İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google OS geliyor...

F

fenerli

Misafir
Üretilecek daha çok şeyler var ama bilgi sahibi olmadan bir iş yapılamaz, bilişim sektöründe yapılan her projenin çıkışı için çok paralar gerekmiyor, ne üretelimle ilgili konu web siteleri içinse eğer öncelikle bu iş benim mesleğimmi onu düşünmek lazım, kişisel siteler yerine birçok aynı içerikli kopya siteler var, her meslek grubunda halen yapılabilecek o kadar çok şey var ki, önemli olan istikrarlı bir şekilde çalışmak, günlük hevesler içinde olmamak, bir de sürekli kopya işler yapmamak.
 
C

cappytoi

Misafir
fenerli' Alıntı:
Üretilecek daha çok şeyler var ama bilgi sahibi olmadan bir iş yapılamaz, bilişim sektöründe yapılan her projenin çıkışı için çok paralar gerekmiyor, ne üretelimle ilgili konu web siteleri içinse eğer öncelikle bu iş benim mesleğimmi onu düşünmek lazım, kişisel siteler yerine birçok aynı içerikli kopya siteler var, her meslek grubunda halen yapılabilecek o kadar çok şey var ki, önemli olan istikrarlı bir şekilde çalışmak, günlük hevesler içinde olmamak, bir de sürekli kopya işler yapmamak.
iyi bir program yazıp lisanslı olarak satmak için bile belirli bir sermaye gerekiyor. şimdi düşün ki ben php ile bir proje yapıyorum, fakat elimde $940 verip Zend Encoder alıp kodlarımı şifreleyemeyeceğim için mecburen alt yapıya c++ da katmak zorunda kalıyorum. sonuç şu ki iş uzuyor, ayrıca telif için ayrıca noter vs. derken harcayacağın para miktarı belli bir seviyeye geliyor. sonuç olarak '0' sermaye ile düzgün iş yapmak pek mümkün değil. ancak üretmek mümkün.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Kazanabilecegin paraya oranladiginda bahsettigin masraflar cok buyuk degil, sonucta oyle programlar var ki getirisi bir fabrikada veya atolyede yapilan kucuk bir uretime es deger, dolayisiyla oradaki makina parki, isci maliyetini dusundugunde bir Encoder'in veya noterin lafi edilmez. Bu yuzden bilgi cagi deniyor, know-how cagi. Sen tekstilde 1 euroya avrupaliya kot satmaya cabaliyorsun, o sana makinayi 5 milyon euroya satiyor. O yuzden duzgun, buyuk, kucuk demeden uretmeli ve arayi kapatmaliyiz hep beraber.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
hehehe, kurulum sırasında bile bile spy yükleyecez yani :D

google rahat durmaz bu konuda, aklıma basmıyo bu tarz işlere pek ama ne yapar yapar yinede ne bok yediğimizi db sine taşır...sanırım bu gidişle bill amcayı çok arıyacaz
 

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
8 Şubat 2003
Mesajlar
1,465
Reaction score
0
desenize artık ne yaptığımızı ms dışında birileri de bilecek :D
 

ragiax

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Nisan 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
Google fazla uçmaya başkadı. İnternet Teknolojilerinde çok iyi ama Normal İşletim Sistemine el atmasını hata olarak görüyorum.
 
R

ramrom

Misafir
boşuna kafa patlatıyosunuz arkadaşlar,
eski bir deyim olan 40 fırın ekmek yemesi lazım deyimini kullanmak lazım google için.

