İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forexi biri bize anlatsın

L

loq

Misafir
Forexi biri bize anlatsın forexden anlamayan bir sürü arkadasda var forumda detaylı bilgi vericek arkadasa simdiden teşekkürler.

L

loq

Misafir
sagol emirx ama daha detaylı kaynak (türkçe) bulamadım böye bir döküman sahipi birisi varsa ve paylasırsa iyi olur.Teşekkürler.

L

loq

Misafir
onların hepsini okudum sagol mk++ ama nasıl oynanacagı hakkında bir bilgi bulamadım forexin ne oldugunu biliyorum ama nasıl oynanacagını bilmiyorum.

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
1970'li yılların başlarında birkaç tane Amerikan üniversitesi aralarında bilgi paylaşımını sağlamak için bir ağ kurdu. Bu ağ gelişerek hepimizin bildiği "İnternet" haline geldi.
Aynı yıllarda, yine bir kaç amerikan bankasıda aralarındaki para alışverişini kolaylaştırmak için başka bir ağ kurdular. Bu ağa "Döviz alım satımı" anlamına gelen "Foreign exchange" kelimelerinin kısaltılmışı olan FOREX adını verdiler.
Bilgisayarların yaygınlaşmasına paralel olarak bu ağda yaygınlaştı. Ama internetten farklı olarak bu ağa sadece uluslararası işlem yapabilen bankalar girebildi. Başka bir deyişle kişisel kullanıcılara açık değildi. Bu yüzden adı İnternet kadar duyulmadı. Ama tıpkı internet gibi ne bir sahibi, ne bir patronu, nede bir merkezi vardı. Forex, tüm bankacılarındı.
Bu durum 1999 yılına kadar böyle kaldı. O yıl, bir grup bankacı banka özelliklerine ve yetkilerine sahip bir aracı kurum (Gain capital) kurarak bireysel
kullanıcıların kendi üzerlerinden FX piyasalarına girebilecekleri bir sistem (Spot FX) geliştirdiler. Yani sizin yada benim için 6 yıllık ömrü ile Dünya'daki en yeni piyasalardan biri, ama çok kısa süre sonra çok ama çok yaygınlaşacak.
Tarihçesine baktıktan sonra gelelim Forex nedir sorusuna....
Forex, kısaca sanal bir döviz bürosu kurmaktır. Masanızın üstündeki bu döviz bürosundan Dünya'daki bütün "geçerli" paraları alıp satabilirsiniz. (Usd doları, Euro, isviçre frangı, japon yeni vs.)
Peki, sanal döviz bürosu kurmakla, gerçek bir döviz bürosu arasında ne farklar vardır?
Birincisi, sanal döviz bürosunun kurulum maliyeti çok düşüktür. (yaklaşık 250$).
İkincisini ise şöyle anlatayım; Bakırköyün meydanında bir döviz bürosu kurdunuz. Yani önünüzden binlerce kişi gelip geçiyor. Ama alım satım için birinin dükkana müşteri olarak girmesi gerekiyor. Ama sanalda bu çok daha kolay. Dövizin fiyatını beyendiğiniz anda AL veya SAT düğmelerine basarak anında işlem yapabilirsiniz. Yani müşteri beklemek derdi yok.
Nasıl, forex size çok kolay ve kazançlı gözüktü, değilmi? Ama kazın ayağı hiçte öyle değil...

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bir düzeltme yapmak istiyorum....
Forex, tam anlamıyla sanal bir döviz bürosudur. Yani bir iştir. Forex'te "OYNANMAZ", "ALIM SATIM YAPILIR".

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Şu kazın ayağını bir inceleyelim....
İster sanal, ister real döviz bürosu açın, bu kazançlı ama bir o kadar da riskli bir iştir. Neden?
Bakırköyün meydanındaki döviz bürosuna geri dönelim. Dükkanınızı açtınız, orta şekerli kahvenizi yudumluyorsunuz. Bir adam elinde siyah bir çanta ile içeri girdi. "100.000 dolar bozdurmak istiyorum, kaça bozarsınız?" dedi. Tabelaya baktınız, "1.70 den bozarım" dediniz. Adam çantasını açtı, dolarları verdi. Saydınız, kasanızı açıp adamın parasını ödediniz. Sonra keyifle kahvenize geri döndünüz.
Ama, ama o da ne? dolar ertesi gün 1.60'a, daha ertesi günde 1.50 'ye kadar düştü :) zararınız= 100.000*0.20=20.000$ cık. Hadi kahvenizi içinde göreyim sizi. Şimdi ya bu dolarları zararına elden çıkaracaksınız, yada tekrar 1.70 düzeyine çıkıncaya kadar bekleyeceksiniz. Allah kolaylık versin...
Sanal döviz bürosunda da işler aynı biçimde dönüyor. İstatistiklere, yorumlara baktınız. Dolar düşüyor. Fiyatı uygun gördünüz, biraz dolar alıp yükselmesini beklemeye koyuldunuz. AAA aman o da ne, falanca yerde darbe olmuş, amerikan yanlısı hükümet devrilmiş. Anında dolar baş aşşağı gitmiş, sizede baş ağrısı ve sıkıntı kalmış....

