İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

genelkurmay ba$kanliginin aciklamasina hukumetin verdigi tepki

M

MasterTR

Misafir
''dün genelkurmay başkanlığı tarafından çeşitli konulardaki görüşlerini ifade eden bir açıklama basın yayın organlarına gece yarısı verilmiş ve genelkurmay başkanlığının internet sitesinde yayınlanmıştır.

bu açıklama hükümete karşı bir tutum olarak algılanmıştır.

kuşkusuz, demokratik bir düzende bunun düşünülmesi dahi yadırgatıcıdır.

öncelikle söylemek isteriz ki, başbakana bağlı bir kurum olan genelkurmay başkanlığının herhangi bir konuda hükümete karşı bir ifade kullanması demokratik bir hukuk devletinde düşünülemez.

genelkurmay başkanlığı, hükümetin emrinde, görevleri anayasa ve ilgili yasalarla tayin edilmiş bir kurumdur. anayasamıza göre, genelkurmay başkanı görev ve yetkilerinden dolayı başbakana karşı sorumludur.

bu metnin basın yayın organlarına verilmesi ve genelkurmay’ın internet sitesinde yayınlanmasındaki zamanlama manidardır. öncelikle, devletimizin yüce makamı olan cumhurbaşkanlığına 11. cumhurbaşkanını seçme sürecinde böyle bir metnin, hem de geceyarısı ortaya çıkması son derece dikkat çekicidir.

bunun, bu hassas dönemde, anayasa mahkemesi eksenli tartışmalar yapılırken ortaya çıkması, yüce yargıyı etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanacaktır..

herkes şunu açıkça bilmelidir ki, hükümetimiz, devletimizin anayasa’nın 1,2 ve 3. maddelerindeki temel ve vazgeçilmez ortak değerleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin saygınlığı, türkiye’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliği konusunda herkesten daha fazla taraftır ve hassastır.

türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğü ve türk milletinin esenliği bu değerlerin korunması ile mümkündür.

cumhuriyetimizin temel niteliklerine, anayasa ve yasalara aykırı, gerçek ve tüzel kişiler tarafından zaman zaman ortaya konan hiçbir tutum ve davranışı tasvip etmek mümkün değildir.

bu durumlarda zaten başta cumhuriyet savcıları olmak üzere, soruşturma makamları hiç kimseden izin almadan gerekli soruşturmaları yapma yetkisine sahiptirler. bu konularda gereğini yapmak vazifeleridir.

ayrıca hükümetimizin ve bağlı birimlerin gerek basın yoluyla duyulan, gerekse çeşitli ortamlarda dile getirilen, devletimizin temel değerleri ile çelişen uygulamalar konusunda duyarsız kalması sözkonusu olamaz.

bu nedenle ilgili metinde genel kurmay başkanlığı’nın hükümetle ilişkileri bakımından son derece yanlış ifadelerin yer alması üzücü olmuştur. devletimizin tüm temel kurumlarının bu konularda daha özenli ve dikkatli olması gerektiği, türkiye’nin güçlenme, modernleşme ve demokratik standartlarını yükseltme sürecinin sağlıklı yürümesi bakımından zorunludur. aksi halde devletimizin güçlenmesine, ülkemizin huzur ve refahına telafi edilemez zararlar verilmiş olacaktır.

devletimizin temel değerlerini koruma konusunda birincil görev hükümetindir, hükümet bu konuda tavizsiz bir şekilde taraf olduğu için, hükümete bağlı tüm kurumların da bu doğrultuda taraf olmaları zaten eşyanın tabiatı gereğidir.

türkiye’nin her sorunu hukuk kuralları ve demokrasi içinde çözülecektir. aksi bir düşünce ve tutum asla kabul edilemez. herkese ve her kuruma düşen görev, bu sürecin işlemesini kolaylaştırmaktır. bunun dışındaki arayışların ülkemize ve milletimize ne kadar zarar verdiği geçmişte yeteri kadar, acı biçimde tecrübe edilmiştir.

hükümetimiz, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizi daha da güçlendirmek ve demokrasimizi zedeletmemek konusunda tam bir kararlılık içindedir.