şunu unutmayın ki windows ne kadar sorunlu olursa olsun, yinede kullanıcı dostu bir yazılım. dünyada kendini kabullendirmiş.

ve kafadan sayı bile veremeyeceğim kadar oyun program vs yazılım firmaları windows ortamı için kurulmuş durumdalar.

söyleyin, doom3 half-life2 gibi baba oyunları hangi kullanıcı başka hangi işletim siteminde kullanabiliyor.

söyleyin windows daki program zenginliği hangi işletim siteminde var?

biz ileri kullanıcılarız o yüzden işletim sitemi falan filan anlıyozda dışardaki kullanıcılar bilgisayar=Windows olarak biliyorlar.

bu kanıyı kırmak bile çok uzun zaman alacaktır.

google başlasın şimdi, önümüzdeki 20 - 30 senede yapar bu işi.

saygılar
 
I

iyiyureklim

Misafir
slm

Google bencede hata yapti işletim sistemi işine girerek


1.Google önümüzdeki 1ayıl boyunca sistemini geliştirip şu spamlar hakkında önlem alamazsa sonu iyi gorunmuyor

2. Adsense ile şuanda iyi kazanıyor ama yahoo,msn ve diğer firmalar girince ortalık bolunecek MSN ise en buyuk kozunu MSN lerde üstte ve altlarda kendi affilatesinin reklamını yaparak hem webmasterlerin hemde firmaların gozunu açacak zaten cogu firmada msn var.


3.Bir düşünün 5sene öncesini Türkiyede

site olarak : www.superonline.com
irc olarak : irc.superonline.com
internet paketleri: superonline

şuanda noldu Takla oldular

Şuanda Mynet lider ama o da başladı tirtlamaya oyunları paralı yaparak
arkadaşım filan paralı yaparak devamlı yeni şeyler gelmeye başlıyacak

siberalem yerine = yonja
irc yerine = forumlar
56k yerine = adsl

hersey zamanla gelişirken en önemli nokta biz ne kadar ilerledik kendi başımıza onu düşünmek lazım Yoksa Microsoft muş Google imiş Onların degil ama Bizim Sonumuz Gelecek Bizim Ham Yapacaklar...
 

Cypher

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2004
Mesajlar
457
Reaction score
0
Konum
izmit
bence herkes bildiği işi yapsın :) . Arama sektöründe google nasıl favori oldu hala hatırlamıyorum.Sadece dünyaca ünlü medya devlerinin " AAA iki kıçı kırık bi küçük odada bi arama motoru yazmışlar.Hemde ne ararsanız hemen buluyormuşunuz adıda GOOGLE .Ne anlama geldiini iki kıçı kırığa sorucaz bakalım" deyip bütün dnyada bi yaygara patlatmasyla başladı. ben google ın arama performansını beğenmiorum.Neden millet beğeniyor onuda merak ediyorum.Doğrudur pdf okuma vs. bi çok özellik eklediler,kazandıkalrını yatırıma çeviriyorlar, ama kesinlikle google in büyümesini isterse microsoft çok değil 1 yılda durdurur, ve 3 yıl içerisinde gömer tarihe.Google dediğim gibi birilerinin gazlamasıyla çıktı fırladı,o birileri isterse başka bi yazılımı veya arama motorunu fırlatırlar.milletin aklına yazarlar.Bugün microsoft e sun dan ayrılanların ayakta tuttuğu google bu insanlara başka mevkiler gösterildiğinde aynen gümler medyada elini eteğini çekerse marka güm.Bide kapalı gözlükle peşinden koşan bizler.Ayrıca birileri yukarıda yazmış google 100 milyar Bill amcayı geçicek diye. Aynen :p . googlen değeri kadar Bill amcanın çep harçlığı yani şahsi serveti var.Microsoftun değerini siz tahmin edin.Vrya bana google kuran elemanlardan birinin şahsi servertini söyleyin ki kuruluşunda 1 milyon usd yi veren adamın alacağınıda düşünün google dan.Bence bu iki eleman sahibi değil hala googlen maaşlı kurucuları.Göz önünde olanlar.sıl patronunu merak ediyorum.
 

TAM

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Aralık 2005
Mesajlar
172
Reaction score
0
Google daha " Google Desktop " da çuvalladı. Spy larının varlığının herkesce bilinmesi cabası.

Toolbar ını bile yüklemekten kaçınıyor millet. Reklamları derseniz " Firefox + AdBlock " ile onuda blokluyor çoğu kimse. Google Desktop çıkarması bile hata idi. Os çıkarmaya kalkması ne olacak bakalım.
 
S

SatlikDomain

Misafir
mfk_1868' Alıntı:
o longhorn vista *** o işletim sistemi cıktıgında ve kullanılmaya baslandgında sanki msn search kullanmaya baslıcaz gibi bi his var içimde:D

Hemde fazlasıyla.

Bleki bislerdeğil ama hiç pc bilmeyen kişiler msn search da direk aram yapcak, Bence 404 hatası yerine mesala www. gamza özçlelik. com yazan exp. a direk msn seacrh da kendini bulcak


Edit: Alıntı yapılan yazı değiştirilmiştir. Gerekli açıklama orjinal mesajda mevcuttur.
 

trextra

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
5,290
Reaction score
0
Konum
Kadıköy
Windows Vista beta kullandım. Görsel efekt olarak çok güzel bir işletim sistemi. 64 bit versiyonu çıktığında onu kuracağız ve çok beğenceğiz büyük ihtimal. Ayrıca Linux bile pek kullanılmıyorsa, Yeni işletim sistemi yapmak sadece diş göstermek gibi geliyor bana. Ya da Microsoft mühendislerine davet te olabilir.

Kısacası biz, özellikle acemiler Windows a alıştık. Diğer işletim sistemleri iş amaçlı olmasının dışında pek tercih edilmiyor. Ayrıca en çok kullandığımız programların, yeni işletim sisteminde nasıl çalışacağınıda pek bilmiyoruz. Genelde sorun oluyorlar. Hatta programlardan çok, PC sürücüleri en büyük sorun olacaktır. Özellikle eski bilgisayarlar için..
 

yoktur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
2,366
Reaction score
1
Konum
/etc/istanbul.c
Çogu hata yaptı diyor ama bilmedikleri şeylerde var.
Gövde gösterisi yapıyor Google ve yapmalıda.Marka bilinirliliğini her zaman her yerde, herşekilde insanların aklına kazınmalıdır.Coca cola var diye dünyadaki hiç bir firma gazoz işine girmesin demek gibi birşey olur, girmesi hata olur demek oluyor bir çok kişinin yaptığı yorum.
Bugün bizim küçümsediğimiz, hiç içmediğimiz kristal cola ve zemzem cola ortadoğuya, 3.dünya ülkelerine milyon dolara yakın satışlar yapıyorlar.
(her malın bir alıcısı olur teorisi)

Zaten adamların işletim sisteminde lider olmak gibi bir amaçları yok.
Herkez bilgisayarı sizler gibi 4 dörtlük kullanmıyor.
Yani full multimedya+oyun+programlar olarak kullanan çok kişi yoktur gençler dışında.Bu gençlerde zaten evlerindeki windows kaçaktır

Örnegin benim çalıştıgım firmada 2 tane program kullanılıyor biri autocad biride excel başka bir şey yok.
10 kadar bilgisayar var hepside bu şekilde.

bu bilgisayarlara lisans almayı düşünüyor patron BSA yüzünden.ve 1000$ küsür dolar vermek adamın işine gelmiyor. Eger ki böyle bir işletim sistemi olsa şu an piyasada bize openofise ve autocad çalıştırsa, bizim patron
%100 bu işletim sistemini DAHA UCUZA diye tercih eder.

Lisanslı işletim sisteminide Firmalar alır dünyada genellikle adamlarında hedefi bence firmalar. Firmaların kullandığı programları çalıştırdıktan sonra, niye tercih edilen bir işletim sistemi olmasın firmalarca.
 

trextra

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
5,290
Reaction score
0
Konum
Kadıköy
Yoktur, Lisans almaya karar verdiğinizde aldığınız en uygun teklifi bana bildirirsen altına inmeye çalışırım. Aklında bulunsun..
 

KIZILKURT

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Temmuz 2005
Mesajlar
58
Reaction score
0
SpYTaZz' Alıntı:
yahoo kendi halinde takılıyor zavallı

Puaaha buna koptum işte :D

Bu arada Google kendi arama motoru üzerinden google os full download diyince sonuçları gösterecek mi eheheh
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst