İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google 'de ust sirada cikma taktikleri ...

caper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
altar,

Madem zırvalama, sen bişeyler yazsana şuraya. Ben çok yeniyim ve böyle şeyler işime yarıyor.

Sen zırva dediğin yazıyı baştan sona okudun mu? Büyük bi olasalıkla şöyle bi baktın, ben bunları biliyorum dedin okumadın, ee o zaman ne bu şiddet, bu celâl ?!?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
altar' Alıntı:
Zırvadan başka bişey değil, herkesin bildiği şeyler, laf olsun diye yazı yazıyoruz valla.

Forumda bu tur negatif mesajlar ile Olumsuz hava yaratarak hem kendinizi hemde diger forum kullanicilarini etkiliyorsunuz!
Lutfen sadece yazmak icin mesaj yazmayin, mesajinizi postalamadan once kendinizi o mesaji okuyacak kisinin yerine koyarak mesajinizi birguzel okuyun ve duzeltmeler gerekiyorsa yapin.
O mesaji baskasinin yazdigini dusunerek okudugunuzda, mesaj hosunuza gitmiyorsa, mesaji postalamayin.

S

SaveTargetUs

Misafir
Gayet yararlı bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Arada böyle kendini bilmezler çıkar bakmayın siz onlara. Önemli olan kötülemek değil, madem biliyorsun sende birşeyler eklemelisin. Forumlar bilgi paylaşım alanıdır. Bildiğin şeyler bile olsa burada emek harcanıp hazırlanıp bizlerle paylaşıldığı için teşekkür etmesini bilmelisin altar.

tr de önlerde çıkmak gerçekten kolay. ben tr'de kendi kategorimde 2. sırada çıkıyorum fakat yabancı aramada normal şartlarda 10-15. sırada çıkmalıyım ama çıkmıyorum. metalarda dil seçiminde tr yazdığım için sanırım yabancı aramada çıkmıyor ama deneme yanılma yöntemi en güzeli onu kaldırıp tekrar denemeliyim.

Kernel32 yaklaşık olarak aynı şeyleri düşünüyoruz ve yapıyoruz. Yakında bende hosting ile ilgili site açıcam, full optimize edilmiş site hazırladım asp'de, yanlızca bir eksiğim var. Mesela x.com/ulke.asp?paket=dedicated diye link verdim diyelim. Ben bunu nasıl x.com/ulke/dedicated.htm yapabilirim?

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@SavaTargetUs

http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=13570

Adresteki konuya goz atarsan orda aciklamistim nasil yapildigi. Fakat HTML yaparsan dosya boyutlarin cok buyur ASP ile yapmani ve icine sadece include ve id yazdirmani tavsiye ederim

Orn :
<%
ID = "5"
%>
<!--#include file="kategorimin_tasarimi.asp"-->

Gerekli ID 'yi form 'dan veya adresten cekmek yerine bu sekilde dosyadan cekersin. Ben bu sekilde kullaniyorum ve cokta yararli oluyor. En buyuk nedenleri.

1.) Tasarimi degistirmek istediginde hepsini kolayca degisiyorsun
2.) ID ustunde degisiklik yapamadigi icin DB 'ye saldirma olasiligini azaltiyorsun

hosting sitesi icin tavsiyem dosyalarini su sekilde yapman olur

domainismi.com/ulke+ismi/asp+hosting+windows+hosting/windows+50+mb+asp+50+mb.asp

tarzinda birsey olabilir.

ayrica eger dosya icine sadece include ve id yi yazdirirsan buna gore metatag ve title bilgilerinide yazdirman en mantiklisi olur

Ornek :

<%
ID = "18"
title = "asp hosting windows hosting asp web hosting windows web hosting"
keyword = "asp hosting, asp, asp web hosting vs..."
desc = "asp hosting windows hosting asp web hosting vs..."
%>
<!--#include file="tasarim_dosyasi.asp"-->

tasarim dosyasinda da title de <%=title%> keyword yerinde <%=keyword%> vs. yazarsan her dosya da keyword ve title dosya ya gore uyumlu olacak ve senin icin daha faydali olacaktir.

Sanirim istemis oldugun bilgiler bu sekildeydi.

Iyi calismalar ...

S

SaveTargetUs

Misafir
Teşekkürler Kernel32 açıklamaların için. Bu mesajda yazdıklarının hepsini yaptım ben. Hepsi hazır herşey otomatik içerikle beraber değişiyor. title, desc, keyw, tasarım. En ince ayrıntısına kadar düşündüm ve hazırladım. Şimdi ülkeler sayfasını yapacağım. Daha etkili olması için örneğin; ulke/turkey.asp , germany.asp , usa.asp şeklinde teker teker hazırlamayı bile düşündüm. Ama 750 tane ülke var, çok zorlar. Bu işlemi tek asp dosyasındada yapabilirim ama etkili olmaz. Tek asp dosyasında yapıp bunu domainismi/ulke/turkey.asp olarak gösterebilirsem çok yararlı olur. Bu sebeple sormuştum. Verdiğin linki inceledim. Onu deneyeceğim şimdi. Yapabilirsem çok güzel olur. Teşekkürler tekrardan.

varolaksoy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
abi mantığı bende kaptım arada bizde kaynadık işte :D:D:D

bende bu işle uğraşiim güzel mantık...
asp.net de yapmak çok basit bunları...

stream writer reader işlemleri...

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@SaveTargetUs

domainismi.com/turkey/
domainismi.com/germany/

seklinde de yapabilirsin dosya olusturmak gibi klasorde olusturup icine default.asp olusturtursun. bu sekilde yaptiginda belki izlenimi fark edip bu sekilde direk adres satirina yazip girenler olur zamanla. tamamen google yuklenmek yerine birazda akilda kalici olmasinda fayda var derim. Ama senin kararin benim ki sadece tavsiye.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.