cumhuriyetimiz ve demokrasimiz vazgeçilmez, geri döndürülemez bir kazanımdır. bugün devletimizin temel niteliklerini korumak konusunda hepimiz el ve gönül birliği içinde geleceğe nasıl daha güçlü yürürüz onun mücadelesini vermeliyiz. enerjimizi iç tartışmalarla tüketmek yerine ülkemizi küresel rekabette daha güçlü hale getirmeye ve milletimizin refah ve mutluluğunu arttırmaya sarfetmeliyiz.

bu bağlamda, bazı iyi niyetli olmayanların hükümetimizle türk silahlı kuvvetlerimizi karşı karşıya getirme çabalarını boşa çıkarmalıyız.

türkiye’nin uluslararası toplumda itibarını zedeleyen, çağdaş dünyadaki konumumuza zarar veren, türk ekonomisinin istikrarını tehdit eden, demokrasiye aykırı ve türk milletinin vicdanında yara açan davranışlardan tüm sorumluluk sahiplerinin kaçınması gereklidir.

güven ve istikrarı zedeleyenler, ülkemizin ve milletimizin ali menfaatleri bakımından doğuracağı olumsuz sonuçların sorumluluğunu da yükleneceklerini bilmelidirler."
 

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2005
Mesajlar
2,869
Reaction score
16
Konum
Samsun
Bu tarz durumlarda iyice pısırık hükûmet-basın açıklamalarına alışanlar için değişik bir etki yaratmıştır herhalde...
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Genelkurmay'ın bildirisine kim ne dedi ?

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖYMEN: ORDU İLE AYNI ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AK Parti Hükümetinin dayatmayla cumhurbaşkanı seçmek istediğini öne sürdü.

Partisine mensup 13 milletvekiliyle birlikte Uşak'a gelen Öymen, düzenlediği basın toplantısında, her il ve ilçenin sorunlarını yerinde dinlediklerini, bu amaçla kente geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin tarihi günler yaşadığını belirten Öymen, cumhurbaşkanı seçiminin dün başladığını, Hükümetin ortak aday çağrılarına olumsuz yanıt verdiğini savundu.

Cumhurbaşkanının, Cumhuriyetin değerleriyle ters düşmemesi gerektiğini kaydeden Onur Öymen, şunları söyledi:

''Dayatmayla cumhurbaşkanı seçmek istiyorlar. Cumhurbaşkanı adayı olacak insanın savunduğu fikirler, Atatürk ilkelerine, Cumhuriyetin temel ilkelerine ters düşmemelidir. İlla ya sen, ya ben, ya o diyorlar. Nedir üçünün özelliği, üçü de milli görüş kökenli. İşte bu olmaz. Devletin hem cumhurbaşkanı, hem meclis başkanı, hem de başbakanı milli görüş kökenli olacak. Türkiye bunu kaldıramaz.''

Laiklik karşıtı insanların Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanına suikast girişiminde bulunduğunu ileri süren Öymen, ''Sebep, YÖK başkanının laik düşünceleri savunmasıdır'' dedi.


ERTUĞRUL GÜNAY (CHP ESKİ GENEL SEKRETERİ):

Genelkurmay'ın yaptığı açıklamanın bazı gerekçelerine ve belirtilen duyarlılıklara katılmak elbette mümkündür. Ancak açıklamanın, TBMM'de Cumhurbaşkanlığı seçimine geçildikten ve konu 'yapay ve zorlama nedenle de olsa' Anayasa Mahkemesine intikal ettikten sonra yapılması, zaman açısından son derece talihsiz olmuştur. Bu açıklama ile şimdi, sadece TBMM'nin ve parlamenter demokrasinin işleyişi üerine değil, Anayasamızın hukuk devleti ilkesine de gölge düşmüştür. Bu açıklama Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı, hangi yönde olursa olsun, şimdiden tartışmalı hale getirmiştir. Hukuk devleti, cumhuriyetimizin bütün öteki ilke ve niteliklerinin temelidir. Bu durum karşısında iktidar ve muhalefet partilerinin demokrasiyi koruyacak bir yöntem üzerinde anlaşmaları acil ve ertelenemez bir görevdir. Önümüzdeki Genel seçim, tehlikeli bir kutuplaşmanın oylaması haline dönüştürülmemelidir.

