçılık yaparım diyor insanlarımız haklı olarak. Herkez yaşamak zorunda sonuçta bir şekilde...
Ve ben bunu diyen insanlarada asla kızmıyorum bir şey söylenmesini yada cezalandırılmalarını tasrifte etmiyorum.
Okan Bayülgen'in bir filminden alıntı yapılan çok güzel bir sözü var.
"Sistem sana belden aşağı vuruyorsa, sende sisteme vuracaksın."
Sistem size belden aşağı vuruyorsa arkadaşlar sakın sizde sisteme doğru yerde ve doğru zamanda 1-2 posta vurmayı ihmal etmeyin.
Önemli not:
"Sistem ve belden aşağı" ile ilgili terimleri rahatlıkla kullanmama dayanak olarak;
Bu sözlerin geçtiği filmin yaş sınırlamasının olmaması ve bu sözler için herangi bir kurum yada kuruluştan uyarı, kınama yada buna benzer bir ihtar almamasına dayandırıyorum.