İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Garanti Bankası Sanal Şubesi Hakkında

hdogan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Bu adamlar resmen SPAMci. Her gun 3-5 tane SPAM mail gonderiyorlar, dernek uyelik ucreti toplayip prim yapmak icin. Terbiyesizler. Kendileri *sanal* banka magduru ama bizi de spam magduru yapiyorlar.

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o paraları kaptıranlara da "saf" demek, ya olaylarından birhaber/cok uzak olmak demek ya da bu kutudan hic anlamıyorum demektir..

comma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben hem garanti hem de iş bankasından internet bankacılığı kullanıyorum. Fakat gördüğüm kadarı ile iş bankası işleri biraz dah sıkı tutuyor. Örneğin bir arkadaşımız limiti 100 ytl tutun demiş, bir diğeri her girişte şifre üreten cihazdan bahsetmiş.

Aslında çözüm o kadar da zor değil. İş bankasında, hesabınıza önceden kayıtlı olmayan birine havale ya da eft ile para gönderirken cep telefonunuza bir kod gönderiyor ve onu girmenizi istiyor. Dolayısı ile %100 güvenliği sağlıyor. Yani dolandırılmak için hem cep telefonunuzu hem bilgilerinizi kaptırmanız gerekir. Garanti bunu neden yapmıyor anlayamadım, SMS maliyetleri bunun sebebi olabilir.

Peki garantiyi kullanmamalımıyız? orası tartışmalı. İnternet teknolojilerinde biraz daha erken davrandığı açık. Dolayısı ile, en azından ben şimdilik kullanamya devam etmek durumundayım. Ama onlarında çözümler üretmesi gerekir.

BrokenPromises

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öyle yada böyle bir şekilde bu insanların hesaplarına erişiyorlar. Bence burda tartışılması gereken işin hukuki boyutu ve olaydan sonra bankaların takındıgı tavır. Burda insanları dogrudan: saf,keriz olarak görmek tamamen yanlış bence. 50.000YTL'si çalınan insanlar var, yazık değilmi? banka bu sorunu kendi sorunu gibi görüp olayı takip etmelidir. 1 anlık dalgınlık/hata tüm hayat birikiminize mâl olmamalı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.