Açıklama için teşekkürler zıpkın kardeş. Bu zıpkın balık avından falan mı geliyor acaba diye araya gereksiz bir soru atayım
Neyse. Dün bu ingilizce olayına odaklanmışken ne yapabilirim diye düşünüyordum aklıma ilk sağlık geldi. Çünkü şuanda bir rahatsızlığım var ve bundan kurtulmak için aramalar yapıyorum birkaç aydır türkçe sitelerde (neden doktora gitmiyorsun diye sorma bel fıtığı için en az on doktora gittim)
O sebeple şöyle çok kaliteli bir sağlık sitesi yapayım dedim kendi kendime.. Ama aklımdan geçen tek kelime de health idi Bu düşünceden 5 dk sonra bu foruma girip senin dünkü mesajını okudum.. Sen de health e ağırlık vermişsin
Şu forumdaki bütün herkes health e ağırlık verse bile emin ol herkesin site içeriği kendi akıllarının yetti ölçüde veya uyanıklıklarının gerektirdiği ölçüde farklı içerikli sitelerden oluşur. Çünkü çok kapsamlı bir sektör.
Sektörler konusunda henüz bir araştırma yapmadım. Ama sen aklımın ucundan bile geçmeyecek iki sektör söylemişsin nakliyet vb. Haklısın birçok sektörü denemek gerek... Araştırmak gerek.. Ama mükemmel de bir ingilizce olması şart.
Ben de bir de şöyle bir düşünce var.. İçeriğini geniş tutmayacağım bir web sitesini tek dil yerine "7-8" dilde yapsam acaba adsense getirisi ne olur diye düşünüyorum. İçerik az olduğu için yedi sekiz dilde bir site yapmak da sözlükler vasıtasıyla o kadar da zor görünmüyor. Hem arama motorlarına ekleme ve arama motorlarından geri dönüşümler farklı dillerde kelimeler ekleneceğinden site hiti de baya fazla olur gibi..Ama siteye ayırılması gereken zaman da ona göre artıyor...
Burada ne kadar kazandığımı daha önce hiç yazmadım.. Ama şimdi söyleyim gülersin kesin... Benim toplamda 8 tane farklı amaç için alınmış domainim var.
Bu domainlerden 5 tanesi google dan banlı. Banlı derken arama sonuçlarında hiç çıkmıyor. Bir seneden beri durum böyle. (sebebi ise 5 domain de aynı ftp hesabında host oluyordu ve hepsi birbiriyle tamamen bağlantılıydı.) O sebeple bu beş siteye hiç ağırlık vermiyorum. Diğer üç siteye yönlendirdim geçtim zaten.
Diğer üç siteye gelince..
1 tanesi çok yeni olduğu için sadece bir tasarım + mysql atıp geçtim. İleride ağırlık vericem.
1 tanesinin tekil hiti günlük 70 (evet sadece yetmiş) Bu site türkçe olduğu halde tıklamalar bazen 0,85 bazen 0,40 - 0,20 - 0,01 - 0,10 şeklinde değişiyor Çünkü konuyla alakalı ingilizce reklamlar çıkıyor.. Ama siteye ağırlık verirsem ortalama 0,25 olur sanırım.
1 tanesi da şehir portalı gibi.. Ama sadece bir forum sitesi Tıklama başına genelde 0,01 gelmesinden sıkıldım artık Günlük tekil hiti ise 250 civarında.. Ama hiti 2 ayda günlük tekil 2000 i bulabilir.. Google ve içeriği sayesinde.
İşte en komiği de şu: Günlük tüm adsense kazancım 0,60 cent Bunu yazdım ya gitti karizma
Ben adsense ye ağustos ayından beri üyeyim. O zaman google dan banlanmayan sitelerim sayesinde günlük 3-5-9 dolar kazanıyordum genelde. Vakit bulamadığım için de adsenseye hiç zaman ayırmadım. Zaman ayırmamış olsam da farklı yöntemler deneyerek adsense den ne kadar gelir gelebilir bunun tecrübelerini yaşadım... Bu sebeple adsense den iyi paralar gelebileceğini öğrenmiş oldum..
Bir Türkçe site yapsam günlük tekilini en az 6-7 bin yapmalıyım ki az biraz para getirsin.. Bu da uğraşmaya bile değmez sanırım.. Ama yine gördüm ki Türkçe sitem olduğu halde konuyla ilgili ingilizce reklamların çıktığı ve reklamların doğru yerleştirilmesinden dolayı da 8-10 kişi de 1 tık gelen sitemden çok daha fazla kazandım.... Bir ara bir sitemin tekil hiti 1500 civarındaydı.. Ama hiç para getirmiyordu.. 8-10 kişide 1 kişinin tıkladığı sitenin hiti 1500 olsaydı köşeyi dönmüştüm şimdi
Adsenseye bi sıcak bakıyorum... Yapayım birşeyler para kazanayım diyorum... Sonra da aklıma adsense den haksız yere banlanan kişiler geliyor... Farzet ki sitenin forum bölümünde adamın birisi sırf sana gıcıklığına adsense reklamlarına birçok kere tıklıyor her gün.... Ve bu tıklamalar senin atılmanı sağlayabiliyor.. İşte adsenseye bu taraftan bakınca da bir anda soğuyorum... Birileri burada birçok başlık açmış. Adsenseye yatırım yapmayın... İş gibi görmeyin... Çünkü beklenmedik bir anda atılabilirsiniz demişler..Bu konuda ne düşünüyorsun ?
Eğer adsenseden atılma gibi bir sorun olmazsa geriye sadece şu genel maddeler kalıyor;
İngilizce Site
İyi Konu
Çok uygun bir tasarım ( çok önemli )
Çok uyun reklam yerleşimi ( En önemlisi belkide.. )
Siteyi iyi tanıtmak (olmazsa olmaz)
Şuanda forumda sorduğum "Kim Ne Kadar Kazanıyor" başlığından da anlaşıldığı gibi piyasa araştırması yapıyorum
Bu işe girdikten tam 4 ay sonra elime minumum 1000 $ olması gerek
1 hafta tasarım
2 hafta kod yazımı (çok güzel hazır scriptler var ama kendin yazdığında verim artar)
1 ay içerik ekleme (birkaç dilde)
2 buçuk ay site tanıtımı (zaten 2 ay içerisinde pr4 rahatlıkla pr5 zorlanırsa olur)
yukarıdaki maddeler doğru yerine getirildiğinde sence 4 ay veya 3 ayın sonunda 1000 $ getirisi olur mu ?
Bu arada bu forumda ne saçma bir özellik var böyle.. Sadece bir kere gülümsememe izin veriyor herhalde.. Ağız tadıyla bir tebessüm edemedim...
Şimdi edeyim bari