Sahsim adima onerdiklerimi soyliyeyim 6 adet sunucumun bulundugu datacenterlar soyledirki ;
2 adet kendi makinalarimi bulunduruyor ve 3mbit hatlik bir hizmet aliyorum. (co location) yurt ici datacenterim (sistemnet telekom)
www.sistemnet.com.tr , 1 senedir sistemnetle calisiyorum hic bir problem yasamadim , nixcon kadar fiyatlari ucuz degil , lakin guvenilirlik on planda , teknik destek derseniz vermiyorlar , daha cok profosyonel kullaniciya hitaben sunucu satislari var , yani management yapmiyorlar , o sebebden isletim sistemlerinde iyi olmayan sorun yasayabilirler hiz konusunda yada network uptimesinde ise nixcon'dan iyi olmakla beraber , bir borusan yada teklan kadar iyiler , Ayrica bizim icin musteriminiz datalarinin guvenirligi onemlidir , ben suan saat 00:20 'de (istediginiz zaman arayabilirsiniz saat gun sinirlamasi yok) nixconu aradigimda kimseyi bulamayacagimi biliyorum ama sistemneti aradigimda karsima Ercan bey , Ahmet bey , muhakkak biri cikacaktir sistemnet kendi datacenterim oldu diyebilirim icim daima rahat , onemli olanda bu zaten.
2 adet makinami bulundurdugum yurtdisi amerika datacenterim (Fdc ,
www.fdcservers.net)
6 aydir fdc ile calisiyorum suana kadar hic bir problem yasamadim , acilan ticket'larimizin cevaplanma suresi 5 - 10 dakika arasinda degisiyor , arada sirada turk telekomun yurtdisi portlarinda problem olmazsa baglantilardada 1 problem cikmiyor , tercih etmemin sebebi unlimited band olmasi.
1 adet makinami bulundurdugum yurtdisi almanya datacanterim (netdirek
www.netdirek.de /
www.teknoserver.net )
Netdirek ile calisali 1 ay dahi olmadigi icin pek yorum yapmak istemiyorum , izlemlerim sonucu 1 adet makina aldim suanda memnunum , tercih etmemim sebebi ise , turkiyeye verdigi iyi ping'lerdi.
1 adet nixconda bulundurdugum , musterime ait makinam (
www.nixcon.com.tr)
3 aydir nixcon ile calisiyorum , suana kadar had saffada 1 problem yasamadik , kendim kullanmiyorum musterim kullaniyor zaten, bazi geceler network dussede pek fazla surmuyor 15 - 20 dk arasi bir surede tekrar faal oluyor network , onun haricinde bazi zamanlar yavaslama soz konusu olsada yurtici makina almak isteyen arkadaslara fiyat/performans konusunda alternatif olabilir , teknik destek konusunda 3 ay boyunca destek icin actigim ticket yok diyebilirim ihtiyacimiz olmuyor o yuzden pek fikir sahibi degilim , networkun uptime olmasi bizim icin yeterli oluyor.
iyi calismalar.