İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forumdaki En iyi Php Coder?

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bunları yapan coder değil developer dır..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bu PHP coderı arkadaşları arada tabi sorulan sorulara cevap verirken görmek güzel olurdu. Ek olarak bir defasında bir kişiye ihtiyacım olmuştu, ilk attığım mesaja onlarca kişi cevap verdi, sonra basit bir test sorusu sorduğumda kimseden ses çıkmamıştı. Burnundan kıl aldırmayan bir çok superman PHP coder var aramızda. En iyisini seçmek gerçekten zor.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Puhahhaaaa,
Kursa gitmem ben kurs veririm, gel sana gerekli diplomayı da gösteririm, duvarda asılı duruyor.

java, .net, php, cfm, sql, perl, oracle biliyorsan o ayrı konu ama kişi bilmediğin bir alandan sorarsa o zaman gidermisin bilemem :p
Bence herşeyi erbabı yapmalı.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
java, .net, php, cfm, sql, perl, oracle biliyorsan o ayrı konu ama kişi bilmediğin bir alandan sorarsa o zaman gidermisin bilemem :p
Bence herşeyi erbabı yapmalı.

aynen üstüne bastın dostum, yazdıklarından daha da fazlası var merak etme seeennn...
her insanın bilmediği birşey muhakkak çıkar, internet var araştırılır öğrenilir illaki kursa gerek yok.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu PHP coderı arkadaşları arada tabi sorulan sorulara cevap verirken görmek güzel olurdu. Ek olarak bir defasında bir kişiye ihtiyacım olmuştu, ilk attığım mesaja onlarca kişi cevap verdi, sonra basit bir test sorusu sorduğumda kimseden ses çıkmamıştı. Burnundan kıl aldırmayan bir çok superman PHP coder var aramızda. En iyisini seçmek gerçekten zor.

bu eleştiriyi bekliyordum zaten hemde senin yapacağına da emindim. php forumunda sorularına yanıt bulmuş biriyim çok güzel ama şunu sende kabul edersin ki, iyinet bir seo forumu olduğundan insanlar soru sormuyor, çözüm talep ediyor. hemen örneklerde çıkartır gösteririm istersen. bir de çok zamanımız olmuyor kendi dertlerimizden.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla ben kendi php sitemdeki php sorularına bile yetişemiyorum yoğunluktan:(
eleştiride haklısınız ama bilmek ve sorulara zaman ayırabilmek çok farklı şeyler

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim serzenişim, başlığı açan arkadaş "iyinet'de en iyi coder kim" demiş. Herkes akrabasını eşini dostunu yazmış. Bu forumdan olan bir kaç arkadaşında bahsi geçmiş fakat, Angelo'nun da dediği gibi sorulara cevap verirkende görmek isteriz coder arkadaşları.

Benim gözümde "en iyi" en iyi yardımı yapan, en iyi yardım etmeye çalışan, en iyi yol gösteren, en iyi çözümler ürten'dir.

Gerçekten en iyileri görmek isteyenlerde buraya bakabilir.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Adamın biri kuyuya taş attı hadi çıkartmaya uğraşın, GuzelNet çalışılacak birisi olsa çalışacağı kişiyi çok rahat bulurdu bu forumlarda fakat kendisi farklı şeyler arıyo olmalı ör:r10 da elemanın birisi bir bot istiyor: istediği tüm sitelerden veri çekebilecek bir bot istiyor.Bu adam çıksa deseki bana en iyi coderi getirin ne dersiniz?
Bu tür işlerde en iyi kavramını kullanamazsınız, php de kendi içinde dallanıp budaklanır.İsteğe karşılık verecek kişi için en iyisi bulunabilir ama genelleme için en iyisini bulamazsınız.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
En iyi php coderın buralarda işi olmaz.
Buradaki geyikleri okumaktan ziyade, kafayı yiyordur..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171

Katılıyorum...

iyi coder şu an kod yazmakla meşgul ve boş vaktinde de gelen işlerden kendine iş seçiyordur.

kötü coder ise "O 5e yapıyorsa ben 3e yaparım" diye forumda yazıyordur

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Zaten birisinin kod yazabilirliği hakkında yorum getirebilmek için; kodlama mantığını görmemiz gerekiyor.

İsmi Coder Olanların Yaptıkları;

*** Derleme scriptlerle yeni bir şeyler üretmek.
*** Daha önce var olan bir scripti geliştirmek veya bir kısmını kullanmak.
*** Scripti yazarken bilgisizlikten gereksiz döngülerlerle açılış hızında kayıp gerçekleştirmesi.
*** Kodları az çok tanıyabildiği için başkasının scriptine, yeni tasarımlar giydirdikten sonra copyright mesajını kendine göre uyarlamak.

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
iyineti bilmemde , yaklaşık 98 den beri web ile ilgiliyim, 6 yıldır aktif kod yazıyorum, 3 yıldır sadece kod yazarak geçiniyorum.

sıralamaya girerim sanırım. :)x

bu arada altta gözümden kaçan bi mesaj gördüm yazmak istedim

Nefusa

evet daha önce öyleydi , ama artık öyle kolay iş bulamıyoruz piyasada, nedenini heralde sormanıza veya benim açıklamama gerek yok :(

adre_nalin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
php çok dallı budaklı bir şey. en iyi php coder diyemezsin çünkü php de birçek kategori var kendi içinde.

php ve api sitemi vurl vs.
php ve sunucu tarafı.
php ve mail ve java tarafı
vs..

yani php de birçok alan var. Bunu belirleyemezsin.

Örnek bir hakia.com gibi arama motoru yazan coder ile
bir izlesene.com yapan coder ile
bir mail.superonline.com yapan coderıın bilgilerini birbirleri ile kıyaslayamazsın.

Çünkü her biri phpnin farklı alanlarında uzmanlaşmışlardırlar.
Birilieri php ve javayı çok iyi kullanırken birileri php ve sunucuyu kullanır.

O kadar uzaklaşmaya ve abartmaya gerek yok.

En iyi coder benim işimi en uygun fiyata ve istediğim gibi ve zamanında yapan coderdır.

Yani en iyisini değil sana en uygun yapana ulaşmaya çalışırsan sonuç alabilirsin.

Hadi kolay gelsin.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
bu arada altta gözümden kaçan bi mesaj gördüm yazmak istedim

Nefusa

evet daha önce öyleydi , ama artık öyle kolay iş bulamıyoruz piyasada, nedenini heralde sormanıza veya benim açıklamama gerek yok :(

Yanlış anlaşıldı sanırım söylemek istediğim. Yani forumlarda takılan herkes iyi php coder değildir diye bişey yok. Sadece bu konu bana biraz geyik gibi geldi ve bu tarz başlıklar altında en iyiyi göremezsiniz. Adam yazmaz çünkü.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
guzel.net iyi söylemişsin fakat, banada çok kişi geliyor iş için, fiyat istiyorlar veriyorum direk abi başkaları x liraya yapıyor sende neden pahalı. Buradanda diyorum kaliteyi ucuza alamazsınız. sen gidip işin ucuzuna kaçarsan destekte alamazsın, hizmette..
Bundan önce gerçekten ucuza yazıyordum ve her zamanda yardımcı oluyordum öyle olmasaydı zaten heralde ben iş arardım :) ama iş beni buluyor. Tavsiye ediyorlar, öncedne çalıştıklarım memnun kalıyor; Ama gördümki gerçekten bunları yapmama değecek fiyatlar vermiyorum, bende fiyatımı arttırdım bu seferde pahalı diye tepkiler aldım. Ama şunu unutmayın bir adidası, bir SONY'i ucuza alamazsınız ama gidip SQNY'yi yada çakma adidası ucuza alırsınız sonradan aa bu yırtıldı bu bozuldu diye sitem etmeniz sizi haksız çıkartır.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
guzel.net iyi söylemişsin fakat, banada çok kişi geliyor iş için, fiyat istiyorlar veriyorum direk abi başkaları x liraya yapıyor sende neden pahalı. Buradanda diyorum kaliteyi ucuza alamazsınız. sen gidip işin ucuzuna kaçarsan destekte alamazsın, hizmette..
Bundan önce gerçekten ucuza yazıyordum ve her zamanda yardımcı oluyordum öyle olmasaydı zaten heralde ben iş arardım :) ama iş beni buluyor. Tavsiye ediyorlar, öncedne çalıştıklarım memnun kalıyor; Ama gördümki gerçekten bunları yapmama değecek fiyatlar vermiyorum, bende fiyatımı arttırdım bu seferde pahalı diye tepkiler aldım. Ama şunu unutmayın bir adidası, bir SONY'i ucuza alamazsınız ama gidip SQNY'yi yada çakma adidası ucuza alırsınız sonradan aa bu yırtıldı bu bozuldu diye sitem etmeniz sizi haksız çıkartır.

helal olsun. şimdi ben desem zaten hep pahalı çalışmış biri olduğumdan sanki ucuza yapıyorsun diyeceklerdi, sen dedin neden pahalı olmadığı anlaşıldı. kendi adıma teşekkürler :)

Nemiroff

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
php coder var php coderim diye geçinenler var :)
bence forumlar coderim diye geçinenlerle dolu..
istisnalar hariç..

WHooBAY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
php coder var php coderim diye geçinenler var :)
bence forumlar coderim diye geçinenlerle dolu..
istisnalar hariç..

Haklısın, hazır php sistemleri editlemekte ustalaşanlar ben php coderim diyorlar. Php coderlik bundan çok çok fazlasını ister.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.