Açıkcası yayıncılar şunuda iyi kavrasalar çok iyi olur modeme reset atınca farklı bilgisayardan tıkladı sanıyor yayıncılar ama alakası yok bilgisayarın ID si binlerce kez modemi resetleseler dahil değişmez ancak format gibi yöntemler ile değişir.
Bu düşüncelerle yani modemi reset atıp tıklayanlar oluyor farklı sanıyorlar ama adsense zaten sadece IP ye bakmıyor ID yede bakıyor ve yayıncı ben farklı girdim diyebiliyor bunuda bilmeleri gerekir.
Zaten en önemli yapılan ve en çok yapılan hata google hesabına girdikleri bilgisayar ile yayınlara tıklamalarıdır adsense genelde 90 dolara gelir ardından banı koyar.Boşuna milyonlarca gösterim yapılmış olunur.Aynı bilgisayardan farklı hesaplara girmek yasak değil ancak birden fazla yayıncı hesabı ile yapılan hesaplar denetime tutulur.
Adsense yayını yapıcaksanız eğer ayda bir kereden fazla google hesabınıza girdiğiniz pc den tıklama yapmayın ödeme yaklaştığında ödeme bekleyeceğiniz zaman ödeme yerine kapatılma maili alırsınız.
Google ödeme göndermemek için hesaplarnızı kapatmaz ama göndermemek için her şeyi dener tabiki yasal kabul edilen kurallar doğrultusunda.İptal edilen hesapların ücretlerinide ücret ödeyen reklam verenlerin hesabına geri yükler.
Zaten reklam verenler bilirler, geri dönen sahte veya geçersiz tıklamalar raporlar kısmında yazar iade edilen ücretler vs. + olarak.Ki her zamanda görüyorum ve şunu diyorum; "Gene bu gün kesin banlanan hesaplar var iade edilmiş, +2-3 tıkta bugün iyi..."
Ekleme: Geçmişi, çerezleri (cookileri) silmek ve proxy kullanmak hiç bir şeyide değiştirmez...