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
1/100 kaldiracla islem yapildiginda 1.70 dan 1.50 ye duserse iflas edersin zaten:) Bilmeden girmeyin, tokadin nereden geldigini goremezsiniz.

L

loq

Misafir
Bu forex doviz al sat işi ise bunu bilmiyen kişi yok ama parite olayları var işte bu kısımlarını bilemiyoruz bu kısmı bilen varsa kısaca özetleye bilirmi teşekkürler Uranus

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sizin 1.70'den aldığınız dolar, 1.50 seviyesine indiği zaman, dolar Türk lirası karşılığında 0.20 cent değer kaybetti demektir. Ama aynı anda dolar japon yeni karşısında değer kazanmış yada İsviçre frank'ı karşısında aynı kalmış olabilirdi.
Yani bir para değer kazandı veya kaybetti dediğimiz zaman şu soruyu sormalıyız "Hangi para karşısında?" İşte bu sorunun yanıtı paritedir. Türkiye'de "Dolar amma düştü ha" muhabbetine girdiğimiz zaman bahsettiğimiz parite amerikan doları-Türk lirası'dır. Doğal olarak ülkemizdeki tüm real döviz bürolarıda bir ucu Türk lirası olan paritelerle işlem yaparlar. TL-Euro, TL-US$, TL-Yen vs..
Ama, sanal doviz bürosunda Türk lirası yoktur. TL'ye işlem yapamazsınız. Buna karşılık değerlendirebileceğiniz pek çok parite vardır. Mesela, Amerikan dolarının euro karşısında değer kazanacağını tahmin ederseniz, US$-Euro paritesinden dolar alırsınız.

mk++

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cok gusel acıklamalar yapmıssın tebrık ederım senı + olarak ekleyecegım sey bıraz grafık analızı yapmayı ogrenmenız olacaktır.Onuda zamanla kavrarsınız

deathpan1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet açıklamalarınız için teşekkürler. ayrıca sinyal aldığınız yerler varsa onlarıda yazarsanız seviniriz...

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Risk alan kazanır düşüncesi ile gidipte paranızın tamamını riske atmayın , risk alan kazanır diye bir şey yoktur risk alan % 50 kazanır diye bir şey vardır, yani iki ihtimal var zaten ya kazanırsın yada kazanmazsın ;)

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bir zaman makinamız olsa, bir sene ötesine gidip geçmiş seneye ait FX istatistiklerini alıp geri dönsek, Dünya'nın en zengin adamını beş veya ona katlardık. İşte, FX'de doğru bilgi bu kadar değerli. Şİmdi, soruyorum size, elinizde bu kadar değerli bilgiler olsa, ayda 20-30 dolara önünüze gelene satarmıydınız? Cevabınız muhtemelen "Hayır" olacaktır. Bu sözde "Tahmin" firmalarınında ellerinde gerçekten çalışır bir tahmin sistemi olsa, bunu kullanarak oturdukları yerden milyar dolarları götürür, sizin benim üç kuruş paramızı almaya çalışmazlardı.
Bu "Tahmincilerin" on tahminlerinden 3'ü doğru çıkarsa, bilinki 7 tahminleri yanlıştır. Şans eseri sizi iki defa kazandırabilirler, ama üçünde emin olunki sizi batıracaklardır. Sitelerinde yayınladıkları istatistiklerde hep doğru tahminlerinden bahsederler, ya yaptıkları onca yanlış tahmin?
Siz siz olun, kendi sezgilerinize ve bilginize güvenecek seviyeye gelmeden "Sanal döviz ticaretine" girmeyin...

deathpan1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@Uranus
dediklerinin mutlaka doğruluk payı var ama sinyal şirketleri konusundaki görüşlerine katılmıyorum. onlar da kendi sinyallerini mutlaka uyguluyorlardır ama bu da çok büyük bi pazar ve bizlerden aldıkları aylık 100 dolar gibi paralar dünya çapında düşünülünce büyük meblağlar ediyor. kendi biligilerimizle forex işinin çok çok daha riskli olacağını söylüyorum...

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Tahmin yapmak sandığınız kadar zor değil...
Ben hemen size bir tahmin vereyim;
Saat: 09:32
2,3020 seviyelerinden GBP/CHF açığa satın, 15 gün bekleyin.

Uranus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bir başka tahmin;
Saat 09:38
0,8570 seviyelerinden AUD/CAD açığa satın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.