webyazılım arkadaşımızın yazdığı
http://forum.iyinet.com/640933-post22.html yazı bence coder diye andığımız kişidir. buna coder denmez, developer denir demiş lisans. tamam, o zaman orada yazılanların yarısını yapan kişi coder dır
Ben Örnegin, Birçok Php ile Ugrasan Kişi ile Çaliştim, işi Yaptiriyorum Parasını Veriyorum Sonradan Teknik Konuda Yardimci Olmasini Talep Ediyorum Sürekli Erteleniyorum.
Herzaman Teknik Destek Alacağim, Bir Talepte Bulundugumda Bunu Yap Dediğimde Yapacak, Tüm isteklerime Cevap Olabilecek, Gözü Hemen Parada Olmayacak, Paradan Önce Yapacaği İşi Önemli Olcak, Söz Verdği Tarihde İşi Teslim Edebilecek
profesyonel anlamda çalışmayan php coder'lar genellikle bir projenin ne kadar zamanda biteceğini tahmin edemezler. onlara göre 2 aylık bir proje, aslında 6 ay sürebilir. buda ciddi anlamda maliyeti yükseltir.
bir işin zamanında teslim edilebilmesi için kişinin tüm vaktini o işe vermesi gerekmekte, bu konuda herkes hemfikir. peki bir kişinin aylık geçimi için ne kadar paraya ihtiyaç var? ortalama 2000ytl diyelim, adam size gelip diyor ki, ben bu işi 2 ayda bitiririm, 2000ytl benim geçim param, 1000ytl de bu işten kazancım olsun, 5000ytl ye yaparım. benim tanıdığım birçok iş veren bu parayı çıkartıp vermiyor ve utanmadan çok defa "ya aman bu senin el emeğin, çıkartıp mal vermiyorsun ki" diye yapılan işide küçümsüyor. 5000ytl dediğiniz proje için 1000ytl teklif edebiliyor.
peki para lazım, evde ekmek bekleyen aile var, biz ne yapıcaz?