AYDIN MENDERES (ADNAN MENDERES'İN OĞLU, ESKİ MİLLETVEKİLİ): DEMOKRASİ DAHA FAZLA ÖRSELENMEMELİ

Ben laikliğin tehlike altında olduğuna inanmıyorum. Ancak yine de Genel Kurmay Başkanlığının açıklamasını son derece önemli buluyorum. Diş macunu tüpten dışarı çıktı. Bu zor işi başarmak bu diş macununu tekrar tüpünü yerleştirmek zorundayız.Askeri darbenin merkez üssünde birisi olarak herkese sağduyu tavsiye ediyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları olarak bu krizi aşmak zorundayız. Demokrasimiz daha fazla örselenmemelidir. TSK'nın yapmış olduğu bu açıklamayı 'doğrudur, yanlıştır, demokratiktir-değildir' diye tartışmanın bence hiçbir anlamı yoktur. Önce Genelkurmay Başkanlığı ne demiş ona bakılmalı. Ondan sonra hükümet ne yapıyor ona bakalım. Burada herkese ne sorumluluk düşüyor ona bakalım. Egemenliğin millete ait olduğunu kimsenin aklından çıkarmaması gerekir. Öfkemizi yutalım.

Amerikadan, Avrupa Birliği'nden, Kıbrıs'tan Kuzey Irak'tan Türkiye'ye karşı ciddi dış tehditler oluşmuşken, askerle Türk milletini karşı karşıya getirmek kimse için fayda getirmez. Bu kriz ne 28 Şubat'a ne de 12 Mart'a benziyor. Bu durum bundan daha ileri gitmemelidir. Eğer giderse hiçbirimizin memnun kalmayacağı bir takım gelişmeler kaçınılmaz olabilir. Bence kriz daha akut safhadadır. Hükümet cephesine bakınca hiçbir zihni egzersiz yapmamış görünüyorlar. Yapılacak iş, doğrudan doğruya başbakan genelkurmay başkanı ile görüşüp ne yapılmasını istiyorsunuz diye sormalıdır.


TARHAN ERDEM (CHP ESKİ GENEL SEKRETERİ)

Tayyip Bey son güne kadar adayı başka biri idi. Aklındaki adayı gösterseydi belki bu bildiri gelmeyecekti. İktidar partisi askere yaklaşmalı, muhalefet de askerden uzaklaşmalıdır. Ancak bugün gelinen noktada ise tam tersi yaşanmaktadır. Bundan sonraki süreçte hükümet askeri iyi algılamalıdır. İsmet Paşa muhalefette olsaydı ne yapardı diye düşünürseniz İsmet Paşa askerin tebliğinin karşısına çıkardı. Ancak bunu yaparken de iktidarın da hatasını ortaya koyardı. Hükümet hemen seçime gitmelidir.

Abdullah Gül adaylıktan çekilirse 2. tur seçimleri yapılmaz aday kalmadığı için de hemen seçime gidilmesi gündemi gelir. Böyle olunca bunun süresi Ağustos Eylül olur ama gidilmelidir. Seçim sonrası kaos olmaması lazım. Seçim sonucunun bugünkünden daha tehlikeli sonuçlar doğurmaması gerekir. Bugünkü iktidarın karşısında ciddi bir muhalefetin oluşması lazım.


BÜLENT TANLA (CHP MİLLETVEKİLİ)

Genelkurmay Başkanlığının açıklaması 'muhtıra ya da ikaz' gibi değerlendirilirse Türk demokrasisini yaralanır. Türk toplumu cumhuriyete ve temel değerlerine yakından bağlıdır. Bu temel değerler içinde demokrasi ve laiklik en önde gelen değerler arasında yer almaktadır. aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanlığına aday göstererek, aslında genel seçim sürecini başlattı. TBMM'nin derhal toplanarak seçim kararı alması ve seçim takvimini açıklaması gerekir. Demokrasi hiç bir zaman parmak hesabı değildir. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Türkiye seçim dönemine girdi. Bunu artık germemek lazım. Aksi halda Türk demokrasisini zora sokar. Bugün için uzlaşma kültürü demokrasimizin beklediği en büyük fazilettir. Türkiye'nin önünde bu krizden çıkmak için fırsat var .Serinkanlı olup erken seçim kararı alınmalı.


RECAİ KUTAN(SP GENEL BAŞKANI)

Türkiye kritik bir dönemeçten geçiyor. Gerek Dış Politikada, gerek Ekonomi de, gerekse Milli-Manevi Ahlaki değerlerimizde tahribatta, çok ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Dolayısıyla her zamankinden daha fazla toplumda birliğe, beraberliğe barış ve huzur ortamına ihtiyaç vardır. Herkesin elinden gelen gayretle gerginliklerin toplumdaki kamplaşmanın önlenmesi için gayret göstermesi gerekmektedir.

SALİH KAPUSUZ(AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ)

Henüz bir değerlendirme yapma fırsatımız olmadı. Bir değerlendirme yaptıktan sonra biz de bir açıklama yapacağız.

EYÜP FATSA(AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ)

Açıklamayı bu kadar abartmanın anlamı yok. Biz henüz bir değerlendirme fırsatı bulamadık.

FARUK ÜNSAL(AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ)

Siyasi tartışmalarda taraf olmaması gereken devlet kuruluşlarının taraf tutması devletin taşlarının yerinden oynatır. Devletin esasına zedeler. Siyaset mecliste siyasi partiler eliyle yapılır. Devletin kurumları burada taraf olmazlar. 72 milyonluk bir ülkede Kur'an yarışması düzenleniyorsa bunun mesele edilmesini anlamak mümkün değil. Peygamberin doğumun anıldığı bir etkinlikte 23 Nisan'a denk gelmesi normal. Kutlu Doğum Haftası her yıl Nisan ayında kutlanıyor. Bunu yeni mi fark ediyorlar? 1.5 yıl önce eşim ve AK Parti Kurucusu Fatma Ünsal, Kızılcahamam'da Cumhurbaşkanlığı seçimini yeni meclise bırakırsak seçtiğimiz cumhurbaşkanı o makamda daha rahat oturur demişti. Fatma Hanım haklı çıktı. Şimdi yapılacak şey seçime giderek cumhurbaşkanını yeni parlamentonun seçmesini sağlamak olacak.

NURETTİN AKTAŞ (AK PARTİ G. ANTEP MİLLETVEKİLİ)

Militarist bir demokrasi ile bir yere varamayız. Demokrasiyi gerçek anlamda, tüm kurum ve kurulları ile işleyemediği için, milli iradeyi 4-5 yılda bir sandığa giderek oy atmaktan ibaret gören bir anlayışla demokrasiyi yerleştirmek mümkün değil. Türkiye'nin geri kalmışlığı, birlik ve beraberliğimizin zaafa uğraması, Kürt meselesin nüksetmesi toplumun kutuplaşması demokrasiyi hazımsızlıktan kaynaklanmaktadır. Militarist demokrasi ile toplumundan korkan, evham ve vesvese ile

AĞAR'DAN SİVİL SİYASET VURGUSU

Meclis'teki oylamaya katılan milletvekilleri Ümmet Kandoğan ve Mehmet Erarslan'a tepki gösteren Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, sivil siyaset ve demokrasi vurgusu yapması dikkat çekti. Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu toplantısında son gelişmeleri değerlendirmek için partililerle bir araya gelen DYP lider Ağar, "Türkiye'nin gelişkin siyasi tecrübesiyle sivil siyaset alanı içerisinde meselelerine çözüm bulma imkanına sahiptir." dedi.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
HASAN CELAL GÜZEL: BU ZORBALIKTIR

Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Genelkurmay'ın açıklamasına çok sert çıktı. Muhtıra niteliğindeki bildiriyi 'zorbalık' olarak değerlendiren Güzel, "21. asrın başlarında AB'ye girmek için çırpınan bir ülkede böyle bir zorbalığın olması, büyük bir talihsizliktir. 10 gün önce demokrasiye bağlı olduğunu söyleyen Genelkurmay Başkanı'nın, bu muhtırayı vermesi büyük bir çelişki" dedi. Yapılan açıklamanın, her ne şekilde olursa olsun demokrasiye ve milletin egemenliğine karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu kaydeden Güzel, "İncir çekirdeğini doldurmayan saçma sapan iddialarla, çocukların Kuran okumasını bile laikliğe karşı sayıyorlar. Bu muhtkıra anayasanın ihlalidir. Bu muhtıra Cumhurbaşkanının hanımını başörtüsüne veriliyor. Tarihe skandal olarak geçecek. Kanımın son damlasına kadar bu zorbalığa kadar karşı çıkacağım" şeklinde konuştu. Hükümetin bu bildiriye tepki vermesini isteyen eski Bakan, "Bu bildiriyi tamamen reddettiklerini söylemeleri gerek" ifadelerini kullandı.

Demokrasiye hukuka karşı bir zorbalıktır, dayatmadır. Genelkurmayın böyle bir açıklama yapmaya yetkisi yoktur. Antidemokratik bir darbe girişimidir. Kınıyorum. Sıcak bir darbeye dönüşürse sokağa çıkıp 62 yaşımda buna karşı çıkacağımı belirtiyorum. 2007'de yaşıyoruz. Utanıyorum bu memlekette yaşamaktan. Daha iki gün önce genelkurmay başkanı hukuka demokrasiye bağlılıktan bahsetmiyor muydu? Şimdi yüzü kızarmıyor mu Genelkurmay başkanının. Yazıklar olsun. Adamların elinde silah var. Silahı milletin göğsüne tutma amacında oldukları görülüyor. Yapılacak iş seçime gitmektir. Bu dayatmaya karşı AK Parti'nin oyu 10 puan daha artacaktır.

BBP LİDERİ MUHSİN YAZICIOĞLU: 4.5 YILDA DİNDARLAR EZİLMİŞTİR

Cumhurbaşkanı seçimleri ibretlik hale geldi. İktidar partisi de ana muhalefet partisi de durumu kullanıyor. Seçim iptal edildiğinde AKP mağdur olacak, CHP ise bunu kendi zaferi olarak adlandıracak. Bugün iktidarda bulunanlar sadece dini istismar ederek bir yere gelmişlerdir. Dört buçuk yıl içerisinde dindarlar ezilmiştir. AKP'nin, İslam ve İslamcılıkla hiç alakası yoktur. Birileri, biz bu gömleği çıkardık diyenlere, ısrarla o gömleği giydirmeye çalışıyor. Ortadoğu'da Müslümanlar ezildi, Amerikan askerleri postallarıyla camilere girdi, o dönemde bunların sesi çıkmamıştır.


ERSÖNMEZ YARBAY (AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ):

Hükümet ve Genelkurmay oturup sorunu çözmeli. Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi durumuna düşürmemek lazım. Diyalogla, hükümetle Genelkurmay Başkanı işleri çözsünler. Çözüme gidilir. Erken seçime de gidilebilir. İki taraf da birbirini kontrol etsin. Bulanık suda balık avlamak isteyenler var. Hepimize yazık olur. Gelen bilgilerin iç yüzü araştırılsın. Ankara'da Kur'an kursu yarışmasını bir dernek düzenlemiş. Yapılmadı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılmış bir şey. Art niyet olan şey varsa soruşturma açılsın. Çözüm seçim de olabilir. İdeolojik saplantılara takılmadan sorunu aşmalıyız. Rekabet değil işbirliğine ihtiyaç var.


EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU: BAZI SİYASETÇİLERİN YAKLAŞIMI GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASINDAN DAHA TEHLİKELİ

cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan gelişmelerde muhalefet partilerinin yaklaşımının üzüntü verici olduğunu söyledi.


EMEKLİ HAKİM ALBAY ÜMİT KARDAŞ: ASKERİN SİYASETE MÜDAHALE YETKİSİ YOK

Genelkurmay'ın açıklaması demokrasiye ve anayasal düzene yapılmış ağır bir müdahaledir. 28 Şubat sürecinde yaşanan post modern bir müdahale gibi gözüküyor. Açıklamada, kanunların kendilerine verdiği koruma ve kollama görevinden bahsedilerek Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'na atıf yapılıyor. Bu kanun askerin iç işleyişiyle ilgilidir. Kesinlikle orduya siyasete müdahale etme yetkisini vermez. Şemdinli olayları, darbe iddiaları ve nokta dergisine baskın yapılması gibi olaylarda siyasi iktidar seyirci kaldığı için asker siyasete müdahale ediyor.


DTP: GENELKURMAY 'NE MUTLU TÜRKÜM' SÖZÜNÜ SORGULAYANLARI DA TEMSİL ETMELİDİR

DTP, Türkiye'nin bir muhtıra ile karşı karşıya olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı seçiminin hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan parlamentonun özgür iradesiyle seçilmesi gerektiğini kaydetti.

DTP'den yapılan açıklamada, her Cumhurbaşkanı seçiminin bir siyasal krizin ortaya çıkmasına neden olduğu belirtilerek, "1960'lardan beri ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçmen iradesi ile asker/sivil bürokratik zümre-onları temsil eden Ordu- arasındaki iktidar mücadelesinin merkezi olmuştur" denildi.

Toplumda yaratılan kamplaşma ve yargıyı siyasallaştırma çabalarının kaygı verici olduğu ifade edilen açıklamada, bu gerilim ve kutuplaşmanın yaklaşan milletvekili seçimlerini olumsuz yönde etkileyeceği kaydedildi.

Açıklamada, askeri darbe sonrasında Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin arttırıldığına ve Köşk seçimleri etrafında sürdürülen tartışmaların, "bu olağanüstü gücün ve yetkinin kim tarafından kullanılacağına" ilişkin olduğu yorumu yapılarak, "Partimiz Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin sınırlandırılması ve esas olarak Cumhurbaşkanı'nın halkoyu ile seçiminden yanadır" denildi.


TAHA AKYOL: DEMOKRASİ FAYI KIRILIRSA EKMEĞİMİZ KÜÇÜLÜR

Gazeteci Taha Akyol, Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında irticai faaliyet olarak gösterilen birkaç olaya bakarak rejim kaygısı duyulmasının yanlış olacağını söyledi. Akyol, bu nedenlerle demokrasiye müdahale edilmesinden en büyük zararın ülke ekonomisini göreceğini söyledi.

CNN Türk televizyonuna konuşan Akyol, Genelkurmay açıklamasında verilen örneklerin rahatsız edici olduğunu belirterek, "Ancak bu örneklere bakarak 'Türkiye'de laikliğin altı oyuluyor' yorumu yapmakta yanlıştır." dedi.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
CHP'ye çok sert eleştiri

AB parlamenteri Cem Özdemir'den CHP'ye çok sert eleştiri. Özdemir, CHP sol birlikten atılmalı dedi ve şunları ekledi;
AB'de zaten Türkiye karşıtı birçok grup bulunduğunu hatırlatan Özdemir, ''Bu açıklama onların ekmeğine yağ sürdü.'' diye ekledi. Cumhuriyet Halk Partisi'ni artık sosyal demokrat birlikten atmanın zamanının geldiğini ifade eden Türk kökenli vekil, ''CHP, aşırı sağ partiler birliğine katılmalıdır. Bu partinin solla hiçbir irtibatı yok. Askerî darbe yanlısı görünen bir partinin solla yakından uzaktan bir ilgisi olamaz.'' şeklinde konuştu.
 
M

MasterTR

Misafir
sol goru$lu partiler darbeyi destekliyolar.. buradan cikan sonuc turkiyede sol olmu$tur
 

qooqle

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ağustos 2006
Mesajlar
570
Reaction score
0
Konum
istanbul
O zman iki secenek var.

Ya Darbe ya da Şeriat:)

Bu kadar düz mantıkla düşünmeyin. En son 2000 bin yıl önce aristo böyle düşünüyordu.

ads hileleri için calıştırdıgınız akıl, bunda niye calışmıyor anlamış deilim.
 

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2005
Mesajlar
2,869
Reaction score
16
Konum
Samsun
O zman iki secenek var.

Ya Darbe ya da Şeriat:)

Bu kadar düz mantıkla düşünmeyin. En son 2000 bin yıl önce aristo böyle düşünüyordu.

ads hileleri için calıştırdıgınız akıl, bunda niye calışmıyor anlamış deilim.

Size ve düşüncelerinize hayran kaldım.. Gerçek bir düşünce adamısınız, tebrik ediyorum sizi.. Lütfen bu yoldan ayrılmayın, başarı sizinle olacaktır, eminim bundan.
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
Türk askeri sadece gördüklerini yazmıştır..


nerde darbe , darbe falan yok , güldürmeyin insanı komiksiniz.

sadece hedef şaşırtıyorsunuz , Türk askeri tabiki yanlış gördüğü laiklik karşıtlarını , kamuoyuna açıklayarak hükümeti ,yapması gereken görevine davet etmiştir.


Türk Askeri bizimdir Türklerindir , eleştirenlere bakıyorumda sanki Rus ordusu yada Yunan genelkurmayından bahseder gibiler...kolay gelsin :)
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Doğru Türk askeri bizimdir hiçbir partinin kuklası değildir olamazda.
Sizin tartışmalarınızda hep siyasi görüşleriniz doğrultusunda yazıyorsunuz, bugün en uç noktalardaki insanlar bile bu tür askeri söylemlerin yanlış olduğunu savunurken sadece bir partinin ekmeğine yağ sürdüğü için asker bizim oluyor.
Ne sağ ne sol, ne a partisi ne b partisi hiçbirisi darbenin doğru olduğunu savunamaz, savunan insanlar çıkıpta demokrasiden, özgürlükten bahsedemez...
Eğer bu şekilde söylemlerde bulunuyorsak ki durum onu gösteriyor bir çıkarımız varki çekindiğimiz birşeyler varki asker arkasına geçip saklanıyoruz.
Ben şu dönemde AKP yide suçlu görüyorum, bu kadar laf yememeli hiçbir parti, ne olursa olsun ya lafı yemeyecek yada söylenenlere karşı yanlış olduğunu savunacak yoksa benimde olduğu gibi herkesin gözünde acaba diye canlanıveriyor herşey...
Şimdi AKP için temkinliyim, diğer partiler içinde aynı şekilde zaten adam gibi bir muhalefet olsaydı ülkede bu iş buralara kadar gelmezdi 5 yıl neredeydi bu muhalefet bu suçlamaları yapmak, var ise bu olayları söylemek şimdimi akıllarına geldi... Demekki onlarda en az AKP kadar vatan haini.
Yani darbe olacak, cumhuriyet, demokrasi olacak diye alkışlamak kadar düşüncesizce, bilgisizce bir durum olabilirmi? Biz Cumhuriyeti kimlerin eline veriyoruz merak ediyorum.
Darbe darbe diye her an askerin silahının altında yaşamak isteyenler için bir önerim var aslında gidip Kore yada Küba da bu heveslerini giderebilirler.
Diğer taraftan şeriat isteyenler içinse o kadar uzaklara gitmeye gerek yok direkt burdan İran' a uçuyorsunuz hepsi oluyor.
Ama ben bu ülkede ne sağ ne sol ne o ne bu partilerinin bu kısır tartışmalarını izlemekten artık nefret ediyorum ve bu ülkede yaşamak istiyorum özgürce...
80 öncesinde biz bu tartışmaların ülkeye ne gibi zararlar verdiğini görmesekte bol bol duyduk.
Sonuç olarak bu ülkede bir darbe olursa bu kimsenin işine gelmeyecek bir olgudur, ne CHP ne AKP ne diğerleri bundan faydalanamaz.
Genel kurmayın açıklamasınında ne denli demokratik bir ülkede yaşadığımızın göstergesi olarak görüyorum.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Baymadı mı? Siz Mars'tan mi indiniz demokrasiden bahsediyorsunuz Türkiye'de, yeni mi öğrendiniz anlamıyorum ki. Çok afedersiniz ama artık şemsiye bir yerlerde, bundan sonra ki mesela açılıp açılmayacağı onu da salı günü ve önümüzdeki haftalarda öğreneceğiz, herkes kozunu düşüncesini görüşünü söyledi bitti. Bundan sonra beklemek gerek.
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
Genelkurmay başkanının açıklaması demokrasidir , ne yani bütün herkese demokrasi var asker kendi fikrini açıkladığı zaman askere demokrasi yok , açıklamasın , komik bir demokrasi anlayışı,,,

3boyutlu düşünmek gerekiyor her yönden , istenilen demokrasi herkes içindir ..sadece tek tip zümre için değildir..

partiler için söylediklerine katılıyorum..

bugün miting te milyonlar haykırdı, BİRLEŞİN:
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Siz -> Ordunun bu söylemi Türkiye'deki demokratik düzene yakışmaz, ya da demokratik değildir, ya da demokrasimize indirilmiş bir yumruktur vs. vs. görüşlerini yazan kişiler.

Mars'tan inmiş derken de, Türkiye'nin gerçeğini farkedemediniz mi bugüne kadar anlamında. Sanki süper bir demokrasimiz var da, ordu ilk defa böyle bir şey söylemiş gibi, ya da Türk insanı demokrasiyle çok haşır neşir de bugün ilk defa bir siyasi çıkmaza girmişiz gibi. 5 bilemedin 10 senede bir böyle major bir şey olur.

Türkiye'de demokrasi umurumda filan değil o yüzden
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Gazete oku, dergi oku, kitap oku angelo boşver.
Siyasi kaygıları olanlarla demokrasiyi tartışmak istemiyorum, demokrasi ile darbeyi bir arada söyleyebildiğinize göre sizlerede bir alkış benden.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Siz -> Ordunun bu söylemi Türkiye'deki demokratik düzene yakışmaz, ya da demokratik değildir, ya da demokrasimize indirilmiş bir yumruktur vs. vs. görüşlerini yazan kişiler.

Mars'tan inmiş derken de, Türkiye'nin gerçeğini farkedemediniz mi bugüne kadar anlamında. Sanki süper bir demokrasimiz var da, ordu ilk defa böyle bir şey söylemiş gibi, ya da Türk insanı demokrasiyle çok haşır neşir de bugün ilk defa bir siyasi çıkmaza girmişiz gibi. 5 bilemedin 10 senede bir böyle major bir şey olur.

Türkiye'de demokrasi umurumda filan değil o yüzden

Ordunun açıklaması , Demokrasiye zarar veren bir açıklamadır.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Arkadaşlar Türkçe yazıyorum. Türkiye'de demokrasi memokrasi zaten yok, ordu açıkladı diye sarsıldığını zannettiğiniz demokrasi aslında hiç olmadı. O yüzden zarar da yok ziyan da, olmayan birşeye zarar veremezsiniz.

Benim siyasi kaygım filan yok, herşeyim rahat ferah, kim gelirse gelsin hiç de umurumda değil, Türkiye'ye ve kaygan zeminli politikalarına bağlı bir hayat yaşamıyorum. Burada iki tane söz yazıyorsak belki karşımıza fikir çarpıştıracak insan gelir sinerji yaratırız diye. Yoksa darbe olsa da olmasa da Türkiye'de demokrasinin tüyü yok. Var diyorsanız siz o demokrasiyle yaşayabilirsiniz, bana göre bir problem yok.

Ben darbe demokrasiye hayırlıdır gibi abuk subuk birşey yazmadığıma göre beni quote edip altına cevaben cümle yazmanıza gerek yok, bana okumadan cevap yazmayın.
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com
peki bu açıklamalar demokrasiye zarar vermiyormu :)

- Yıl 1993
Erdoğan: Hem laik hem Müslüman olunmaz
- Yıl 1997
Erdoğan: Bu demokrasi amaç mı olacak, araç mı olacak
- Yıl 2000
Erdoğan: Sayın Öcalan şu an düşüncelerinin değil aldığı kellelerin hesabını veriyor
- Yıl: 2005
Erdoğan: Bizi bir arada tutan şey üst kimliktir.
- Yıl: 2006
Erdoğan: Yasin El Kadı'ya kefilim
- Yıl: 2006 (Mersin'de bir çiftçiye)
Erdoğan: Al ananı da git
- Yıl: 2006 (Bir işsize sesleniyor)
Erdoğan: Senin çocuğun da işsiz kalsın napalım
-Yıl: 2006 Almanya da toplantı(Yeşil sermaye nin dolandırdığı gurbetçiye)
Erdoğan: Gidin şu sahtekarı susturun.
- Yıl: 2007 (Tandoğan mitingi için)
Erdoğan: 81 vilayetten bindirilmiş kıtalar
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst