İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forum.iyinet.com frmtr mi oluyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
Aslında konunun açılışının genel sebebi davetiyesiz üyelik ve bu yüzden forum kalitesinin aşırı düştüğü hatta bazı zamanlar forumun çocuk parkı olduğunu düşündüğüm için.

Bu konuda aslında herkesin şikayet ettiği link değişimi bölümü yerine ben bu sefer Reklam Satışı Siparişi Reklam Networkleri bölümü hakkında şikayetimi bildirmek istiyorum.

3-4 gün önce Reklam Satışı Siparişi Reklam Networkleri bölümünde 2 farklı reklam vericem diye konu açıldı.Bizde doğal olarak linkimizi ve reklam fiyatlarımızı yazıp geri dönüş bekledik.Ama konuyu açanlar değil geri dönüş artık foruma bile gözlemlediğim kadarıyla, girmiyolar..Özel mesajlarada cevap vermiyolar..

Büyük olasılıkla reklam vericem diye konu açanlar aslında reklam vermeyecekler.Kısacası akılları sıra dalga geçip eğlence açısından kendi kendilerini tatmin ediyolar..

Mesela örnek 2 link:
http://forum.iyinet.com/reklam-ve-reklam-networkleri/89311-reklam-vermek-istiyorum.html

http://forum.iyinet.com/reklam-ve-reklam-networkleri/89726-3-siteye-text-reklam-veriyoruz.html

Forumda üyeler reklam vericem diyip reklam vermiyor, link takası yapıcam siz linkimi ekleyin ben sizinkini saat 19,00 da toplu olarak ekliycem deyip sonrada linkleri eklemeyip kaçıp gidiyolar, emlak scripti satıcam deyip ana avrat küfrediyolar, daha ilk mesajlarında tanıtacam ayağına gizli ref veriyolar sonrada ortadan kayboluyolar, 67 milyar defa açılmış konuları sırf ref verebilmek için tekrar açıyolar vs. vs. vs....

Bırakın davetiyesiz üyeliği bu adamlar forumdan silinene kadar üyelik tamamen kapatılmalı.Böyle giderse büyük ihtimalle 5-6 ay sonra iyinet frmtrden dahada beter olacak.Forumda gerçekten bilgi paylaşmak ve gerçekten bilgi açlığı hisseden insanlar olmalı.Yakında eski üyelerde artık bu forumdan gitmeye başlarsa şaşırmayın.Feysbuk gibi amele doldu forum..Bunu tüm yeni üyeler için söylemiyorum.Yeni üye olupta bilgi alışverişi yapanlarda var ama işe yaramazlar o kadar çoğaldı ki artık forumda nereyi açarsam açayım, her yeni mesajları göster dediğimde o saçma sapan insanlarla karşılaşıyorum..

Not:Konuyu kapatıp kafayı kuma gömmek, bu gerçekleri görmezden gelmek yerine çözüm üretelim diyorum..
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Nedense forumda bu sıralar bende de dahil olmak üzere, şikayet niteliğinde konular açılmakta. Kullanıcılarımız bazı şikayetlerini dile getirmekteler. Haklı veya haksız olarak.

İster haklı olsunlar ister haksız olsunlar, bir sorun olduğu görülmektedir. Benim merak ettiğim bu foruma gönül vermiş yöneticilerimiz ve kurucusu iyinet acaba bu konuda birşeyler düşünüyorlar mı ?
Kendi aralarında bu konular üzerinde bir şekilde konuşup tartışıyorlar mı caba ?
 

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
4,796
Reaction score
16
Konum
-Adsense-
İyide arkadaşlar, boşunamı seçmeli yapıldı bölümler.Eğer sizi rahatsız ediyorsa o link değişimleri neden engellemiyorsunuz ? Ben seçmedim ve 1 tane bile link değişim konusu görmüyorum.Her suçu yeni gelenlere neden atıyorsunuz hiç anlamıyorum.Bizlerde buraya geldğimizde doğal olarak yeni gelmiştik..
 

sonsuzhost

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Şubat 2006
Mesajlar
1,287
Reaction score
1
Konum
burdan yak
Konu yeni gelmek değil seviyesiz yada boş mesajlar ve internette nasıl davranacağını bilmeyen kafasına göre takılan bazı genç arkadaşlar.
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
beceriksiz_acemi söylediğiniz yanlış birşey değil de kendi adıma konuşim ben yeni gelenleri kesinlikle suçlamıyorum.

ben her defasında bunuda dile getiriyorum. Bizlerde zamanın da acemiydik, hiç birşey bilmiyorduk çok hatalar yaptık belki hala da hatalar yapıyoruzdur.

Aynı zaman da iyinet forumlarına yeni üyen arkadaşlardan bir çoğu belki bizden bir çok şey biliyor, bazıları da hiç birşey bilmiyordur. Bu durumda bizden fazla bilenden çok şey öğreneceğimiz var, bilmeyene de çok şeyler öğreteceğimiz var...

Bilmediğini bilmeyenden, sakının,
Bilmediğini bilen çocuktur, öğretin,
Bilmediğini bilmeyen uykudadır, uyandırın,
Bildiğini bilen akıllıdır, izleyin

mesela gokhans19'nın da dediği gibi

daha ilk mesajlarında tanıtacam ayağına gizli ref veriyolar sonrada ortadan kayboluyolar, 67 milyar defa açılmış konuları sırf ref verebilmek için tekrar açıyolar

bu mantık ile konu açılmalarına neden izin veriliyor ? Ben bunu da merak ediyorum.
 

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
5,299
Reaction score
11
Konum
<?=selim61?>
gokhans19 o aşağıladığın forum Türkiye'nin en büyük forumlarından biri, kabul etsende etmesende.Foruma ilk üye olduğunda bende senin hakkında aynı şeyleri düşünüyordum her yeni mesaja tıkladığımda
saçma sapan insanlar
görüyordum.
İyinet admin çıksı şimdi deseki forumu özel yapıyoruz, forumun kapanmaması için herkes aylık 50$ verecek.Verirmisin?
Gelim ilk konuya yeni gelenler tabiki bilgisiz olucaklar ve zamanla öğrenecekler.Hiçkimse pegarankı, googleı,dmozu,php yi,... anasının karnında öğrenmiyor yada eğitimini almıyor(alanda öğrenemez) bu forum gibi kaynaklardan öğreniliyor.Bazende biz onlardan öğreniyoruz çünkü çok basit düşünen birinden bazen çok orjinal proje çıkabilir(sen çıkartamıyorsan senin sorunun)
Zaman herşeyin ilacıdır.sabır sabır
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Konuyu açan kişinin bir çok gereksiz mesajını görmüşlüğüm var. Yeni gelen arkadaşlara Hoş geldiler diyorum.

Selim61 dediği gibi frmtr küçümsencek bir platform değil olmadıda. Sadece w*rez içerikten dolayı başları ağırdı. Keza bu yakıştırma veya karşılaştırmanın olmasıda imkansız.

Şahsen , İyinetin bir şey olduğu yok gelen arkadaşlara yol göstermek doğruyu öğretmek öğrenmelerini sağlamak çok eğlenceli.

Konuyu açan arkadaşında yeni olduğunu düşünen biriyim kanaatimce. Bu yüzden yeni gelen arkadaşlara destek çıkıp onları belirli bir seviyeye taşımamız gerekmekte. Her yeni gelen arkadaşında bilgisiz olduğunu kabullenmek saçmalık. Gelenlerdende öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünmekteyim.

Sözün özü "Abartılı , gereksiz bir konu bu."

Bu tür şikayetleri açana kadar belirtmiş olduğunuz başlıkları sağ üst köşesinde ki ünlemi tıklayarak sorunu moderatör arkadaşlara iletmeniz sorunun çözümünde alternatif bir yol olacaktır. Bu yaptığınızın anlamı yok bence.
 

Priapos

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
2,241
Reaction score
2
Konum
Eskişehir
forumtr yönetimini sevmem ama,

keşke öyle bir forumum olsa... oradaki ortam - muhabbet hangi sitede var ?

Ayrıca iyinet hiçbir zaman frmtr olmaz, amaçlar başka, buraya insanlar birşeyler öğrenmek-kazanmak-edinmek için geliyor...

gırgırına kimse gelmiyo buraya...
 

dizinci

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Şubat 2008
Mesajlar
20
Reaction score
0
Yeni üyeler bence olsun bu harekettir canliliktir ve paylasimdir. Ama nedense son zamanlarda fazlasiyla ptc tanitimi yapilmaya baslandi. Bunun icin ayir bir bölüm acarsaniz böylece internetten para bölümü birza temiz olur. Ya da bir kac alt forum acabilirsiniz.

Yukarda selim61 parali olsa verir misiniz diye sormus, eger www.webmasterworld.com kalitesini yakaliyorsa ve cok faydali bilgilerin paylasildigi görülürse niye verilmesin, kaldi ki vip bölümleri olan Türkce forumlar da var.

Mühim olan bence paylasim, faydali bilgilerin paylasilmasi ve foruma biraz daha hareket gelmesi.
 

cawbella

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
931
Reaction score
0
Yeni üyelere karşi saçma bir tutum var son zamanlarda. Nedenin bir kaç yeni üyenin son zamanlarda yaptiği yalnişlar olmasi ve butun yeni üyelere karşı bir tutum olmasi gercekten çok enteresan. Yani davetli üye olan lar çokmu farkli ? Davetiyeli üye olma mantiğini bir türlü anlamamiştim zaten.
Bu yalnişlarin olmasi çok normal sonucta 9-10 bine yakın üye var birisi dolardirmaya kalkacak birisi kandiracak birisi cocukca laflar edecek. Dikkat ederseniz son zamanlardaki paypal soyguncularinin hepsi eski üyedir. Ayrica yeni üyelerin domain-satis bolumune yaptiği katki da hafif e alınacak türden değiL onlar olmasa neredeyse hiç mesaj yazilmayacak ticaret yapilmayacak. Yeni üyeler olmasa burasi nasıl canlanacak. kim soru soracak ? kim paylasacak ?
Zaten yalniş yapan insanlar forum üyeleri tarafindan hemen fark ediliyorlar.
 

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
selim61 50 dolar verilir ama sen o 50 doları forum için harcarmısın bilinmez..
Ayrıca sen bu foruma reklam alıyosan bizden 50 dolardanda fazla para çıkarıyosun demektir.Üyeler olmasa boş foruma reklam veren olmaz heralde..


Yorum yazarken yazdığım mesajı okusanız daha iyi yorumlar yazarsınız ama siz direk sadece başlığı okuyup hemen mesaj yazmışsınız çünkü ben konuda başka bişeyden bahsediyorum ama içinizde 1 kişi bile konuda bahsettiğimle ilgili mesaj yazmamış..

Dikkat ederseniz ben yeni üyelerin tamamından bahsetmiyorum.Reklam yapıp kaçan link değişiminde linki eklemeyip kaçan ref verip kaçan reklam vericem deyip vermeyip kaçan yeni üyelerden bahsediyorum..Bi zahmet edipte yazdığım konuyu okuyuverin..
 

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
4,796
Reaction score
16
Konum
-Adsense-
Sadece sorunu söylemekle olmaz, her mesajında kapatın üyelikleri diyorsun.MAğdemki her yeni üyeden bahsetmiyorsun, o zaman üyelikler kapanırsa, yararlı üyelerinde gideceğini biliyorsun.Yazdığın konuyuda okuduk.. Önerin nedir ?
 

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
Önerimi daha öncelerdede yazmıştım.Yeni üyeler ilk üye olduktan sonra 7 gün içine link veremeseler, 2 haftadan daha yeni üyeler link değişimi yapamasalar, 2 haftadan daha yeni üyeler konu açamasalar mesela sadece yorum yazabilseler vs. vs. bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.Ayrıca ben hiç yeni üye alınmasın demiyorum.Mesela adam foruma üye olup sitesini tanıtıp sonrada daha hiç uğramamışsa veya 1 ref verip sonra çekip gitmişse böyle adamlar silinip forum düzgünleşince yeni üye alımı açılsa daha iyi olur.Her önüne gelen elini kolunu sallaya sallaya üye oluyor, banlanan yine üye oluyor çünkü denetim yok kim bilicek onun önceden banlandığını..

Benim amacım burada yeni veya eski üyeleri küçük düşürmek siz bişey bilmiyosunuz demek değil.Benim amacım artık bu tip üyelere bi çözüm bulmak..
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
86
benim amacım kötüyse 100 mesaj sınırıda koy ben girerim php bölümüne sagol sagol yazarım al sana 100 mesaj.

yeni üyelerinde hakkı buraya gelmek tıpkı seninde oldugu gibi
kötü olanlar elenir iyiler kalır.
 

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
http://forum.iyinet.com/google-pr-l...z-cikisli-sitelerle-page-ranking-onemsiz.html

bu konuda da örneğini görebilirsiniz. konuya cevap yazdım ve özel mesaj attım ama adam ortalıkta yok.

Sen bide şu 2 linke bak:

http://forum.iyinet.com/reklam-ve-reklam-networkleri/89311-reklam-vermek-istiyorum.html

http://forum.iyinet.com/reklam-ve-reklam-networkleri/89726-3-siteye-text-reklam-veriyoruz.html

Reklam vericez diyolar ama reklam vermiyolar milletle dalga geçiyolar sonrada kaybolup gidiyolar..

benim amacım kötüyse 100 mesaj sınırıda koy ben girerim php bölümüne sagol sagol yazarım al sana 100 mesaj.

yeni üyelerinde hakkı buraya gelmek tıpkı seninde oldugu gibi
kötü olanlar elenir iyiler kalır.

100 mesaj demiyoruz zaten süreden bahsediyoruz mesaj sayısından değil..
 

dizinci

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Şubat 2008
Mesajlar
20
Reaction score
0
Link degisimi konusu yeni degil buna yapacak birsey olmaz. Yeni üye güven toplamak icin peep'in de dedigi gibi alakasiz abuk subuk mesajlar yazarak mesaj sayisini arttirir veya gerekli gün kadar bekler zor degil.

Süpheli gördügünüz, sorun yasadiginiz üyeleri forum yönetimine sikayet edin, yönetim birsey yapmazsa o zaman tekrar bu sorunlar hakkinda konusabiliriz bence. Ama link degisimi yapmak istiyorsaniz siz de knedinizi saglama alir kontrollerinizi yaparsiniz, güvenmediginiz yeni üyelerle de link degisimi yapmazsiniz.

Reklam alisverisi konusunda da kimseyi zorlayamayiz, vazgecmistir (bu durumda aciklama yapmasi beklenir, yapmazsa da zorla degil.) , hastalanmistir, basina bir is gelmistir hersey olabilir, dalga da gecmis olabilir ama reklam alanlar da bir tek bu kisiye bagli degil ki.

Kaldi ki yukardaki linkte reklam vermek isteyen kisinin profiline girdiginizde son aktivitesi bugün yaziyor. Demek ki dikkate almamak bir daha muhattab olmamak lazim.
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
Bizim zamanımızda davetiyeli üyelik yoktu ve forumda gayet iyiydi.
Admine saldırı başlayınca davetiyeli üyelik zorunlu olarak geldi (umarım yanlış hatırlamıyorum).

Forumun genelindeki sorun saçma konu başlıkları, bu başlıklar editlenerek kurallara uygun hale getirilirse bir şekilde düzelme olacağı kanısındayım.

Yeni veya eski üyelerin açmış olduğu saçma ve gereksiz konu başlıkları zamanında editlenir ve silinirse kişiler daha uygun başlık atmaya başlayacaktır.

Tekrar davetiyeli üyelik açılsa forum tamamen hayalete dönecek :)
Mesaj sınırlaması konulsa saçma post kasmalar başlayacak.
 

Ben Wade

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Üyelik davetiye sistemiyle olursa burayı gören herkes üye olamayacak demektir ve sadece mevcut kişiler sürekli kendi aralarında paylaşım yapar birbirlerine bilgi verir. Bu hiç de sağlıklı olmaz kanımca :) Gençlerin de önünü açmak lazım ki ben de daha yeniyim eğer bir hatamız olursa cezamız neyse çekeriz başlıklarımız da değiştirilir bence bundan ötesi gereksiz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst