İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Optimizasyon İpuçları

aytuggg

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Efendim ben kral oyun kelimesinde ilk 10'da çıkmak istiyorum..

Yapacaklarımız ;

1) Sağlam meta tag kodları hazırlamak.. http://www.gezginler.net/webmaster/metatag.html

Siten için meta tag oluştur bu sayfadaki izlere göre meta taglarımızı oluşturuyoruz.

2) Backlinkler almak..

Link değişimi olabilir,hedef kelimeye göre hemen kod ayarlıyoruz

Örnek kod : <a href="http://www.siteismi.com/" title="kral oyun" target="_blank">kral oyun</a>

3) Sitemizi ' kral oyun ' kelimesinde ilk 10'a çıkacak şekile getiriyoruz. (en azından çıktığında milletin ' aa bu site nasıl burda çıkar,alakasız bi site,oyun bile yok dememelerini sağlamalıyız)

İsterseniz 1,000 tane backlink alın,site boşsa,bi halta yaramayacak kadar ' aynı ' içeriklerle doluysa 2-4 hafta sonra 10.sayfalara uçar..

4) Sabır..sabır..sabır..

Yok efendim 2 haftadır backlink kasıyorum ama hala 4.sayfanın sonlarındayım..

Aldığınız backlink sayısına değil,aldığınız sitelere ve pr değerlerine bakın.

Bizim bi oyun sitemiz var,bu siteye ' doğal tüy dökücü kremler satan bir site ' link vermişse (link değişiminde) bunun bize yararı %10'dur (misal)

Bizim bi oyun sitemiz var,bu siteye aynı içerikten bir oyun sitesi link vermiş ise bunun bize yararı %60 olur (rakamlara fazla takılmayın,örnek olsun diye veriyorum)

3-5 ekstra bilgi

Karşılıksız alınan backlink her zaman daha + yarar sağlar.

50 tane pr 4 siteden alınan backlink 1 tane pr 6 siteden alınan backlinke hemen hemen eş değerdedir.

Sizinle aynı içerikli siteden aldığınız link ++ faydalı olur çünkü google,çok alakasız sitelerin birbirine link vermesini sevmez.

Google bir motordur Optimizasyon,seo vs.ne olursa olsun asla umutlarınızı google'dan gelecek hitlere bağlamamalısınız.Nice siteler gördük ' sohbet ' kelimesinden aylarca onbinlerce hit devirdi,şimdi yarısı 20.sayfa - 50.sayfa gidip geliyor.

İyi çalışmalar

Aytuğ Akdoğan..

aytuggg

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar makalem 1 aylık kadar ama şimdi fark ettim bütün repler bu konudan,işinize yaradıysa ne mutlu bana..

L

likyali

Misafir
teşekkürler
tecrubeli arkadasların yorumlarını bekliyoruz

L

likyali

Misafir
bence onemli olan alakalı site bulmak ve olabildigince dogal gibi yapmak gerek ornegin blog post guzel yontem fakat alakalı siteler ve drop domain olmayanları secmeli.
kanarda menudeki linkler pek ise yaramıyor.Matt Cutts dedigine gore google anlayabiliyormus
hangis paid hangisi dogal oldugunu.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
aslında linkin nereden alındığı önemli. pr için mi serp için mi link alınacağının belirlenmesi daha akılcı olur. yoksa yabancı bir pr 6 site, aynı içerikten pr 4 site kadar serpte etkili olmayabilir.

aytuggg

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aynı içerikli siteler arasında değişim yapıldığında,etkisi kat kat artar..

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
takıldığım nokta şurası.. Biz burada tartışıp bir nevi açık bulmaya çalışıyoruz.İşte backlink alalım, prmiz artsın diyoruz.Yada aynı içerikle ilgili alalım diyoruz ve yine hileye yöneliyoruz.Biz bir avuç insanız ve az kazanıyoruz.Google ise, binlerce çalışanıyla dünyaları kazanıyor.Sanırım bizim düşündüklerimizi, onlarda düşünüyor olmalı.Bence o yüzden biraz olaya farklı yaklaşmalıyız.

neden artar ?

Janus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
takıldığım nokta şurası.. Biz burada tartışıp bir nevi açık bulmaya çalışıyoruz.İşte backlink alalım, prmiz artsın diyoruz.Yada aynı içerikle ilgili alalım diyoruz ve yine hileye yöneliyoruz.Biz bir avuç insanız ve az kazanıyoruz.Google ise, binlerce çalışanıyla dünyaları kazanıyor.Sanırım bizim düşündüklerimizi, onlarda düşünüyor olmalı.Bence o yüzden biraz olaya farklı yaklaşmalıyız.

neden artar ?

Mantık yürütücek olursak aytuğun mantığı doğru neden diye sorarsan.Yan yana real de bir dükkan düşün ve bu dükkanlar döner satıyor olsun.

1.örnek: A dükkanına girdiğin zaman b dükkanının reklamlarını görsen ne diye düşünürsün ? b dükkanında a dükkanının reklamları olmasa

2.örnek: B dükkanına girsen a dükkanın reklamları olsa ne diye düşünürsün?

1.örnek(bana göre) : b dükkanı daha iyidir diye düşünürüm.Adamlar yan yana aynı işi yapıyor ama bu reklam vermiş yada tavsiye ediyor denilir.

2.örnek(bana göre) : a ve b dükkanları kardeş olabilir yada her iki dükkanda bir kişinin iki dükkandan da para(kullanıcı,hit) kazanıyor denilir.

Ayrıca bence pagerank'ın sıralamaya eski etkisinin kaldığını sanmıyorum.bana göre en önemlisi güncelleme. Eğer bir site hergün güncelleniyorsa yada şöyle düşünün hergün bir dükkanda temizlik yapılıyorsa nasıl müşterinin ilgisini çekiyorsa, güncelleme yapılan sitede google ve kullanıcılarında ilgisini çekicektir.

Pr olayınıda şöyle izah edeyim arkadaşınızın tavsiyesi üzerine bir lokantaya yemek yemeğe gittiniz arkadaşınız bu lokantaya 10 üzerinden 8 puan vermiş.Ama siz o lokantaya 1 ay sonra gitmişsiniz 8 puan vericek bir yer bulamamışsınız.(İllaki prnin faydası vardır ama eskisi kadar değil bence)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Biz düşünüyoruz goole niye tıp linkini oyun sitesinde gördüğü zaman pirim versinki ve haklıyızda Ama google düşünüyo hem böyle bi durumda sitelere pirim veremem diğer türlü çöplük olur etraf ozman ben sadece hakedipte link alanlara iyi davranıyım ee bunu nasıl yapacam site sayfasını aneliz edeyim hakkaten giden siteyle ilgilimi sayfa , pr sine ve benzeri yıldızlara bakayım , dışarı çıkan linklere bakayım ve benim en sevdiğim o linkden geçiş yapan insanlara bakayım:) (ki bu baya artı sağlar mesela benim bi linkim tanınmış bi sitenin ana sayfasında o ayki konusu benim sitemle alakalı olduğu halde insanlar girmiyosa artı sağlar binebze ama konumla alkasız bi sitede bile 3000 - 4000 insan girsin günlük siteme bi nakmışsın kelimende yükseliyosun:D)

uykum var o yüzden tam anlatamamış olabilirim mazur görün

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
- Alinan backlinkin pr değeri
- Backlink alinan sitenin içeriği
- Backlink alinan sitenin dişardan aldiği backlink sayisi
- Backlink alinan sitenin dişariya verdiği link sayisi
- Backlinkin title kisminin sayfada kulanilan diğer yazi biçimlerinden farkli olmasi ( kirmizi,bold yada italik gibi.) başlica etkileyici unsurlardir.

Bu Konular Çok Önemli Bildiklerin Dogru:)

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sandbox a girmiş güçlü bi sitenin linki faydalımı olur yoksa zararımı olur. yoksa hiç bişi olmazmı

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
yazmayım dedim ama yine her zamanki gibi tutamadım kendimi.Optimizasyon demek, siteyi açdıktan sonra, iyi metatag yapmak, bakclink almak ve link değişimi yapmakmı demek sizce ? Gerçektende bunumu düşünüyorsunuz ? Şu yazımı okuyana kadar bildiğiklerinizi daha önce okuduklarınızı unutun ve google ile ilk tanışmanızı göz önüne getirin.
Kapamadım ben gözlerimi, açıklar yazıyı yazacağım ama aklıma geldi ilk tanışmam.Bir mp3 sitesi yapıyorum arkadaşımla.Ben kodladım bitirdim, arkadaşım mp3 ekliyor.Msnden reklam yaparken, birden extremeden siteme 15 bin kişinin bir günde girdiğini gördüm.Şöyle bir inceledim gelen ziyaretçilerin hepsi '' müzik indir '' kelimesinden gelmişler.Tam 2.5 sene bu siteden aynı hiti kazandım.Genelde 1. sırada bazense 2. sıraya düşüyordu.Yaptığım tek şey, içerik eklemekti.Metatagım yoktu sadece titlem ve front page de otomatik olan taglar vardı.Bugüne kadar 2-3 sitem hariç asla taglarla uğraşmadım.Link değişimi için çok rekabet varsa yapdım.Ama onu yaparkende arama motorlarının sık sık indexlemesi için uğraştım.

Benim optimizasyon diyince aklıma gelen, aranan kelimede üst sıralarda çıkmaktır.Optimizasyon tek kelime için değil, sitenin geneli için yapılır.Bugün bir çok banka, holding A.Ş. konumunda ki firmaya bu konularda sunum, hizmet, destek veriyorum ve asla bu link değişimi konusunda bir tutumum ( olmazsa olmaz ) olmadı.Sadece göreceli olmayı düşündüm ve öyle davrandım.
- 10 tane pr0 dan link alacağına 1 tane pr 1 den link al
niyeki ? yüksek prli demek süper sitemi demek ? Google pryi hangi mantığa göre veriyor biliyormusunuzki ?
Bana görede, 10 tane pr 5 sitenin ana sayfasından tek link alacağına, pr 0 sitenin footer headerinden, her sayfasından link al çok daha yararlı.

Bir arkadaşımız örnek vermiş.Çok hoşuma gitti.A dükkanı ve B dükkanı diye..

Dediğiniz olay pr ilk çıktığında vardı.Ama bakdıki google, yaptığını insanlar kötüye kullandı, bundan 1.5 yıl kadar önce o olayıda kaldırdı. ( bana göre bu )

-Sitelerinizden nofollow çıkışlar verin..
Google bunu farketmiyormu ? Bence çok gereksiz bir uygulama.

Herşeyin başı yukarıda arkadaşların dediği gibi, farklılık, süreklilik ve sürekli güncelleme.Sanırım sizlerde google ile tanışırken buna benzer şeyler yaşamışsınızdır. Google ile çok uğraştığınızda, başarı şansınız artar.Çünkü onu çözmek için uğraşırsınız.Onun gibi düşünmeniz gerekir.Ama bunu yaparken hileyi önermem, onlarda bu olası hileleri düşünüp önlem alıyorlar.Bir zamanlar spam sayfalar çokken her güncellemede gittiklerini görüyorduk.Çünkü google biz beğenmesekte çalışıyor.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
seo da en büyük önem verilmesi gerek tek şey bilirim ve faydasınıda görmüşümdür.

alakalı sitelerden link + alakalı kelime keyword + alakalı içierik

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12

neden artar ?

buradan nereye getirmek istiyordun bilemiyorum ama konuyu ben bir tarafa taşıyayım.

"aynı içerikten link almak sizi üst sıralara taşır" salt cümlesi külliyen saçmalıktır bugün. bu google ın yarattığı en büyük fenomenlerden birisidir.

sesler şimdiden kulağıma gelmeye başladı :) ama burada bunu iş olarak görenler var, onlar en azından buna körü körüne açık ve net bu kadar basit olduğuna inanıyor olamaz, inanmamalı..

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
yeni sitenle böyle bir şeyi yap bakayım %101 sandbox sebebi ;)

10 tane pr 5 mi

100 tane pr 0 mı

sandbox'u unutma

düşün,karar ver..

sandox terimini bence bir kez daha dikkatlice incele istersen.Bir sitenin 100.000.000 sayfasından link alsanda bunun sandboxla alakası olmaz.Keza, olur diyorsan internette pek site kalmazdı..

Sorunun cevabına gelince, 100 Tane Pr 0 :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.